romantische films op netflix
Lifestyle tips

Romantische films op Netflix

“Het is donker in de woonkamer, het enige licht komt van de kaarsen die branden. Het haardvuur brandt en je hoort het knisperen van het hout. Een meisje in een sexy jurkje strekt zich uit op het kleed voor de open haard. Een jongen, casual gekleed in een spijkerbroek en overhemd, komt aangelopen met twee glazen wijn in zijn hand. Hij geeft er één aan het meisje, terwijl hij zich naast haar op het kleed laat zakken. Als hij net zit pakt hij gelijk alweer het glas uit de handen van het meisje, zet beide glazen op het tafeltje dat naast hem staat en begint haar hartstochtelijk te kussen.” Herkenbaar? Dit is zomaar een scène uit een romantische film. Heerlijk, ik kan op zijn tijd echt genieten van een romcom. En gelukkig vind je volop romantische films op Netflix.

Wil je zelf thuis ook een romantische sfeer creëren? Een leuk kleedje helpt je hierbij. Of je nu een open haard hebt of niet, een kleed op de grond voor de bank en de tv bijvoorbeeld, geeft je kamer een romantische uitstraling. Kies voor een dierenvacht of juist voor een katoenen vloerkleed in natuurlijke tinten. Kijk zelf wat het beste in jouw interieur past.

Romantische films op Netflix

Zet de popcorn klaar, vul je glas met drinken bij en installeer je op de bank met een plaid. Eventueel natuurlijk samen met vriendinnen of bijvoorbeeld vriendlief. En dan is het tijd om heerlijk weg te zwijmelen bij een romantische film. Je vindt een uitgebreide collectie romantische films op Netflix. Bijgaand deel ik graag een aantal tips, in willekeurige volgorde. Deze films behoren tot mijn favoriete romantische films en de meeste heb ik meerdere malen gekeken 🙂 Ben jij meer van de series? Daarvoor heb ik eerder al aanraders voor Spaanse series op Netflix gedeeld.

romantische films op netflix

10 tips voor romantische films op Netflix

 • The Holiday
  In deze film met Kate Winslet en Cameron Diaz ruilen twee vrouwen tijdens de kerstdagen van huis. Ze willen allebei namelijk aan hun dagelijkse leven ontsnappen. Romantische film die je laat lachen en waarbij je misschien ook wel een traantje laat.
 • Isn’t it romantic
  Nathalie, Rebel Wilson, gelooft niet in romantische films. Maar dan bevindt ze zich ineens midden in een romcom. En ziet ze alle clichés voorbij komen. Kan ze hier weer uit ontspannen? En natuurlijk de liefde vinden?
 • Love Actually
  Deze film volgt het leven van 8 verschillende stellen die op de één of andere manier met elkaar verbonden zijn. De film speelt zich af rond de kerstdagen en zoals de titel al aangeeft, draait alles in de film om liefde.
 • Bridget Jones’s Baby
  Wie kent Bridget Jones niet? En in deze film krijgt ze een baby! Alleen, wie is de vader? En met wie heeft of krijgt ze een relatie? Leef mee met de belevenissen van deze herkenbare vrijgezel.
 • Alles is liefde
  In deze romantische Nederlands film worden verschillende personen gevolgd die op zoek zijn naar liefde. Het verhaal speelt zich af rond de Sinterklaasdagen. Verschillende bekende Nederlandse acteurs maken hun opwachting in de film.
 • The proposal
  Ik vind Sandra Bullock echt heel grappig in de rol in deze film. Ze speelt een veeleisende baas die haar assistent dwingt met haar te trouwen om in het land te kunnen blijven. De assistent wordt gespeeld door Ryan Reynolds. Wat gebeurt er als ze echt gevoelens voor elkaar krijgen?
 • He’s just not that into you
  Deze film vertelt ook het verhaal van verschillende personen die op zoek zijn naar liefde. Het draait vooral om hoe je kunt zien of een jongen je wel of niet leuk vindt!
 • What happens in Vegas
  In een dronken bui trouwen twee onbekenden in Las Vegas. Alleen, dan wint één van de twee de jackpot in het casio. Om het geld te ontvangen, moeten Joy en Jack verplicht een bepaalde tijd samenwonen. Hoe loopt dit af?
 • Hitch
  Hitch is een officiële date-dokter die mannen helpt om vrouwen voor zich te winnen. Alleen blijkt zijn tactiek niet te werken bij de vrouw waar hij zelf het hart van wil winnen. Lukt het hem om samen te komen met zijn liefde?
 • How to lose a guy in 10 days
  Wat gebeurt er als zowel de man als de vrouw een weddenschap aangaan voordat ze samen komen? Hij dat hij in 10 dagen iemand verliefd op hem kan laten worden, zij dat ze in 10 dagen juist een man kan kan verliezen. Het resultaat is te zien in deze grappige romantische film.

Wat is jouw favoriet van de romantische films op Netflix? Ik hoor het graag als je nog een goede aanrader voor me hebt.

disclaimer

One Comment

 • Nadia

  Leuk! Mijn man houdt alleen niet van romantische films… Gelukkig kan ik ze ook op mijn tablet kijken! Een avondje alleen in bed kruipen met de tablet haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *