trouwen in barcelona
Barcelona life,  trouwen

Trouwen in Barcelona

Het is onder mijn vrienden algemeen bekend dat ik nooit meisjes dromen over trouwen heb gehad. Trouwen hoefde voor mij helemaal niet. Ik zag het echt als een papiertje wat verder weinig extra betekent voor je relatie. En zo denk ik er trouwens nog steeds over. Als je samen gelukkig bent, wat verandert een handtekening onder een papiertje daar dan aan? Ik heb gewoon nooit dat beeld in mijn hoofd gehad van mijzelf in een trouwjurk, want ik ging toch nooit trouwen. Oh boy, was I wrong! Want ja, dit Nederlandse meisje gaat namelijk trouwen in Barcelona!

Nu is er over trouwen door vriendlief en mij gewoon samen gesproken. Er heeft dus geen ´op één knie, ring uit de zak en de vraag stellen´ plaatsgevonden. Dat we gaan trouwen in Barcelona doen we eigenlijk vooral vanuit praktisch oogpunt. Maar ja, beetje bij beetje word ik toch wel echt enthousiast over het hele idee.

Trouwen in Barcelona met familie

Wij gaan trouwens geen grote bruiloft geven, wat in Spanje eigenlijk wel gebruikelijk is. Maar daarover in een andere post op een ander moment meer. Voor ons dus geen gastenlijst met weet ik hoeveel mensen erop. Hoe we het dan wel vieren? We nodigen alleen de papa´s en mama´s, broer, zus, zwager, schoonzus en opa en oma´s uit voor de ceremonie. Daarna gaan we met de hele bubs naar een vakantievilla in Spanje om lekker een lang weekend met z’n allen te genieten. We trouwen namelijk in juli, wat eigenlijk (bijna) zo goed als zeker een goed-weer garantie is. Relaxen bij het zwembad, uitgebreid barbecuen en heerlijk met zowel de Nederlandse als de Spaanse familie samen zijn. Ik kijk er nu al naar uit!

trouwen in barcelona

Organisatie van een bruiloft

Ondanks dat we het klein vieren, komt er toch een aantal zaken kijken bij de voorbereiding om te trouwen in Barcelona. Naast al het papierwerk, moeten we ook nadenken over de invulling van de ceremonie. Welke muziek willen we? Wat doen we met bloemen? En ja, ik ben overstag en ga zelfs voor een trouwjurk shoppen. De afspraak hiervoor staat al gepland. Mijn lieve mama komt speciaal uit Nederland over zodat we samen kunnen gaan kijken. “Neem je wel even hakken mee voor het passen van de jurk?” gaf de vrouw in de bruidswinkel aan. Eh, wat? Nou nee, want ik loop namelijk nooit op hakken. En aangezien het ook hoogzomer is als we gaan trouwen, denk ik dat ik gewoon lekker leuke slippers onder mijn jurk ga aantrekken.

De komende tijd hou ik je natuurlijk op de hoogte van de verdere voorbereidingen voor wanneer ik ga trouwen in Barcelona!

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *