lange autorit tips
Reistips,  Reizen

Lange autorit tips

Na Spanje is Frankrijk denk ik wel één van mijn favoriete landen voor kampeervakanties. Als klein meisje gingen wij regelmatig met de auto naar Zuid-Frankrijk op vakantie. Om lekker te gaan kamperen. Wat ik me daar nog goed van herinner is hoe lang de autoreis elke keer was. Maar ook, dat mijn papa en mama allerlei trucjes hadden om deze aangenamer te maken. Ga jij deze zomer ook met de auto naar Frankrijk voor een vakantie? Of door Frankrijk naar Spanje? Lees dan vooral deze lange autorit tips.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Als je weet waar je heengaat, kun je vooraf alvast de route bepalen die je neemt. Als je naar Frankrijk gaat of door Frankrijk rijdt, en daar mogelijk een tussenstop (of meerdere) maakt, moet je er rekening mee houden dat je voor diverse steden een milieuvignet nodig hebt. Wie binnen deze milieuzones wil rijden, is dus verplicht een sticker op de auto of motor te plakken. Koop dit alvast vooraf en je gaat goed voorbereid op pad. Bestel het vignet Frankrijk via https://ecovignetfrankrijk.be. Je kunt ook alvast wat apps downloaden die je onderweg helpen om bijvoorbeeld een restaurant of hotel te vinden op jouw route.

Lange autorit tips: eten en drinken

Bij de lange autorit tips mogen tips over eten en drinken onderweg natuurlijk niet ontbreken. Je kunt vanaf huis al allerlei snacks voor onderweg voorbereiden zodat je je niet tot bijvoorbeeld fastfood ketens hoeft te wenden. Bereid tupperbakjes met cherrytomaatjes en allerlei fruit voor. Rijstwafels en soepstengels zijn ook licht verteerbaar en zorgen ervoor dat de maag gevuld blijft. Een lege maag kan namelijk eerder misselijkheid veroorzaken. Ook kun je vanaf huis zakjes met bijvoorbeeld knijpfruit meenemen en waterflesjes. Zo hoef je onderweg niet alles te kopen. Vergeet ook de servetten of vochtige doekjes niet om de handen mee schoon te maken en een zakje om het afval in te bewaren tot je het weg kunt gooien.

Lange autorit tips: entertainment voor onderweg

Tegenwoordig is het makkelijker om kids onderweg bezig te houden. Je bevestigt een tablet aan de stoel en zet een leuke film op. Mochten jouw kinderen echter last hebben van wagenziekte en niet naar films kunnen kijken, of wil je iets anders voorstellen dan films kijken, dan zijn er verschillende manieren om ze te entertainen. Je kunt bijvoorbeeld de muziek van hun favoriete film of gesproken verhalen opzetten. Ik wilde vroeger in de auto alleen maar naar het bandje met de verhalen van Jip & Janneke luisteren. En mijn kleintjes genieten volop van de filmmuziek van The Lion King in de auto. Natuurlijk kun je ook allerlei spelletjes doen, zoals ´Ik zie ik zie wat jij niet ziet…. ´ of ´Ik ga op vakantie en neem mee…..´. Of een wedstrijdje wie het eerst bijvoorbeeld 10 vrachtwagens heeft gespot. En wat dacht je van het aanwijzen van kentekenplaten uit verschillende landen? Een ander idee is om een kaart te maken van de route, inclusief plaatjes van bezienswaardigheden onderweg en de geplande stops. Zo kunnen de kids zelf ook de route volgen.

lange autorit tips

Cadeautjes en auto organizers voor onderweg

Je kunt ook aan de rugleuning van de stoel een organizer hangen. Hierin kun je allerlei dingen stoppen die de kids onderweg mogelijk nodig hebben. Een flesje water, een snelle snack, een boekje. Hang het voor ze klaar zodat de kinderen het bij de hand hebben mochten ze iets nodig hebben. Mijn moeder bereidde vroeger ook altijd allemaal pakjes voor onderweg voor. Bij stops kregen we dan bijvoorbeeld iets om daarna in de auto te gebruiken. Je kunt denken aan handpoppetjes en raamstickers. Een stuur voor op de kinderstoel is ook leuk voor kleinere kids en stickerboeken zorgen vaak ook voor veel plezier.

Regelmatig stoppen en relaxen

Een andere lange autorit tip is om niet te lang achter elkaar door te rijden. Plan regelmatig stops in. Onderweg vind je vaak voldoende autostop plekken om te picknicken en de benen te strekken. Neem een bal mee om even lekker tegenaan te trappen en rond te rennen na een lange zit. Je kunt er ook voor kiezen om van de autoreis al een vakantie te maken. Leg kortere afstanden af en stop onderweg vaker voor een nachtje. Kies plaatsen die leuke activiteiten voor kinderen bieden, bijvoorbeeld met een waterpark om even lekker af te koelen. Een idee voor een auto cadeautje voor onderweg is ook een bikini of zwembroek voor de avondstop.

En, wat zijn jouw lange autorit tips? Ik hoor ze heel graag!

disclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *