spaanse babynamen
Barcelona life

Spaanse babynamen

Als je zwanger bent, is één van de dingen waarover je gaat fantaseren natuurlijk de naam voor je baby. Mogelijk denk je hier al over na voor je zelfs zwanger bent. Ik heb een vriendinnetje die vanaf jongs af aan al wist wat de naam moest worden voor zowel een jongetje als een meisje. Haar vriend had hier verder niets bij in te brengen 🙂 Vriendlief en ik waren het voor beide kids al vrij snel eens over de naam. Wij hebben deze alleen pas gedeeld met iedereen toen de kleintjes geboren werden. Dit in tegenstelling tot wat gebruikelijk is in Spanje. Maar daarover kun je in mijn post over zwanger zijn in Barcelona meer lezen.

Onze kids hebben Spaanse namen gekregen, die ook in andere talen en landen goed uit te spreken zijn. Lijkt jou dat ook wel wat een romantische Spaanse naam? Voor wie op zoek is naar populaire Spaanse babynamen, deel ik graag de top 10 Spaanse jongensnamen en de top 10 Spaanse meisjesnamen uit 2017 met je!

Spaanse babynamen voor een jongetje

In de top 10 van Spaanse jongensnamen vind je vooral namen met een religieuze achtergrond, zoals Lucas, Mateo en Daniel. De populairste jongensnaam in 2017 is Hugo, afkomstig van het woord ´hug´. Het betekent ´hart´ of ´spiritueel´. Lucas die de tweede plaats inneemt, komt van het Griekse Loukas en betekent ´verlichten´. Er staan zowel korte namen van één lettergreep, als wat langere namen in de top 10. Ben je trouwens op zoek naar meer inspiratie voor jongetjes? In mijn post over Spaanse jongensnamen ontdek je nog meer tips.

 1. Hugo
 2. Lucas
 3. Martín
 4. Mateo
 5. Daniel
 6. Alejandro
 7. Pablo
 8. Eric
 9. Leo
 10. Enzo

spaanse babynamen

Spaanse meisjesnamen

In de top 10 met Spaanse babynamen voor meisjes vind je meer moderne namen en minder namen met een religieuze achtergrond, zoals bij de Spaanse jongensnamen. Sofía is afgeleid van het Griekse Sophia en betekent wijsheid. Martina is waarschijnlijk afgeleid van Marte wat ´meer´, ´man´ of ´mannelijk´ betekent. Maria is al tijdenlang een populaire meisjesnaam. In Spanje was het jarenlang trouwens een ´gedwongen´ naam. Van de verschillende namen die een meisje had, moest één ervan verplicht Maria zijn.

 1. Sofía
 2. Martina
 3. Daniela
 4. Valeria
 5. Noa
 6. Lucía
 7. María
 8. Emma
 9. Julia
 10. Paula

Laat je inspireren door deze Spaanse babynamen en kies een passende naam voor de baby in jouw buik. Het is tenslotte iets waar je kleintje zijn hele leven naar gaat luisteren. Het is belangrijk dat je iets kiest wat je niet alleen nu mooi vindt klinken, maar ook over een paar jaar nog. En waar jullie natuurlijk allebei blij mee zijn. Wij zijn in ieder geval erg gelukkig met de Spaanse namen die we gekozen hebben.

Bron: babycenter

One Comment

 • Mirjam Hart

  Onze kleine meid zou Mateo geheten hebben. Ben nog steeds verliefd op die naam. Mocht er oooooit nog een 4e komen blijft die naam zeker een kanshebber!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *