vervoer vanaf vliegveld Barcelona
Barcelona,  Reizen,  Uncategorized

Vervoer vanaf vliegveld Barcelona

Leuk, je komt Barcelona bezoeken! Alleen, hoe kom je in de stad als je eenmaal uit het vliegtuig bent gestapt? Voor mij is het niet iets waar ik bij stil sta, want ik weet precies hoe ik weer thuis moet komen. Alleen, na een gesprek met een bekende, werd ik me ervan bewust dat dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is. Als je voor de eerste keer naar Barcelona komt, kan het overweldigend lijken hoe het vervoer vanaf vliegveld Barcelona geregeld is. Daarom zet ik dus graag de mogelijkheden voor je op een rijtje! Zo kom je voorbereid op het vliegveld aan.

Vliegveld Barcelona: El Prat

Wist je al dat er op Barcelona twee terminals zijn? Ze liggen op zo’n 15 kilometer ten Zuidwesten van de stad en op een paar kilometer afstand van elkaar. Tussen de terminals rijdt een gratis shuttlebus, mocht je moeten wisselen. Vanaf beide Terminals heb je de keuze uit diverse vervoersmiddelen om in het centrum van Barcelona te komen. Kies wat je zelf het makkelijkst, en snelst, vindt!

Kies voor gemak met de Aerobus

Vanaf zowel Terminal 1 als Terminal 2 kun je gebruik maken van de Aerobus. Dit is de shuttlebus tussen het vliegveld en het centrum van Barcelona (Plaza España en Plaza Catalunya) die je in ongeveer 35 minuten op je bestemming brengt. Je kunt een kaartje in de bus kopen (let op dat je niet met grote biljetten kunt betalen) of bij de automaten die je bij een aantal haltes vindt. Kies voor een enkele reis of geniet van een korting als je gelijk een retourticket koopt. Zodra je in de aankomsthal op het vliegveld bent, zul je bordjes zien die je de weg naar de Aerobus wijzen. De bus rijdt af en aan, dus je hoeft in principe nooit lang te wachten.
→ Prijs: enkele reis kost op het moment van schrijven €5,90

Op avontuur met de lokale busdienst

Als je het niet erg vindt om wat langer over de rit naar Barcelona te doen, kun je ook kiezen voor de lokale bus. Voor vervoer vanaf vliegveld Barcelona kies je lijn 46 die zowel Terminal 1 als Terminal 2 aandoet. Je vindt de bushalte buiten bij de aankomsthal op het vliegveld. Deze bus brengt je tot aan Plaza España, vanaf waar je de reis indien nodig verder kunt vervolgen met een ander vervoermiddel. Houd er rekening mee dat de bus op de vaste tijden komt en er langer over doet dan de Aerobus (ga uit van 45 min – 1 uur). In de bus betaal je met een T10, dit is een kaart voor het openbaar vervoer (bus, metro en tram) in Barcelona.
→ Prijs: enkele reis op moment van schrijven met een T10 kaart €1,02, los kaartje €2,00

vervoer vanaf vliegveld barcelona

Laat je naar jouw bestemming brengen met een taxi

Als je de aankomsthal uitloopt, zie je buiten gelijk allemaal geel-zwarte taxi´s staan. Loop naar de voorste taxi in de rij die je naar jouw verblijfplaats brengt. De taxi is de duurste vorm van transport, maar je wordt dan wel tot voor de deur van bijvoorbeeld je hotel of appartement gebracht. Goed om te weten! De kilometerprijs is afhankelijk van het tijdstip dat je de taxi pakt. Vanaf 20.00 uur en in de weekenden wordt de prijs verhoogd. Verder kan er een avondtoeslag berekend worden van €2,00. Ook een toeslag voor koffers is gebruikelijk.
→ Prijs: dit hangt van de eindbestemming af, maar tot het centrum moet je rekenen op ongeveer 40€ (excl. toeslagen)

Vervoer vanaf vliegveld Barcelona: pak de metro

Afhankelijk van waar je moet zijn in Barcelona kun je ook vanaf beide Terminals de metro L9 pakken. Deze brengt je echter niet naar het centrum van de stad, maar naar ´Zona Universitària´ of de halte ´Feria´ (handig als je voor een beurs naar de stad komt). Je kunt hier overstappen op een andere metrolijn die je verder naar jouw verblijfplaats kan brengen. De metro L9 doet ongeveer 35 minuten over de rit, waarna je moet overstappen. Dit is dus een langzame(re) manier om in het centrum te komen, waarbij je rekening moet houden met minimaal 1 overstap. Je kunt in deze metrolijn niet met een gewone T10 kaart betalen, je hebt een speciaal kaartje nodig. En na de overstap heb je dus een kaartje voor de gewone metro of bus nodig.
→ Prijs: enkele reis op moment van schrijven €4,60

Kies voor de trein naar Barcelona

Als vervoer vanaf vliegveld Barcelona kun je ook voor de trein (R2 noord lijn) kiezen. Let op dat het treinstation zich bij Terminal 2 bevindt. Als je dus op Terminal 1 aankomt en de trein wilt pakken, zul je eerst de shuttlebus tussen de twee terminals moeten gebruiken. Op het treinstation moet je een kaartje kopen tot het station waar je wilt uitstappen. De trein stopt op verschillende plekken in de stad, het is goed om vooraf te kijken waar je moet wezen. En dus moet uitstappen. Je kunt een los kaartje kopen of gebruik maken van de T10 kaart. Volg de bewegwijzering om bij de trein te komen, je moet namelijk een klein stukje lopen vanaf de aankomsthal.
→ Prijs: enkele reis op moment van schrijven met een T10 kaart €1,02, los kaartje €4,10

Alle informatie over vervoer vanaf vliegveld Barcelona kun je ook nalezen op de website van het vliegveld. Welk vervoer vanaf vliegveld Barcelona heb jij gekozen om bij je verblijfplaats te komen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *