roadtrip van nederland naar spanje
Reistips,  Reizen

Roadtrip van Nederland naar Spanje

Het zal je niet verbazen dat wij met regelmaat van Barcelona naar Nederland gaan. Normaal gesproken kiezen we voor het vliegtuig, maar we hebben het er regelmatig over om een keertje met de auto te gaan. We hebben het voorbeeld van vrienden gezien die vorig jaar met de auto deze kant opkwamen. En het fijne is dat je lekker veel spullen mee kunt nemen. Vooral met kids is dat wel handig. Als je dan toch met de auto gaat, waarom zou je niet gelijk een leuke roadtrip van Nederland naar Spanje naar maken?!

Tijdens een roadtrip van Nederland naar Spanje kun je onderweg gelijk dingen zien. En begint je vakantie al tijdens de autoreis. Hoe zou zo’n route eruit kunnen zien? Laten we Google Maps er eens bijpakken en kijken wat een leuke route is om te maken. En dan kiezen we ervoor om niet, wat vaak standaard is, via België en Frankrijk te gaan.

Roadtrip door Duitsland

Een alternatieve route voor een roadtrip van Nederland naar Spanje is om door Duitsland te gaan. En daar leuk verschillende plekken te bezoeken. Houd er in Duitsland rekening mee dat je voor vrijwel alle steden een milieusticker voor de auto nodig hebt. Deze sticker is verplicht als je met de auto het centrum in wilt rijden. Ter voorbereiding kun je deze alvast in Nederland kopen. Hij is onder andere te bestellen via https://duitsemilieusticker.nl. De eerste stop tijdens de roadtrip van Nederland naar Spanje kun je bijvoorbeeld in Stuttgart maken. Vanaf Utrecht is dit, mits er geen files zijn, in iets minder dan 6 uur te rijden. Stuttgart staat bekend als industriestad, maar blijkt een enorm breed cultureel aanbod te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Mercedes-Benzmuseum en het Porsche Museum?

Van Duitsland door Zwitserland naar Italië

Als je de vervolgt kun je kiezen voor een stop in Zürich in Zwitserland. Van Stuttgart ben je daar in ongeveer twee uur. Je kunt hier je benen strekken en als je geluk hebt en het helder weer is, kun je zelfs vanuit de stad de Alpen duidelijk zien. Als je wilt genieten van de omliggende heuvels en wandelingen wilt maken, kun je ervoor kiezen om een nachtje in Zürich te blijven. Of je kunt dezelfde dag in ongeveer 3,5 uur naar Milaan doorrijden. Welkom in de belangrijkste stad van Noord-Italië. Een bezoekje aan ´Duomo Santa Maria Nascente´, de kathedraal van Milaan, mag niet ontbreken op je To Do-lijstje. En wie van shoppen houdt, kan hier zijn hart ophalen.

roadtrip van nederland naar spanje

Van Italië naar Zuid-Frankrijk met de auto

We zijn alweer aan het laatste stukje van de reis gekomen. Om vanaf Italië in Spanje te komen, moet je door Zuid-Frankrijk rijden. Dit is voor mij geen ramp, want ik vind Frankrijk een prachtig vakantieland. Een stop in Frankrijk is aan te raden, want van Milaan naar de grens met Spanje is het ruim 8 uur rijden. Tijdens de roadtrip passeer je verschillende plekken om voor een nachtje te stoppen. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld Monaco om te genieten van de lifestyle van The Rich and Famous. In minder dan 4 uur ben je hier vanuit Milaan. Een andere optie is om ongeveer 6 uur te rijden en in Marseille te overnachten. Hier kun je alvast relaxen op het strand, aangezien Marseille aan de Middellandse Zee ligt. Of wandel door de oude haven (Vieux-Port).

Eindbestemming bereikt: Barcelona!

En vanaf Frankrijk rijd je zo de grens over met Spanje. Voordat je in Barcelona bent, kun je heel goed een stop maken in Figueres. Dit ligt op de route naar Barcelona, op ongeveer een half uurtje rijden van de grens met Frankrijk. Waarom dit kleine plaatsje de moeite waard is om te stoppen? Hier vind je het museum van Dalí. Mijn persoonlijke aanrader om een keer te bezoeken en alle unieke kunst van Salvador Dalí te bewonderen. Hierna stap je weer in de auto voor het laatste stukje van de route. En ongeveer 1 uur en 40 minuten later parkeer je de auto in Barcelona. Je hebt je eindbestemming bereikt!

Roadtrip van Nederland naar Spanje

Afhankelijk van de route die je kiest voor de roadtrip van Nederland naar Spanje, kun je vooraf alvast uitrekenen hoeveel kilometer je ongeveer gaat rijden. En wat dit je dan gaat kosten. Neem hierbij niet alleen de benzinekosten, maar ook tolgeld in mee. Ook kun je alvast hotels voor op de route zoeken. Het grote voordeel van een autoreis vind ik dat je kunt stoppen wanneer je wilt en onderweg dingen kunt bekijken. Zo benut je de autoreis optimaal. En je kunt je eigen route kiezen. Vind je mijn voorstel dus niet optimaal, laat dan vooral jouw voorkeuren voor stopplaatsen weten in de reactie!

disclaimer

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *