anti inbraak tips
Reistips,  Reizen

Veilig op vakantie? Anti inbraak tips

Met je hoofd nog op je vakantieadres kom je de straat weer ingereden waar je woont. Alleen, je moet er toch niet aan denken dat je thuis komt en merkt dat er bij je is ingebroken. Dat lijkt me verschrikkelijk. Wat kun je er aan doen om dit scenario te voorkomen? Lees snel verder en ontdek allerlei anti inbraak tips! Die helpen je om te zorgen dat je je huis weer aantreft zoals je hem hebt achtergelaten voordat je van die fantastische vakantie ging genieten.

Anti inbraak hulpmiddelen

Om je huis te beveiligen als je op vakantie gaat, kun je gebruik maken van anti inbraak hulpmiddelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ip camera voor buiten? Daarmee kun je altijd een kijkje nemen wat er bij je thuis gebeurt. Het enige wat je hoeft te doen is de App op je telefoon te installeren en de bewakingscamera te plaatsen. En vanaf je vakantieadres ben je altijd in contact met jouw woning. Verder is het aan te raden om deuren en ramen goed te beveiligen. Dit klinkt logisch, maar wist je dat het openbreken van ramen en deuren nog steeds een veelgebruikte methode is door dieven om binnen te komen? Zorg dus voor goede veiligheidssloten en bijvoorbeeld dievenklauwen.

Anti inbraak tips: wees voorzichtig online

Bijna iedereen bevindt zich wel op één of meerdere social media kanalen zoals Facebook en Instagram. En vaak is het heel verleidelijk om hierop foto´s vanaf je vakantieadres te plaatsen. Of weken voorafgaand aan je reis dit al groots aan te kondigen op social media. Ook het inchecken op verschillende plekken zoals het vliegveld of je vakantiehotel is iets wat je mogelijk zonder erbij na te denken doet. Alleen, dieven kunnen hier slim gebruik van maken door zo na te gaan wie wel en niet thuis is. Wees dus voorzichtig met de data die je online deelt. En die vakantie plaatjes kun je ook prima online zetten wanneer je weer thuis bent.

anti inbraak tips

Top 5 anti inbraak tips

Wat je verder nog kunt doen om je huis te beveiligen tegen inbrekers? Graag deel ik nog een top 5 met anti inbraak tips!

 1. Berg spullen die inbrekers kunnen gebruiken goed op. Een ladder of kliko zijn zeer geschikt om snel over een schutting of balkon te klimmen. Of om bij dat raam dat toch nog op een kiertje staat op de eerste verdieping te komen.
 2. Zorg dat je huis een bewoonde uitstraling heeft. Vaak wil je juist dat je huis opgeruimd is voordat je op vakantie gaat. Tenminste, ik wel. Alleen, om inbrekers af te schrikken werkt een bewoonde uitstraling juist. Laat bijvoorbeeld een krant op tafel liggen, samen met een koffiekopje. Of wat speelgoed verspreid door de kamer. Zorg ervoor dat gordijnen niet hele dagen dicht zijn. Een auto op de oprit kan ook helpen om een bewoonde indruk achter te laten. En wat dacht je hiervan? @inbreker twitterde eens: “Met dit warme weer zijn alleen de ramen dicht van mensen die met vakantie zijn. #handig”.
 3. Vraag je buren om hulp! Geef bij je buren aan dat je op vakantie gaat en vraag of ze een oogje in het zeil willen houden. Ook kun je vragen of ze de post uit de brievenbus willen halen zodat het voor dieven niet direct duidelijk is dat er niemand thuis is.
 4. Vergeet de verlichting niet. Door middel van een tijdschakelaar kun je op verschillende plekken in de woning op diverse momenten zorgen dat de verlichting aan en uit gaat. Ook dit zorgt ervoor dat je woning bewoont lijkt. Doe dit ook voor de buitenlamp.
 5. Zorg dat je al je sleutels goed opbergt. Laat ze bijvoorbeeld niet aan de binnenkant van de deur zitten. En verstop ze ook niet buiten onder een steen, een deurmat of op een andere ´geheime plek´. Dit is vaak het eerste waar dieven kijken.

Hoe zorg jij ervoor dat je je thuis veilig achterlaat als je op vakantie gaat? Heb je nog anti inbraak tips om te delen?

logodisclaimer

2 Comments

 • Mariëlle

  Goeie tips! En eigenlijk pas ik ze al toe. Als blogger of influencer heb ik wel vaak de neiging om vooraf online te delen dat ik wegga, maar juist om deze reden doe ik dat dus niet meer!

 • Marie de Jonge

  Bedankt voor het delen van deze anti inbraak tips! Ik zal ervoor zorgen dat ik mijn ramen goed afsluit wanneer ik een weekendje wegga. Gelukkig heb ik twee auto’s dus kan ik er mooi een op mijn oprit zetten zodat het lijkt of er iemand thuis is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *