Barcelona life

#Tag: Vakantie

Vakantie, wie houdt er nu niet van? Heerlijk relaxen en even niets anders doen dan van de zon genieten. Of hou je juist van actief cultuur opsnuiven in andere landen? In deze post kom je alles te weten over mijn vakantie-favorieten. Hoe ik op deze vragen over vakanties kwam? Om meer over bloggers te weten te komen, worden er onderling vaak tags doorgegeven. Dit is een korte vragenlijst over een bepaald onderwerp waardoor je jouw favoriete blogger nog beter leert kennen. En die de ene blogger aan een collega blogger doorgeeft. Aangezien vakantie vieren één van mijn favoriete bezigheden is, besloot ik een tag over dit onderwerp te starten. Lees vooral verder en je komt alles te weten over hoe ik het liefst vakantie vier!

 

Waar gaat je vakantie deze zomer naar toe?

Wij gaan heerlijk kamperen aan de Costa Brava! Deze zomer planten we onze caravan op een camping waar we de afgelopen jaren ook zijn geweest. Wij hebben het geluk dat we al in Spanje zitten en dus niet ver hoeven te reizen om van zon en zee te genieten :-). Onze kleine vent wordt trouwens drie in de vakantie en zowel zijn Spaanse als Nederlandse opa en oma komen naar de camping om samen met ons zijn verjaardag te vieren. Verder komen een gedeelte van de vakantie ook vrienden met kids uit Nederland vakantie met ons vieren, dus dat wordt volop genieten dit jaar.

 

Waar heb jij allemaal al vakantie gevierd?

Ik hou erg van reizen en heb dus al veel van de wereld gezien. Te veel om allemaal op te noemen, maar ik ben onder andere naar Mexico en Guatemala geweest met een vriendin om te backpacken. Verder heb ik met een vriendin na ons afstuderen een reis van ruim een half jaar door China, Nepal, Thailand en Maleisië gemaakt (waarbij we ook kort India en Australië bezocht hebben). En ook dichter bij huis heb ik al het één en ander gezien, zoals Berlijn, Praag, Moskou, verschillende plekken in Turkije en ik ben een vakantie wezen eilandhoppen in Griekenland.

strand vakantie

Hoe hield je vakantie toen je klein was?

Het is niet verwonderlijk dat ik van kamperen hou, toen ik klein was ging ik vaak met mijn ouders en broertje naar Zuid-Frankrijk om te kamperen. We hadden een vouwwagen en trokken er dus in de zomervakanties op uit. Mijn moeder regelde altijd cadeautjes tijdens de lange autoreis, aangezien er in mijn tijd nog geen tablets en mobiels bestonden om de kids in de auto bezig te houden. Elke paar uur kregen we een cadeautje wat ons onderweg bezig kon houden, zoals een cassettebandje met verhaaltjes.

 

Aan welke vakantie heb je goede herinneringen?

Mijn eerste vakantie met vriendlief was heel bijzonder. Niet omdat we nu zover weg gingen, maar wel omdat we elkaar ons geboorteland lieten zien. We zijn namelijk een week met een auto door Noord-Spanje getrokken en een week naar Nederland geweest waar we allerlei uitstapjes maakten. Trips met de auto waarin we tijdens de vele gesprekken elkaar nog beter leerden kennen, heerlijk genieten van pintxos in San Sebastian, kibbeling eten in Volendam, biertjes drinken aan een meertje. De vakantie zat vol met heerlijke momenten met z’n twee.

 

Wat heeft jouw voorkeur: een strandvakantie, een stedentrip of een actieve reis?

Waar vroegen mijn antwoord backpacken zou zijn om zoveel mogelijk verschillende plekken in een vakantie te zien en cultuur op te snuiven, is mijn antwoord nu wel anders. Ik geniet nu het meest van een campingvakantie. Met kinderen is dit toch wel het relaxed en ik merk dat zij het ook fijn vinden om de hele dag te kunnen spelen, rondrennen en in het zwembad kunnen genieten.

 

Welk land dat je bezocht hebt, zou je zeker aanraden aan anderen?

Wat een lastige vraag is dit. Er is namelijk zoveel moois op de wereld te zien. Natuurlijk raad ik Barcelona aan als stad voor een stedentrip en Spanje als vakantieland :-). Verder zijn de Thaise eilanden heerlijk om even aan de drukte en hectiek van alledag te ontsnappen. Je kunt daar voor een klein prijsje in een hutje slapen en als je wilt loop je heerlijk de hele dag op blote voeten. En voor wie in Europa wil blijven, zijn de Griekse eilanden een aanrader. Zon, zee, heerlijk eten en echt een andere omgeving zorgen voor een fijne vakantieplek.

tropisch strand

Welk land staat nog op je verlanglijstje?

Ik wil heel graag een keer op safari in Afrika gaan. Ik hoop over een paar jaar, als de kids iets groter zijn, deze droom uit te laten komen en met z´n vieren Zuid-Afrika te kunnen bezoeken. Verder zou ik graag nog een keer naar China gaan met vriendlief en ook Cuba staat nog in mijn top 5 landen om te bezoeken. Oh, en natuurlijk zou ik het heerlijk vinden om een vakantie op een tropisch eiland door te brengen. Omringd door de helderblauwe zee, een parelwit strand, wuivende palmbomen en een hutje op het strand, lijkt het me heerlijk om wakker te worden en direct een duik in zee te kunnen nemen.

 

En zoals dat gaat met een tag, geef ik deze graag door aan medeblogsters. Ik ben erg benieuwd naar de vakantiebelevenissen en -favorieten van Xarifa die op xaarswereld.com schrijft en naar die van Mirjam van metmirjam.com. Ook van Sandra van het blog mamaplaneet.nl hoor ik graag haar antwoorden op de vragen. En tot slot geef ik de tag graag door aan Ingrid die op blogsbyingrid schrijft.

11 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *