terugblik jaar 2020
Barcelona life

Terugblik op het jaar 2020

Ik heb eerlijk gezegd niet zoveel met Oud & Nieuw. Ik doe niet aan goede voornemens en vergeet vaak terug te kijken op hoe een jaar is verlopen. Normaal gesproken dan. Want dat het jaar 2020 voor iedereen anders verliep dan verwacht, is misschien wel een understatement. Tijd dus om eens terug te kijken op het toch wel bizarre 2020. Waren er ook hoogtepunten of zaken om dankbaar voor te zijn? Ontdek het hier in mijn terugblik op het jaar 2020.

Thanksgiving

In Amerika en Canada hebben ze een speciale dag in het leven geroepen om stil te staan bij de zaken waar je dankbaar voor bent: Thanksgiving. In Nederland en ook in Spanje kennen we dit gebruik niet. Hier kijken we vaak aan het eind van het jaar terug op hoe ons jaar verlopen is. Het jaar 2020 bracht al binnen 3 maanden een grote omslag voor iedereen. We moesten binnen zitten en werden ineens beperkt in wat we mochten doen. Maar, het heeft niet alleen negatieve dingen gebracht. Gelukkig waren er ook positieve dingen waar ik met een fijn gevoel op terugkijk. Wat die momenten zijn? Let’s see…..

Allemaal gezond gedurende het jaar 2020

Afgelopen jaar heeft ons laten zien dat goede gezondheid niet vanzelfsprekend is. En dat dit snel kan veranderen. Ik ben er dankbaar voor dat wij als gezin allemaal gezond zijn gebleven. We hebben ons een keer moeten laten testen nadat we met een positief getest persoon in aanraking waren gekomen. Gelukkig waren we allemaal negatief. Ook onze uitgebreide familiekring is gezond en heeft het jaar goed doorstaan.

terugblik jaar 2020

Vakantie vieren

We hebben het geluk gehad dat we vakantie hebben kunnen vieren. Zowel in Nederland als in Spanje. Nou ja, tijdens de trip naar Nederland moest er veel gewerkt worden. Maar we konden tenminste wel familie en vrienden bezoeken en in levende lijve zien. Toen de grenzen in Spanje opengingen in juli zijn we snel in de auto gestapt en naar Nederland gereden. Terug in Spanje hebben we heerlijk kunnen kamperen. Het is een voordeel dat we niet ver hoeven te rijden om te genieten van een camping, zon, strand en waterpret. Wij vieren een staycation in eigen land.

De kids hadden het hele najaar school

In Barcelona waren de scholen vanaf maart gesloten en gingen deze pas half september weer open. Iedereen keek hier met argusogen naar. Vooral om te zien hoe lang scholen open zouden blijven. Als er namelijk iemand positief getest werd in een klas, moest de hele klas in quarantaine. We liepen met andere ouders te grappen dat we de kids binnen een paar weken weer thuis zouden hebben zitten. Gelukkig verliep alles goed op de scholen. En konden de kinderen tot en met de kerstvakantie gewoon naar school. In ons geval alleen met uitzondering van 2 weken waarin we binnen hebben gezeten voor het contact met een positief getest persoon.

Zakelijk gaat het goed

Ik werk in een sector die denk ik weinig geleden heeft onder de maatregelen in 2020. Als online marketeer heb ik mijn werk gewoon vanuit huis kunnen doen. En ondanks dat er klanten zijn die hun uren hebben aangepast, heb ik in het jaar 2020 ook nieuwe klanten welkom mogen heten. Manlief werkt ook vanuit huis voor het ontwikkelen van Apps en websites. We hebben beide werk. En beseffen volop dat we hier heel dankbaar voor mogen zijn, aangezien dit niet voor iedereen zo is.

het jaar 2020

Kleine dingen worden grote dingen

De uitdrukking ´geluk zit in kleine dingen´ slaat denk ik echt op het jaar 2020. Ik heb in ieder geval ervaren dat kleine dingen je dag kunnen maken. Een kopje thee drinken in het zonnetje op mijn balkon, videobellen met vrienden en familie, lekker eten laten bezorgen, koekjes bakken met de kids, weer starten met yoga (online wel te verstaan) en momentjes voor mezelf creëren. In lange, eentonige dagen kunnen kleine momenten je even een geluksgevoel bezorgen.

Ja, 2020 was een raar jaar. En soms lijkt het of het hele jaar alleen maar uit thuiszitten, en in mijn geval werken, heeft bestaan. Maar als je terugkijkt, kom je hopelijk lichtpuntjes tegen. Momenten uit het jaar 2020 waar je met een goed gevoel en mooie herinneringen op terug kijkt. Hopelijk brengt 2021 ook bijzondere (en betere) tijden. Tot dan kijk ik terug op mijn hoogtepunten uit 2020!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *