verzekeringen baby
Leven als mama

Gezinsuitbreiding? Check verzekeringen baby

Als je een baby krijgt of hebt, komt er veel op je af. Je moet niet alleen ineens voor een klein hummeltje zorgen, ook zijn er allerlei administratieve zaken om op te pakken. Zo moet je kleine natuurlijk ingeschreven worden. Ook is het een goed idee om je verzekeringen er eens op na te slaan. Verzekeringen baby? Waar moet je aan denken?

Verzekeringen baby: zorgverzekering

Je hebt tot 4 maanden na de geboorte om je kleintje bij je zorgverzekering aan te melden. Kijk trouwens bij wie van de ouders je de baby bijschrijft. Want je kind is meeverzekerd op de polis van die ouder. Het is dus aan te raden om de polis die de uitgebreidste dekking biedt te kiezen. Kinderen zijn tot en met 18 jaar gratis verzekerd.

Aan het eind van het jaar kun je, als je wenst, overstappen van zorgverzekeraar. Het is verstandig om jouw zorgbehoefte in kaart te brengen en een bijpassende verzekering uit te kiezen. Je kunt hiervoor online verzekeringen vergelijken. Zo kun je makkelijk zien welke zorgverzekering het beste bij jou en je gezin past.

Inboedelverzekering

Als je een inboedelverzekering hebt, dekt deze natuurlijk ook de babyspullen. Wat wel goed is om na te kijken, is of je niet onderverzekerd bent. Nu je een kleine hebt die ook zo de nodige spullen heeft, kan de waarde van je inboedel gestegen zijn. De inrichting van de babykamer, de kinderwagen en mogelijk een videocamera of een nieuwe mobiele telefoon om je kleintje vast te leggen zorgen dat de inboedel flink kan stijgen.

Gezinsdekking voor verzekeringen baby

Het is trouwens niet nodig om je baby bij iedere verzekering aan te melden. Wist je dat kinderen bij bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering standaard zijn meeverzekerd? Dit geldt als je hier een gezinsdekking hebt. Check dit dus even voor verzekeringen baby. Deze verzekering dient om de schade te dekken die jij of iemand binnen jouw gezin bij een ander veroorzaakt. Zo ben je verzekerd als je kleintje als deze wat groter is bijvoorbeeld een bal door de ruit van de buren schiet. Of bij opa en oma een glas limonade over het witte kleed omgooit. Oeps, kan gebeuren….

Ook als je een rechtsbijstandverzekering hebt, kun je hier doorgeven dat je een baby hebt gekregen. Zo kan deze bij de polis met gezinsdekking worden bijgeschreven. Als er dan een conflict is waar je kind bij betrokken is, kun je een vergoeding krijgen voor de juridische kosten.

verzekeringen baby

Reisverzekering

Ben je iemand die vaak op vakantie gaat? En neem je je kleintje nu gewoon mee op reis? Als je een reisverzekering hebt met dekking voor een gezin met kinderen, is het belangrijk dat hun gegevens op het polisblad staan. Geef dus zeker ook de gegevens van je kleintje door aan je reisverzekeraar. Vergeet trouwens niet om ook aan een annuleringsverzekering te denken. Een griepje zit met een baby in een klein hoekje.

Overlijdensverzekering

Je moet er niet aan denken dat jou of je partner iets overkomt. Helemaal niet nu jullie net een kleine spruit hebben gekregen. Maar, een overlijdensverzekering biedt een zekere geruststelling. Het verzekert je namelijk tegen de financiële gevolgen bij overlijden. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met jou of je partner, dan zijn de financiële gevolgen in ieder geval geregeld. Deze verzekering is alleen niet goedkoop.

Autoverzekering

Je hoeft natuurlijk niets aan je autoverzekering te veranderen als je een baby hebt gekregen. Maar er is iets waar je wel over na kunt denken. En dat is om je kleintje goed te verzekeren als deze in de auto reist. Dit doe je met een schadeverzekering voor inzittenden. Je kunt met bij je autoverzekering navragen of je deze optie kunt afsluiten.

Bekijk hier ook een compleet overzicht van verzekeringen om na te lopen als je een kleintje verwacht of hebt! Heb jij alle verzekeringen nu je een baby hebt goed nagelopen? Dan hoef je je daar in ieder geval geen zorgen meer over te maken. En kun je volop genieten van de gezinsuitbreiding!

4 Comments

  • Marion

    Het is zeker verstandig om bij veranderingen in je gezinssituatie, maar ook als je gaat verhuizen al je verzekeringen eens door te lopen. Soms ben je oververzekerd. Andere keer ben je bij een andere partij goedkoper uit.

  • Jouvence

    Ik wist niet dat je nog bij zoveel verzekeringen je kindje moest doorgeven. Nooit bij stilgestaan eigenlijk en goed om vooraf te weten.

  • Marsha Alvarez

    Bedankt voor de tips! Ik ben onlangs bevallen en moet weer even wennen aan alle dingen die er bij komen kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *