Meisjes dromen

dromen

Als klein meisje (en jongetje) droom je waarschijnlijk vaak over je leven als je later groot bent. Ik in ieder geval wel. Zo dacht ik altijd dat mensen van 30 hun leven helemaal voor elkaar hadden. Huisje, boompje, beestje zoals ze dat zeggen; alles zou geregeld zijn. Want als je bijvoorbeeld 14 jaar bent, kijk je naar mensen van 30 als echt volwassenen. Als ik hier nu aan terugdenk, kan ik er alleen maar om lachen. Hoe anders is namelijk de realiteit. Maar, wat waren mijn dromen dan als klein meisje? En wat was de realiteit toen ik 30 werd en dus, volgens mijn eigen gedachten als jong meisje, volwassen was?

 

De meeste meisjes dromen denk ik als ze klein zijn over trouwen. Ik heb echter nooit de fantasie van een sprookjeshuwelijk gehad. Ik had en heb niet iets speciaals met trouwen en heb mezelf dan ook nooit voorgesteld in bijvoorbeeld een witte prinsessenjurk. Dit klinkt misschien raar, want welk meisje droomt er nu niet over trouwen met haar prins op het witte paard? Nou, ik dus. Ik heb er trouwens niets op tegen hoor, maar voor mij is het maar een papiertje wat verder niets toevoegt aan een relatie. Waar ik dan wel van droomde? Om mama te worden. Toen ik klein was, speelde ik al graag ´moedertje´ en van jongs af aan had ik de wens om ooit mama te worden. Het leek me heel bijzonder om samen met mijn vriend kinderen te krijgen.

mama zijn

30 en volwassen

Als jong meisje dacht ik dus bij 30 alles voor elkaar te hebben. Ik zou een goede baan hebben, samen wonen met mijn vriend, waarschijnlijk al mama zijn. En wat ik heel stoer vond, was dat volwassenen zelf naar de supermarkt gingen om hun boodschappen te doen. Gewoon zelf uitzoeken wat je wilde eten en daar met je eigen verdiende centjes voor betalen. Hoe groot was je dan wel niet?! Waar ik natuurlijk niet bij stil stond, was alle lasten en zorgen die je kunt hebben als je op jezelf woont en jezelf moet onderhouden. En hoe je soms echt geen inspiratie hebt om weer te bedenken wat je die dag moet eten. Toen de 30 om de hoek kwam kijken, waren echt niet al mijn meisjesdromen uitgekomen. Ik was er ondertussen ook wel achter dat 30 zijn niet betekent dat je alles wel weet over het leven en al je zaakjes op orde hebt. En dat geeft ook niet, soms moet je je dromen gewoon iets bijstellen. Of nog even geduld hebben tot ze uitkomen. In mijn geval betekende dit: verhuizen naar een ander land, een Spaanse vriend krijgen en met hem mijn wens om mama te worden te laten uitkomen.

 

Mijn leven mag dan heel anders zijn gelopen dan ik als klein meisje fantaseerde, maar in mijn geval heeft dat alleen maar goed uitgepakt. En laat het zien dat je de toekomst niet kunt voorspellen of dat je leven vast ligt van kleins af aan. Onvoorspelbaar en aan veranderingen onderhevig, dat is het wel. En ik zou het zeker niet willen veranderen!

Wat je ook leuk zult vinden

13 Reacties

 • Petra 23/05/2018 at 20:30

  Mooi geschreven, Deb! X

  Reply
 • Ludy Botman 23/05/2018 at 20:35

  Leuk onderwerp, dat je meisjesdromen soms helemaal niet uitkomen! Wat mij betreft zijn ze wel uitgekomen. En nu nog veel meer, omdat ik op mijn 40ste opnieuw ben gaan dromen!

  Reply
 • Nicole Orriëns 24/05/2018 at 09:58

  Als je tevreden bent met hoe je leven is gelopen dan is dat een groot goed!

  Reply
 • Mary-Lou 24/05/2018 at 19:18

  Mooi verwoord. Ik vond mensen van 30 trouwens ook best oud. En kijk nu. Ver over de 30 en niks oud. Nou ja.. klein beetje dan. 😉

  Reply
 • Fleur 24/05/2018 at 22:14

  Soms lopen ding anders dan van te voren bedacht, maar dat wil niet zeggen dat je er minder blij mee kan zijn!

  Reply
 • Krystle 25/05/2018 at 06:20

  Ik vond 30 niet zo erg, nu ben ik 35 …. had nooit echt grote dromen voor later en ik ben supet tevreden

  Reply
 • Gerdi - Blond&Bruin 25/05/2018 at 10:27

  Mooie blog! Als kind kijk je heel anders tegen het leven aan.. Ook mijn meisjesdroom was moeder worden, maar dat die droom al op 18e waar gemaakt werdt had ik nooit verwacht!

  Reply
 • Laura / fitfunfab.nl 25/05/2018 at 10:33

  Super herkenbaar! Ik dacht ook altijd toen ik jong was dat als ik 30 was heel oud zou zijn en alles voor elkaar zou hebben. En nu blijkt ik doe nog steeds maar wat maar ik ben wel gelukkig!

  Reply
 • Tips voor Papa's 25/05/2018 at 16:56

  Als klein jongetje heb ik heel veel dromen gehad en nagejaagd. Op mijn 30e Papa zijn van 2 kinderen, met de derde op komst, kwam daar echter (toen) niet in voor. Maar dat maakt het zeker niet minder mooi en ik ben blij dat we hier alles goed voor elkaar hebben.
  Hoe cliché ook, uiteindelijk is het het belangrijkste dat je aan het eind van de dag gelukkig/tevreden bent, toch?

  Reply
 • Judith 26/05/2018 at 06:53

  Ik heb heel veel dromen nagejaagd als dansen over de wereld en cocktails drinken op verlaten stranden. Ik woonde jaren op Ibiza, en geloof me dat mama zijn in Ede zelfs niet op mijn 30ste ergens op een lijstje voorkwam. Maar vind het super haha

  Reply
 • Nathalie - Volgmama 26/05/2018 at 13:23

  Wat leuk om te lezen. Ik had mij het leven vroeger ook heel anders voorgesteld. Als ik mijn dromen na zou jagen dan zou ik stewardess de wereld over vliegen, trouwen met een piloot, en een gezin van 3 meiden hebben. Klopt allemaal voor geen meter meer nu maar ik ben blij zoals het nu is.

  Reply
 • Charlotte 27/05/2018 at 10:25

  Mooi om te lezen dat je nu zo gelukkig bent, ondanks dat je dromen van vroeger niet zijn uitgekomen. Ik denk dat het heel goed is dat we onze dromen globaal bij blijven stellen. Als we maar blijven dromen toch?

  Reply
 • Mamadatisleuk- 29/05/2018 at 19:29

  Wat is dit leuk om te lezen! Ik herken het helemaal, en nu 40..en ik heb nog steeds nieuwe dromen, terwijl mijn kinderwens ook uitgekomen is op 38 jaar. Moeder, werkend en ik wil het roer omgooien 😉

  Reply

Laat een reactie achter

CommentLuv badge