hotspots Barcelona: drankjes drinken
Barcelona,  Reizen

Hotspots Barcelona: drankjes drinken op bijzondere plekken

In Barcelona vind je letterlijk om de paar meter wel een barretje of terras om iets te drinken. Wil je niet gewoon bij een willekeurig café iets drinken? Dan moet je op zoek gaan naar de Hotspots van Barcelona. En laat ik die nou net kennen 😉 Lees daarom snel verder en ontdek bijzondere plekken om een drankje te drinken.

Hotspots Barcelona: drankje drinken op bijzondere plekken

Waar moet je nu zijn als je iets lekkers wilt drinken? Als je op zoek bent naar koffieplekken, moet je vooral mijn post met tips daarvoor lezen. Hier vind je namelijk vooral plekken om een wijntje, biertje of cocktail te drinken. Of natuurlijk een frisdrankje.

Here goes: Hotspots Barcelona om iets te drinken!

Kies je favoriete cocktail bij Boadas Cocteleria

De oudste cocktailbar van Barcelona heet Boadas Cocteleria en vind je op de hoek van de Ramblas met Calle Tallers, een zijstraat aan het begin van de Ramblas gekeken vanaf Plaza Catalunya. Als je hier binnenloopt, voelt het alsof je een andere wereld binnenstapt waar je heerlijk kunt genieten van een cocktail. De drankjes zijn misschien niet heel goedkoop, maar de omgeving, de sfeer en de vers gemaakte cocktails zijn zeker de moeite waard.

La Xampanyeria voor een glas cava

In de wijk Barceloneta (in de zijstraat van Plaza de Pau) vind je deze cavabar. Een tentje zoals je dat niet snel ergens anders tegen komt. Je kunt hier genieten van een glas cava voor minder dan een euro! Verwacht echter geen bar met tafels en stoelen. Het is hier altijd propvol, iedereen staat tegen elkaar aan gedrukt. En als je niet snel genoeg aan de barman laat weten wat je wilt bestellen, gaat hij gewoon door naar de volgende klant. Maar het is erg leuk om al deze hectiek te zien en de Spaanse variant van Champagne te proeven.

Hotspots Barcelona: W-hotel

Dit hotel aan het strand in de wijk Barceloneta heb je ook al in mijn bezoektips voor Barcelona kunnen vinden. De bar op de bovenste verdieping van dit bijna 100 meter hoge hotel is perfect om een drankje te drinken. En ondertussen kun je van een fantastisch uitzicht over de stad genieten. Let op! Je kunt hier niet op je slippers en in je strandkleding binnen lopen – je moet gepast gekleed gaan.

hotspots Barcelona: drankjes drinken

Antic Teatre voor een ontspannen sfeer

Als je midden in het centrum een drankje in ontspannen sfeer wilt drinken, moet je bij Antic Teatre zijn. Deze bar, met terras en tuin, hoort bij het culturele centrum. En is een ontmoetingsplaats voor artiesten, buren en locals. En ook jij bent er natuurlijk welkom. Een leuk extraatje: de barprijzen zijn relatief laag, want uniek is voor de omgeving.

Drankjes drinken bij hotels

In Barcelona vind je veel hotels met een (dak)terras. En daar hebben ze vaak een ruimte gecreëerd waar je een drankje kunt drinken. Ook niet-gasten zijn hier welkom. Een aanrader is ´El Jardí de Alma´ van het Alma Hotel, waar de tuin dienst doet als bar. Overdag geniet je van een drankje terwijl je vogels hoort fluiten. En ´s avonds kijk je hoe de barman verse cocktails bereidt. Een andere tip is het Cotton House Hotel. Om bij de binnenplaats in koloniale sfeer te komen, moet je een majestueuze trap beklimmen. Je ziet de mogelijkheden van de terrassen bij hotel hotspots Barcelona vaak buiten al aangekondigd.

Trek je winterjas aan bij deze bar

Aan de boulevard van het strand in Barceloneta vind je IceBar. Zoals de naam doet vermoeden is de hele bar van ijs gebouwd. Om binnen te stappen, krijg je een winterjas en handschoenen om aan te doen. Het is binnen namelijk -5 graden celcius. Geniet van een cocktail, een biertje of een frisdrank in deze ijzige omgeving.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *