privacyverklaring

Privacybeleid en cookieverklaring

Wat leuk dat je barcelonamom.com bezoekt. Om te voldoen aan de Europese Privacywet is het ook voor bloggers verplicht om een privacyverklaring op het blog te plaatsen. In dit privacybeleid en deze cookieverklaring kun je lezen welke gegevens we verzamelen en hoe we hier op vertrouwelijke manier mee omgaan. Dit is misschien niet de boeiendste tekst om te lezen, maar natuurlijk is het beschermen van gegevens belangrijk. Graag merken we op dat dit beleid geldt voor de website Barcelonamom.com, we zijn natuurlijk niet verantwoordelijk voor het privacy- en cookiebeleid van andere websites en bronnen (waar mogelijk heen verwezen wordt). Door op de website te surfen accepteer je de privacyverklaring.

Barcelonamom.com (postadres c/ Roger de Llúria, 53 local 4 / 08009 / Barcelona, Spanje) is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Om in contact te komen kun je een mailtje sturen naar barcelonamomblog@gmail.com of een reachtie achterlaten bij één van de artikelen op de website.

 

Persoonsgegevens die wij verwerken

Barcelonamom.com verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam (als je bijvoorbeeld een reactie op een post geeft)
  • E-mailadres (als je je bijvoorbeeld aanmeldt voor de nieuwsbrief)
  • Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Barcelonamom.com heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via barcelonamomblog@gmail.com, dan verwijderen wij deze informatie.

 

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Barcelonamom.com verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Verzenden van een nieuwsbrief en/of reclamefolder
  • Barcelonamom.com analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.
Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Barcelonamom.com bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Reacties onder artikelen blijven online staan voor de duur van de plaatsing van het artikel.

 

Delen van persoonsgegevens met derden

Barcelonamom.com verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Barcelonamom blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

 

Cookies die Barcelonamom gebruikt

Barcelonamom gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Barcelonamom.com gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan (door op de website te surfen accepteer je automatisch cookies). Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven. Hieronder een overzicht:

Cookie: Google Analytics
Barcelonamom.com plaatst analytische cookies van Goodle die het webbezoek meten. Google zal de verkregen informatie enkel met derden delen wanneer zij hiertoe wettelijk verplicht worden of voor zover derden de informatie namens Google verwerken.

Cookie: Social media
Vanaf Barcelonamom.com wordt er met social media knoppen doorverwezen naar social media kanalen. Ook deze kanalen werken (vaak) met cookies. Zoals eerder aangegeven hebben wij geen invloed op hoe zij cookies plaatsen. Je kunt de privacyverklaring van het desbestreffende kanaal lezen om te weten te komen hoe zij cookies gebruiken.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt natuurlijk het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Barcelonamom.com en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar barcelonamomblog@gmail.com. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek.

Barcelonamom.com wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Op deze website vind je ook meer informatie over de privacywet.

 

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Deze privacy- en cookieverklaring is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid opgesteld. Barcelonamom.com neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met via barcelonamomblog@gmail.com.

Laatst bijgewerkt: 14 juni 2018