water met een smaakje
Lifestyle tips

Water met een smaakje: 10 verkoelende tips

Niet alleen op een warme dag, eigenlijk het hele jaar door, is water een goede dorstlesser. Alleen kan je gewoon water wel eens zat worden. Dan is water met een smaakje de oplossing! En wist je dat je dit heel makkelijk zelf kunt maken? Het enige wat je nodig hebt is kraanwater, de ingrediënten om met het water te mixen en een glazen kan.

Door smaakmakers aan kraanwater toe te voegen en dit (bij voorkeur) in de koelkast te laten trekken, zal het water de smaak overnemen. Zo maak je zelf snel en makkelijk een lekkere dorstlesser. En saai wordt het niet snel, je kunt namelijk eindeloos variëren met smaken. Water met een smaakje is ook leuk op tafel bij een barbeque, op het picknickkleed en tijdens een etentje met vrienden.

Water met een smaakje combinaties

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor water met een smaakje. Je kiest uiteindelijk zelf natuurlijk welke smaakmakers je aan het water wilt toevoegen. Mix en probeer vooral zelf uit wat jouw favoriete smaakcombinatie is. Graag zet ik 10 heerlijke water met een smaakje combinaties voor je op een rijtje.

1. Munt en….

Water met munt en een andere smaakmaker is een heerlijke combinatie. Denk aan de klassieker munt en limoen, eventueel aangevuld met gember .Of ga voor bijvoorbeeld aardbei en munt. En wat dacht je van water met komkommer en munt?!

2. Citrusfruit combinatie

Citrusfruit is heel goed te mixen met water omdat het veel smaak afgeeft. Een combinatie van grapefruit, citroen en limoen is een aanrader. Zo creëer je je eigen limonade. Of kies voor het mengen van limoen, citroen, grapefruit en sinaasappel.

3. Ga op de oosterse sfeer met komkommer en rozenwater

Als je op zoek bent naar inspiratie uit het Midden-Oosten voor water met een smaakje moet je zeker de combinatie met komkommer en rozenwater eens proberen. Gebruik hiervoor de schillen van de komkommer, die je eventueel met een keuken touwtje bij elkaar bindt voor een stijlvol effect in de waterkan. En voeg een paar druppels rozenwater toe om de smaakcombinatie af te maken.

water met een smaakje

4. Water met rode vruchten

Je kunt water heel goed mixen met rode vruchten om een verfrissend drankje te creëren. Mix bijvoorbeeld frambozen, braambes en aardbei door het water. Tip! Als je de bosvruchten eerst een beetje ´kneust´ voor je ze met het water mixt, zullen ze beter hun smaak afgeven.

5. Een piña colada zonder alcohol

Als je op zoek bent naar een tropische combinatie, dan kun je water met de ingrediënten van een piña colada mixen. Zonder de alcohol natuurlijk. Voeg kokosvlokken, ananas en limoen aan het water toe, laat het geheel even trekken en je hebt je eigen exotische dorstlesser om te serveren.

6. Water á la France

Voeg eens tijm en citroen of tijm en sinaasappel aan het water toe. Het is misschien niet een voor de hand liggende combinatie, maar wel een lekker kruidige. En één die je gegarandeerd laat wegdromen naar het Franse platteland en haar kruidentuinen.

7. Water, aardbeien en…..

Er zijn allerlei combinaties met aardbei en een andere smaakversterker mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van aardbei, limoen en komkommer? Of aardbei, basilicum en citroen. Door aardbei met een citrusvrucht als limoen of citroen te combineren, geef je het water een frisse smaak.

8. Water met met een smaakje met een tropische slag

Als je op zoek bent naar een tropische dorstlesser kun je tropische vruchten zoals mango, ananas of papaya aan het water toevoegen. Zo heb je altijd een beetje de zon op de tafel staan met het water.

water met een smaakje

9. Voeg kruiden aan het water toe

Rozemarijn is een heel geschikt kruid om aan water toe te voegen en smaak te geven. Je kunt rozemarijn heel goed combineren met bijvoorbeeld frambozen voor een kruidige, zoete smaak. Een andere frisse combinatie, is rozemarijn met pompelmoes of grapefruit.

10. Een feestje in je glas met watermeloen

Als je een licht zoete smaak voor het water zoekt, moet je zeker de combinatie met watermeloen eens proberen. Door er komkommer en munt aan toe te voegen, zorg je voor een bijzondere combinatie. Een verrassende combinatie is watermeloen, basilicum en meloen.

Sla aan het mixen met water en de ingrediënten. Zet het water in de koelkast zodat het lekker verkoelend is als je het gaat drinken. Of meng er wat ijsblokjes doorheen. Fris zal het nog beter smaken!
Heb jij nog een tip voor water met een smaakje? Deel hem vooral in de reacties!

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *