Leven als mama

Dingen waar ik geen genoeg van krijg

Weet jij gelijk waar je geen genoeg van krijgt als iemand je dat vraagt? Toen Kimberly van Beebs and Moms mij deze vraag stelde, moest ik hier wel even over nadenken. Want wat zijn nu echt dingen waar je bijna als een verslaving zoveel van geniet dat het eigenlijk nooit genoeg is? Iedereen heeft natuurlijk dingen die je zo leuk, lief of lekker vindt dat je ervan blijft smullen. Hier komt mijn lijstje met dingen waar ik geen genoeg van krijg (in willekeurige volgorde trouwens)!

Een grote mok thee en chocolade

Ik ben een echte theeliefhebster. Ik drink geen koffie, gewoon omdat ik het niet lekker vind. Dit tot verdriet van mijn moeder die vindt dat ze daar toch een klein steekje in de opvoeding heeft laten vallen (ben ik trouwens niet met haar eens hoor). Ik kan de hele dag door thee drinken; een sterke earl grey ´s morgens om wakker te worden, een groene thee of muntthee ´s middags na de lunch, een rooibos ´s avonds terwijl ik tv kijk (een andere verslaving van me, maar daarover later meer). En wat een kop thee extra lekker maakt, is deze samen te nuttigen met een groot stuk chocolade. Waar ik voor ik kinderen kreeg pure chocola het lekkerst vond, is mijn smaak na mijn zwangerschappen veranderd. Nu geniet ik vooral van melkchocolade. Heerlijk gevuld met noten of cookies bijvoorbeeld. Zelf nu ik er over schrijf, krijg ik zin in een thee met een stukje chocolade……

Mijn familieleven

Ik kan natuurlijk geen post schrijven over dingen waar ik geen genoeg van krijg zonder mijn vriend en twee kids te noemen. Ik geniet enorm van ons familieleven. Uit eten gaan met vriendlief, samen drankjes drinken op het terras in het zonnetje. Om maar niet te spreken over de zondagochtenden waarop we naar een koffietentje gaan en terwijl wij van een koffie of thee genieten de kids samen een sap delen en de oudste naast ons zit te tekenen. En ook spelen in de speeltuin, dikke natte zoenen die de kleintjes geven. Wat een zaligheid allemaal!

Series en films kijken

Als ik zou zeggen dat ik helemaal geen series kijk, zou ik liegen. Dora the Explorer, PJ Mask, Paw Patrol, ik kan de meeste aflevering van diverse seizoenen bijna uit mijn hoofd. Ja, ik laat mijn kinderen namelijk gewoon tv kijken (met mate dan). En series voor mezelf? Ik heb er niet zoveel tijd meer voor sinds de kids er zijn, maar wanneer het kan, probeer ik lekker onderuit gezakt op de bank Netflix of een film met mijn vriendje te kijken. Wie is hier tegenwoordig niet verslaafd aan?!


Zonnige zomerdagen op de camping

Als in mijn lijstje familieleven burgerlijk klikt, geldt dit misschien wel dubbelop voor het volgende punt: kamperen! Wij hebben een caravan en wanneer het weer (en ons werk) het toelaat, gaan we graag naar de camping. En wat een zaligheid vind ik dat, het onbezorgde leven dat je daar hebt. Even weg uit de dagelijkse zorgen en gewoon genieten van de zon, het zwembad, het strand, kids die de hele dag buiten kunnen spelen, barbecuen, biertjes drinken. Een groot voordeel is natuurlijk dat wij de luxe hebben dat we niet ver hoeven te rijden om het vakantiegevoel te krijgen.

Stapavonden met vriendinnen

Toen ik nog in Nederland woonde organiseerden we al regelmatig stapavonden met alleen de meiden. Even lekker een avondje dansen, drankjes drinken en roddelen over jongens. Ik mag dan wel in een ander land wonen, maar ook hier in Barcelona gaan we elke maand met de meiden uit eten en wijntjes drinken. Eén keer per maand klinkt misschien weinig voor diegenen die elk weekend uitgaan.  Maar ik kan je vertellen dat voor werkende mama´s het een hele prestatie is om één avond per maand te organiseren waarop (bijna) alle vriendinnen kunnen. Ik kan erg genieten van deze avonden. En ik heb ze ook echt nodig om niet het gevoel te hebben dat mijn leven alleen maar uit werken en mama zijn bestaat.

En tijdens het schrijven schieten me nog meer dingen te binnen waar ik geen genoeg van krijg. Zoals een goed boek lezen voor het slapen gaan, gebakjes eten bij de bekendste banketbakker in Barcelona, uitslapen in het weekend (een zeldzaamheid met twee kleintjes in huis), naar de sauna gaan, vriendlief die een bos bloemen mee naar huis neemt en zo kan ik nog wel even doorgaan. En jij, wat zijn jouw (geheime) genoegens?

Deze post is trouwens het gevolg van een tag. Hierbij krijg je van een collega blogger een vraag (of een vragenlijst) doorgespeeld waardoor je als lezer de blogger beter leert kennen. En vervolgens geef jij de tag weer aan andere bloggers door. Ik wil dus graag aan Melissa die haar belevenissen op Melissaschrijft bijhoudt vragen van welke dingen zij geen genoeg krijgt.

6 Comments

 • Inge

  Opvallend hoe gelijkend ons lijstje is. Het zijn dan ook, denk ik, de mooiste dingen : samen-zijn, reizen, genieten van de kleine dingen zoals dat heerlijk bakkie thee. Ik sluit me helemaal bij je aan! en die serie zo nu en dan, die verdienen wij moeders wel een keer!

 • Laura / fitfunfab.nl

  Leuk om te lezen! In veel kan ik me herkennen. Alleen de camping is hier niet echt in trek 🙂
  Bij mij is het vooral ook sociale activiteiten met vrienden/vriendinnen/familie… ik hou echt zoveel van gezelligheid!

  Leuke blog heb je! Ik ga je volgen 🙂

  • debby@barcelona

   Dank je wel voor het compliment! En ja, gezelligheid is iets waar je volgens mij nooit genoeg van krijgt….

 • Eke

  Herkenbaar lijstje! En goed om zo de dingen te benoemen, maakt je dankbaar! Ik kan geen genoeg krijgen van uitjes met mijn gezin, dat voelt zo rijk!

 • Anniek - minimixtape.nl

  Wat een leuke tag, ik kan me voorstellen dat je er wel even over na moest denken. Maar het opschrijven zorgt wel voor een heel rijk en dankbaar gevoel lijkt me! Ik denk dat ik geen genoeg ga krijgen van onze camper die we momenteel bouwen. Daar komt ook het familieleven wat jij al noemde bij kijken :).

 • Rory

  Helemaal eens met die afspraken met vriendinnen. Nu moet ik ook zeggen dat ik inmiddels rustig in mijn eentje ga dansen, maar dan wel naar feestjes waar bekenden (van vroeger) kwamen. Ik ben van een keer per maand inmiddels wel naar een keer per half jaar ofzo gegaan. Het opzetten van een eigen bedrijf kost zoveel energie. Daarentegen is er altijd een koffie (en ok, speciaal bier-moment) met mijn beste vriendin een keer per week. En met man en kind gaan we ook zo nu en dan naar het café. Leuke tag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *