sagrada familia informatie
Barcelona,  Reizen

Sagrada Familia informatie

Zeg je Barcelona dan is het eerste wat de meeste mensen zeggen ´La Sagrada Familia´. En dat is niet verwonderlijk want alleen al in 2017 bezochten ruim 4,5 miljoen mensen deze basiliek. Mocht je deze indrukwekkende kerk nog niet gezien hebben, of wil je er juist nogmaals van genieten, dan moet een bezoekje aan de Sagrada Familia zeker op je lijstje met ´te bezoeken´ staan. En om je hierop voor te bereiden, geef ik je graag de zogenoemde Sagrada Familia informatie. Handige tips zodat je bijvoorbeeld urenlang in de rij staan voor een toegangskaartje kunt voorkomen.

De Sagrada Familia is een basiliek waarvan het ontwerp van de hand van Anton Gaudí komt. Al sinds 1882 wordt er aan de kerk gebouwd en de verwachting is dat dit in 2026 wordt afgerond. Alles in het ontwerp is symbolisch en heeft een religieuze verwijzing. Zo beelt één zijde van de kerk de geboorte van Jezus uit, een andere zijde staat juist voor het lijden. Er zijn 12 torens die de 12 apostelen symboliseren. Wat voor bijzonders er nog meer in de kerk te zien is? Dat zul je zelf moeten ontdekken tijdens je bezoek 🙂

Sagrada Familia informatie: algemeen

Bij een bezoek aan de Sagrada Familia moet je niet alleen de buitenkant bekijken, de binnenkant is ook zeker een aanrader. Zonder toegangskaartje kun je buiten de hekken om de Sagrada Familia lopen, maar als je de details van dichtbij wilt zien en de binnenkant, zul je toch echt een entreekaartje moeten kopen. Dit geld wordt trouwens gebruikt voor de bouwwerkzaamheden. Je kunt zelf op ontdekkingstocht gaan of bijvoorbeeld met een gids een tour doen. Ik vind zelf een audiotour een aanrader. Je krijgt dan een koptelefoon en walkman mee en de audioguide vertelt je over de diverse bijzonderheden. En dat zijn er heel wat. Het fijne is dat je op je eigen tempo kunt rondlopen en zo lang naar bepaalde details kunt blijven kijken als je maar wilt. Ik vond het echt indrukwekkend om ook de binnenkant te zien. Het is bijna ongelooflijk hoe iemand dit heeft kunnen bedenken en dat het ook nog gebouwd kon worden. Wist je dat het ook mogelijk is om het hoogste punt van de basiliek, één van de twee torens, te bezoeken? Als je geen hoogtevrees hebt of bijvoorbeeld hartklachten, is dit een echte aanrader. Maar voor mensen met hoogtevrees en claustrofobie, is het bijna een nachtmerrie. Niet alleen is het echt heel hoog (zo’n 65 meter), maar om weer naar beneden te komen moet je zelf een smalle spiraal trap aflopen. Een trap zo smal dat je elkaar bijna niet kunt passeren.

sagrada familia informatie

Sagrada Familia skip the line

Als je langs de Sagrada Familia loopt, zul je lange rijen met mensen zien staan wachten. Wachten om een entreekaartje te kopen. Dit kun je makkelijk voorkomen door vooraf via de website met Sagrada Familia informatie alvast je ticket te kopen. Klik hier om tickets online te kopen. Je kunt uit verschillende packs kiezen. Zo kun je alleen een entree tot de basiliek kopen of ga juist voor een audiotour of een rondleiding met gids. En natuurlijk is er de optie om de Sagrada Familia te bezoeken in combinatie met een bezoek aan het hoogste gedeelte van de basiliek, de torens. Als je het soort ticket geselecteerd hebt, kun je het aantal dat je wilt bestellen ingeven en een dag met tijdvak kiezen. Let even goed op als je met kinderen gaat welke entree geschikt is voor welke leeftijd. Zo mogen kinderen onder de 11 jaar bijvoorbeeld niet omhoog in de torens. Eenmaal alle tickets geselecteerd, stop je alles in je winkelwagen, rekent af, print de tickets uit of download het bestand op je smartphone en je bent goed voorbereid om lange wachtrijen te ontwijken!

Praktische Sagrada Familia informatie

Tot slot deel ik graag nog praktische Sagrada Familia informatie. Zo mogen kinderen onder de 16 jaar alleen onder begeleiding de basiliek bezoeken. En de standaard entree is gratis voor kinderen onder de 11, je moet alleen wel een entreebewijs kunnen tonen. Natuurlijk moet je gepast gekleed gaan. Dat wil zeggen, bijvoorbeeld geen doorschijnende kleding en schouders bedekt. De openingstijden zijn niet het hele jaar hetzelfde en tijdens speciale gebeurtenissen kan het zijn dat de kerk gesloten is. Check dus vooraf wat de bezoektijden zijn tijdens jouw geplande bezoek. En toegang tot de Sagrada Familia is ook mogelijk voor mindervaliden – hulphonden mogen mee naar binnen.

Heb jij de Sagrada Familia al eens bezocht? Wat vond je van dit kunstwerk?

sagrada familia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *