spaanse koffie
Barcelona,  Reizen

Koffieplekken in Barcelona voor Spaanse koffie met iets lekkers

Heb je zin in een kopje koffie of thee eventueel met iets lekkers erbij in Barcelona? Graag zet ik een aantal van mijn favoriete koffietentjes voor je op een rijtje. Maar ja, als je hier binnen stapt is de kaart natuurlijk in het Spaans. Dus, hoe weet je nu welke koffie je moet bestellen? Tijd om de bekendste varianten Spaanse koffie op een rijtje te zetten.

  • Café solo – dit is de benaming voor een espresso en betekent letterlijk ´alleen koffie´. Zeer geschikt voor de liefhebbers van een sterk kopje koffie zonder suiker en melk.
  • Café americano – ook wel café largo genoemd. Dit is een espresso waarbij de koffie vermengd wordt met heet water. Het is dus een groter kopje koffie met een zachtere smaak.
  • Cortado – deze variant is erg populair in Spanje en zul je veel gedronken zien worden. In een glas wordt koffie met bovenop een scheutje melk geserveerd. Je kunt zelf kiezen of je de melk warm of koud wenst, vaak is dit afhankelijk van het seizoen.
  • Café con leche – een koffie met melk is vergelijkbaar met een cortado, alleen wordt de koffie hier met meer melk gemengd. De hoeveelheid melk is vaak afhankelijk van de wens van de klant. Ook deze variant wordt veel door Spanjaarden genuttigd.
  • Cappuccino – over de hele wereld bekend, is dit een café americano met bovenop opgeklopte melk.
  • Kijk trouwens niet vreemd op als je (voornamelijk) in de zomer mensen een kopje koffie (meestal café solo of een cortado) en een glas met ijs erbij ziet bestellen. Door de vers gezette warme koffie in het glas met ijs te gieten, maken de locals snel een ijskoffie :-). Mocht je dit ook willen proberen, bestel dan een ´café con hielo´.
Lokale koffiebarren in Barcelona

Nu je weet welke Spaanse koffie je op de kaart tegen kunt komen, is het tijd om plekken te ontdekken waar je kunt genieten van een lekker bakkie.

taart eten

Escribà voor watertandende taartjes
Als je een taartje wilt eten waar je echt je vingers bij af zult likken, moet je een bezoekje brengen aan Escribà. Dit is een van de bekendste banketbakkers van Barcelona en wordt al ruim 100 jaar door de familie Escribà gerund. Niet alleen zijn de taartjes een genot voor je mond, je zult ook je ogen uitkijken bij de vele kleine kunstwerkjes die de gebakjes zijn. De bakkerij waar al dit lekkers gemaakt wordt heeft trouwens gedeeltelijk een open keuken, dus je kunt zelfs een kijkje achter de schermen nemen.
Adres: Gran Via de les Corts Catalanes 546, Barcelona

SandwiChez: lekker vers
Deze plek kun je wat mij betreft het beste de titel ´de lokale Starbucks´ geven. Voor een vers gezette cappuccino, je favoriete smaak thee en een croissant of muffin erbij, ben je hier aan het juiste adres. Maar, ook als je op zoek bent naar een vers bereid sapje, een sandwich om je trek te stillen of een lunchwrap kun je hier terecht. En het fijne is, waar je je ook bevindt in de stad, op vele plekken kom je een SandwiChez tegen. Een leuk weetje: elke vestiging is in een andere kleur geschilderd zoals rood, geel of blauw. En ze bieden allemaal kinderstoelen, kleurplaten en potloden omdat ook de kleineren hier welkom zijn.
Adres: bezoek sandwichez.es om de diverse vestigingen door de stad te ontdekken

Alsur Café: wat je wilt, wanneer je wilt
Als je op zoek bent naar een plek waar je voornamelijk taarten volgens Amerikaans recept zoals een carrot cake of een red velvet vindt of waar je heerlijk kunt brunchen met pancakes en sandwiches, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan een Alsur Café. Je kunt hier trouwens ook ´s avonds terecht om een cocktail te drinken. Ze bieden, zoals ze het zelf zeggen, wat je wilt nuttigen op het moment dat je het wenst.
Adres: op alsurcafe.com kun je de plekken zien waar ze gevestigd zijn

Pudding: wonderlijke aankleding voor jong en oud
Pudding Bar is gevestigd in het centrum van Barcelona en staat bekend om haar bijzondere aankleding. Je stapt een wonderlijke wereld met levensgrote paddenstoelen en circus-decoratie binnen. Deze plek is dus ook zeer geschikt om met kinderen heen te gaan. Je kunt er terecht voor een lekker kopje koffie of thee met een versgebakken taart of quiche. En wil je hier wat langer blijven genieten, pak dan één van de vele gezelschapsspellen erbij die je hier vindt.
Adres: Carrer de Pau Claris, 90, Barcelona

Natuurlijk kun je ook een van de vele barretjes die je eigenlijk op elke hoek van de straat tegenkomt binnen stappen om een kopje koffie te drinken. Je ziet hier mensen vaak aan de bar staan om snel hun koffie naar binnen te gieten en weer door te gaan met hun dag.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *