seo website
Mompreneur

SEO website: tools voor je blog en website

Als je als blogger wilt samenwerken met organisaties, zul je allerlei termen voorbij horen komen waar bedrijven je website op kunnen bekijken. En beoordelen. Als je praat over SEO website begrippen zijn bijvoorbeeld Domain Authority en Trust Flow veelgehoorde woorden. Wat ze precies betekenen en hoe je ze kunt meten, deel ik graag in dit artikel.

Het kan zijn dat een bedrijf met jou wil samenwerken omdat je veel bezoekers krijgt op je website. Echter, als het een bedrijf om het vergroten van de online zichtbaarheid te doen is, kunnen andere zaken belangrijk(er) zijn. Bij een kwalitatief blog met goede SEO data, is het niet altijd nodig dat je honderdduizenden lezers hebt om aantrekkelijk te zijn voor bedrijven om mee samen te werken. Wat zijn dan belangrijke SEO website data?

Domain Authority voor SEO website

Het meest gehoorde begrip als we over SEO website termen spreken is waarschijnlijk Domain Authority (DA). Dit cijfer, dat loopt van 1 tot 100, voorspelt hoe goed een website in de zoekresultaten van zoekmachines scoort. Hoe hoger je DA, hoe beter je waarschijnlijk in zoekresultaten naar voren komt. Als je net een blog start, staat de DA altijd op 1. Samenwerkingen met andere kwalitatieve websites spelen een belangrijke rol als je jouw DA wilt laten groeien. Over het algemeen geldt dat hoe groter het aantal kwalitatieve inkomende links naar jouw blog is, hoe hoger je DA. Natuurlijk spelen ook andere factoren een rol. Het is trouwens makkelijker om van 1 naar 10 te groeien dan bijvoorbeeld van 20 naar 30. Veelal zul je horen dat bedrijven op zoek zijn naar een website met een DA van minimaal bijvoorbeeld 25. Je kunt jouw DA gratis checken op de website van smallseotools of de MOZ toolbar in je browser installeren.

seo website

SEO website: Trust Flow en Citation Flow

Trust Flow (TF) is een andere veel gehoorde SEO website term. De TF wordt weergegeven op een schaal van 0 tot 100. En het zegt iets over de kwaliteit van de links die naar jouw website verwijzen. Als je veel links krijgt van kwalitatieve websites, zul je een hogere TF hebben, dan wanneer er vanaf minder kwalitatieve websites wordt gelinkt. De Citation Flow (CF) hangt samen met de Trust Flow. Deze score tussen 0-100 zegt iets over de verhouding van het aantal links dat je hebt en de waarde van deze websites. Het voorspelt hoe invloedrijk een url is, gebaseerd op hoeveel websites erheen linken. De TF en CF zijn handelsmerken van Majestic. Met de tools van Majestic kun je ook de Topical Trust Flow bekijken. Dit toont de sectoren waarin een website invloedrijk is. Het helpt bedrijven om influencers in bepaalde sectoren te lokaliseren. Als blogger is het ook handig om te kijken op welke onderwerpen jouw website geïndexeerd wordt. Stel je bent een reisblogger, maar bij de Topical Trust Flow scoor je hoog op business. Dan kan het zijn dat je minder interessant bent voor bedrijven die op zoek zijn naar websites over reizen om mee samen te werken.

Referring Domains via Majestic

Majestic is een specialist als het gaat om SEO website data – dit bedrijf onderzoekt en brengt het internet in kaart. Wist je dat Majestic de grootste commerciële ´Link Intelligence database´ ter wereld ontworpen heeft?! Aangezien link data een onderdeel van ranken in zoekmachines is, is het belangrijk jouw eigen linkprofiel te kennen en begrijpen, net als die van jouw belangrijkste ´concurrenten´. Dit kan jouw positie in de zoekmachines verbeteren en versterken. Nog een SEO website begrip waar bedrijven jouw website op kunnen beoordelen is ´Referring Domains´. Dit cijfer toont het aantal backlinks naar bepaalde pagina´s van de website die je aan het analyseren bent. Over het algemeen geldt dat hoe meer kwalitatieve backlinks je naar jouw website krijgt, hoe hoger al je SEO cijfers zijn en hoe aantrekkelijker je bent voor bedrijven om mee samen te werken.

seo website tools

SEO zichtbaarheid en zoekwoorden

Een andere tool die je kan helpen bij het begrijpen van de SEO website waarden is Searchmetrics. Via deze partij kun je namelijk de organische SEO en betaalde zichtbaarheid van jouw website bekijken met een geschiedenis tot wel 2 jaar. Deze analyse laat zien hoe jouw website in Google scoort. Als de SEO zichtbaarheid van jouw website op 0 staat, betekent dit dat je online in de organische resultaten eigenlijk niet zichtbaar bent. Hoe hoger deze waarde, hoe beter de SEO zichtbaarheid van jouw website. Verder kun je zien op welke zoekwoorden je een organische SEO positie hebt, op welke plek je staat en hoeveel organisch verkeer je hiervan op jouw website krijgt. Ook kun je relevante zoekwoorden ontdekken die je op jouw website kunt gebruiken.

Natuurlijk zijn er nog meer tools beschikbaar, zoals Ahrefs, die je ook allerlei SEO website data tonen. Bij de tools die ik heb genoemd kun je echter gelijk gratis data checken. Kijk welke websites jij het prettigst vindt werken en krijg inzicht in de SEO website data van jouw blog of website!

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *