bucketlist reizen
Europa,  Reizen

Bucketlist reizen

Hou jij ook van reizen? En fantaseren waar je volgende trip heen gaat? Ik mag niet klagen als het gaat om landen die ik bezocht heb. Ik heb na het afronden van mijn studie een lange reis met een vriendin gemaakt, waarbij we diverse Aziatische landen hebben bezocht. En ook daarvoor en daarna heb ik het geluk gehad diverse mooie reizen te mogen maken. Wat heb ik zoal allemaal gezien en gedaan? En zijn er nog dingen die op mijn bucketlist reizen staan? Droom even lekker mee! En doe gelijk inspiratie op met mijn top 10 (!) aanraders voor op je bucketlist reizen.

Volgens de app Been, waarmee je kunt bijhouden welke landen je bezocht hebt, heb ik 28% van de Europese landen en 11% van de wereld gezien. Ik heb dus al aardig wat gezien, maar gelukkig blijft er ook nog genoeg te wensen over om te bezoeken.

bucketlist reizen bezochte landen

Bucketlist reizen: wat kan ik al afstrepen

Welke landen heb ik zoal bezocht bij de 11% van de wereld die ik gezien heb? Graag deel ik mijn top 5 aanraders om te bezoeken. En om op je bucketlist reizen te zetten als je er nog niet geweest bent.

 1. Reis met de Transsiberië Express maken

  Voor veel mensen is een reis met de Transsiberië Express door Rusland en Mongolië naar China een droom en hij staat dan ook vaak op een bucketlist reizen. Als je door Mongolië reist, heet de reis trouwens de Trans Mongolië Express. Ik heb het geluk dat ik deze reis heb mogen maken met als eindstop Beijing. En daarom deel ik ook graag wat tips. Plan voldoende tussenstops op het traject in. Uit ervaring kan ik zeggen dat 4 dagen non-stop in de trein zitten erg lang is. En boek, als je de mogelijkheid hebt, een 1ste klas ticket in plaats van een 2de klas. Bij een 2de klas ticket deel je met 4 personen een coupe en slaap je dus met vreemdelingen in dezelfde coupe. Al is dit ook een leuke ervaring om met de lokale bevolking te proberen te communiceren.

 2. De Maya-route afleggen

  De Maya cultuur kun je ontdekken in Mexico, Guatemala, Honduras en Belize. Ik heb een Maya-route door 3 van deze landen afgelegd. In Mexico stond een bezoek aan onder andere Chichen Itza op het programma. Vervolgens heb ik in Guatemala Tikal bezocht. De reis werd afgesloten met een snorkeltour in Belize. Honduras was ten tijde van mijn reis te onrustig om te bezoeken. De reis is een prachtige combinatie van cultuur en natuur en natuurlijk lekker eten onderweg.

 3. Eilandhoppen in Griekenland

  Griekenland bestaat uit vele eilanden die echte aanraders zijn en waar je van een heerlijke relaxte sfeer kunt genieten. Eén van de eilandengroepen zijn de Ionische eilanden, je vindt deze ten westen van het vasteland. Zakynthos, Lefkas en Corfu maken onder andere deel uit van deze groep. Maak een trip tussen de verschillende eilanden en geniet van al het moois dat elk eiland te bieden heeft.

 4. Nepal: ontdek de geboorteplaats van Boeddha

  Het bergachtige Nepal mag voor mij niet op een bucketlist reizen ontbreken. In de hoofdstad Kathmandu kun je kennismaken met de vriendelijke bevolking, in de omgeving kun je tempels en historische gebouwen aanschouwen, avonturiers kunnen de Mount Everest of één van de andere bergen in het land beklimmen en in het noordwesten van het land vind je een nationaal park.

 5. Turkije voor cultuur en zon

  Turkije is een gemixed land waar zowel cultuurliefhebbers als zonliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Ik heb in Turkije onder andere tempels bezocht in Istanbul, de opgravingen in Efeze met eigen ogen gezien en in verschillende kustplaatsen zoals Izmir en Bodrum genoten van zon, strand en relaxen in een all-inclusive hotel.

bucketlist reizen: china

bucketlist reizen: turkije

Bucketlist reizen: wat wil ik graag nog bezoeken

En wat staat er nog op mijn bucketlist reizen? Ook hier vind je een top 5 met aanraders!

 1. Op Safari in een land in Afrika

  Ik wil echt heel graag op Safari gaan in Afrika. Waar kom je zoveel wilde dieren in het wild tegen als in de landen op dit continent? Het lijkt me alleen erg bijzonder als we dit met de kids kunnen doen, dus we moeten nog even wachten tot die wat groter zijn.

 2. Kleurrijk Marokko bezoeken

  Marokko is een ander land dat hoog op mijn bucketlist reizen staat. En waarschijnlijk hoef ik niet lang te wachten op een reis hierheen. Vriendlief en ik hebben plannen om voor onze huwelijksreis dit land te bezoeken. Heerlijk eten, een nieuwe cultuur ontdekken en door verschillende steden reizen klinkt als een echte aanrader.

 3. Machu Picchu in Peru aanschouwen

  De Inca cultuur is er één die ik graag nog wil gaan opsnuiven. En Machu Picchu is dan natuurlijk bij uitstek de plek om de Incabeschaving te leren kennen. De stad ligt geïsoleerd bovenop een berg. Je kunt naar boven lopen, al kun je er natuurlijk ook voor kiezen om met de trein omhoog te gaan.

 4. Relaxen op een tropisch eiland

  Ik ben nog nooit op een echt tropische eiland, zoals de Malediven of de Seychellen geweest. Wat lijkt het me heerlijk om in een hutje boven het water te slapen, ´s morgens wakker te worden en gelijk een duik in het helderblauwe water te nemen. Om daarna op een ligbed in het parelwitte strand van de zon te genieten. Ja, een bezoek aan een tropisch eiland staat dus zeker op mijn bucketlist reizen.

 5. Ruïnes bekijken in Jordanië

  Wat ik ook echt heel graag wil zien is de stad Petra in Jordanië. Hoe indrukwekkend moet het zijn om voor de opgravingen en ruïnes te staan van bijvoorbeeld De Schatkamer die wel 40 meter hoog en 25 meter breed is.

Oke, ik ga een beetje smokkelen en deel nog een tip voor op je bucketlist reizen: alle landen in Europa bezoeken. Ik heb in Europa vele plekken nog niet gezien. En waarom zou je ver reizen als er dichterbij ook zoveel moois te ontdekken is?! Zo ben ik nog nooit in Portugal geweest en ook Rome staat nog op mijn bucketlist reizen om samen met vriendlief te bezoeken. En jammer genoeg ben ik ook nog nooit in Dublin geweest, een trip daarheen staat ook op mijn verlanglijstje.

bucketlist reizen: tropisch eiland

Boeken over bucketlist reizen

Om meer inspiratie op te doen, zijn er allerlei boeken over een bucketlist reizen waarin tips worden gegeven over plekken die je echt gezien moet hebben! De leukste boeken over bucketlist reizen vind je onder andere bij Bol.com.


En, wat staat er op jouw bucketlist reizen?

*Deze post bevat affiliatelinks

One Comment

 • Verena

  Nou mijn reizen zijn hier niks bij! Al blijf ik toch liever wat dichter bij huis. Dit jaar ga ik voor het eerst naar Toscane in Italië, daar heb ik wel zin in!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *