maak kennis met
Leven als mama

Maak kennis met zoonlief

Ik heb een heel bijzonder gesprek achter de rug. Met zoonlief. Mijn oudste is alweer ruim 5 jaar oud. Hij kan zichzelf goed uitdrukken, is geïnteresseerd om van alles te leren en gaat graag in onderhandeling. Het is een sociaal kind, die veel vriendjes heeft. En hij vindt het leuk om over van alles te praten. Gelukkig is hij niet gesloten en deelt veel met ons. En ik vond het tijd om eens een dieper kijkje in dat kleine hoofdje te krijgen. Dus heb ik een aantal van de leuke vragen voor kinderen aan hem gesteld. Benieuwd naar zijn antwoorden? Lees dan snel verder. En maak kennis met zoonlief V.

Maak kennis met V van 5 jaar

Wat is je lievelingseten?

Mijn lievelingseten zijn tacos, sushi en noodles met dumplings

Ja, we hebben een kleine smaak liefhebber in huis.

Wat ga je doen als je later groter bent?

Dan word ik kok om alle gerechten van de wereld te koken.

Ik zal eerlijk zeggen dat het antwoord afhankelijk is van de dag dat ik het vraag. Want andere keren zegt V dat ie graag de baas van de politie wil zijn.

Waar ben je heel goed in?

Voetballen en de bal van iemand anders afpakken. Dit lukt niet altijd, maar vaak wel. Ook kan ik het ABC helemaal opzeggen en schrijven.

Wat maakt je blij?

Heel veel dingen. Van lekker eten en met mijn vrienden spelen. Ook word ik blij van slapen (wel opschrijven he mama). En van spelen, als iets lekker ruikt, op vakantie gaan en voetballen.

Welke superpower van een superheld zou je wel willen hebben?

Ik wil net als de Flash heel snel kunnen rennen, zonder dat anderen me zien.

Ben je ergens bang voor?

Ik ben nergens bang voor. Of nou ja. Als ik een spelletje Mario Kart aan het spelen ben en het gaat niet goed, dan ben ik bang dat ik geen bekers kan verzamelen.

Vervolgens komt een hele uitleg van zoonlief over dat de 7de plek het midden is. En als hij daarboven zit, dat het dan goed gaat. Dan heeft hij kans op bekers. Maar als ‘ie onder de 7 zit, dan gaat het niet goed.

Wat ga je vanavond denk je dromen?

Elke dag droom ik iets anders, dus ik weet niet wat ik vanavond ga dromen. Voordat ik ga slapen, begint de film als ik mijn ogen dicht doe.

Waar wil je heen op vakantie?

Naar de camping, want daar heb je een zwembad en kan ik lekker spelen.

Wat is de leukste dag van de week?

Zondag (Domingo in het Spaans), want die naam vind ik het mooist van de namen van de dagen.

Wat zou je kopen als je heel veel geld had?

Een huis die tot de hemel reikt. Voor mij alleen. Kan je het je voorstellen mama?

Wil je later een huisdier?

Ja, een grote kat.

Al moet ik wel zeggen dat zijn eerste antwoord een paard was, tot ik aangaf dat die niet in je huis past.

Hoe denk jij dat dieren met elkaar praten?

Ze bewegen hun mond, maar ze maken geen geluid. Of ze brommen een beetje.

Wat doet mama voor werk?

Je schrijft teksten. Ook moet je vaak bellen met de telefoon of met een camera op je computer.

Welk eten vind je helemaal niet lekker?

Alles wat erg scherp is.

Wat vind je leuk om met mama en papa te doen?

Knutselen. Met papier, karton, verf, lijm, plakband en alle knutselspullen. Om bijvoorbeeld een huis, een piraat of een boot te maken. Als dan de verf gedroogd is, kunnen we ermee spelen.

In deze ´Maak kennis met´ heb je hopelijk mijn zoontje iets beter leren kennen. Ik in ieder geval wel. Wat vond jij zijn verrassendste antwoord?

3 Comments

  • Vivienne

    Het huis dat tot aan de hemel reikt. Voor hem alleen. Grappig en bijzonder. En ook die dromen, die als een film beginnen te draaien als hij zijn ogen sluit. Heel erg leuk zeg, deze vragen. En bijzonder om ze op te schrijven en te bewaren voor later. Ik maakte vroeger elk jaar een dromenlijstje met mijn dochters. Dingen die ze graag wilden doen, hebben of worden. Jaren later konden we, zonder dat we ons er bewust van waren, bij alle wensen afvinken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *