handige festival gadgets
Lifestyle tips

Handige festival gadgets

Het festivalseizoen komt er weer aan! Toen ik nog in Nederland woonde bezocht ik regelmatig met vrienden festivals. En ik kijk nu met een jaloerse blik naar vriendlief die de afgelopen jaren naar een paar-daags festival is gegaan. Niet vanwege het soort festival, want Rockmuziek is niet mijn favoriete muziekstijl, maar wel vanwege de gezelligheid die bij een festival hoort. Biertje in je hand, dansen of juist relaxed op het gras zitten en genieten van live bands. En, om je festivalbezoek extra speciaal te maken kun je allerlei handige festival gadgets meenemen.

Of je nu meerdere dagen naar een festival gaat, of één dag gaat genieten, er zijn handige festival gadgets die je helpen om van jouw uitje een succes te maken. Natuurlijk, het weer beïnvloeden kan niemand en hopelijk heb je zon. Maar ook zonder een zonnetje dat schijnt, zorg je voor een vrolijke dag. Zolang je maar de juiste handige festival gadgets meeneemt!

Top 5 handige festival gadgets

Wat zijn nu echt handige festival gadgets die ervoor zorgen dat het festival bezoeken nog leuker wordt? Graag zet ik een top 5 handige festival gadgets voor je op een rijtje. Zaken als een poncho voor als het regent of een sleutelhanger met een opener zul je bij deze aanraders niet vinden. Wat dan wel?

 1. Lichtgevende armbandjes

  Ik ben echt een fan van party gadgets zoals lichtgevende armbandjes. Tijdens festivals, en ook stapavonden met vriendinnen, namen wij altijd lichtgevende armbandjes mee. Leuk om je polsen mee te versieren en om als het ´s avonds donker is gezelligheid te brengen. Dansend op de muziek met je armen in de lucht zijn de lichtgevende bandjes goed zichtbaar.

 2. Versieringen voor je tent

  Als je in een tentje blijft slapen bij het festival, maak je je tent een stuk vrolijker als je hem versiert. Hang bijvoorbeeld lampjes of vlaggetjes rondom je tent. Of blaas allemaal ballonnen op. Zo herken je jouw tent niet alleen makkelijk tussen alle andere tentjes, maar geef je hem ook een leuke uitstraling. Als je ´s morgens je tent openritst, begint de dag gelijk al goed.

 3. Handige festival gadgets: neem een kleedje mee

  Een plaid is een veelzijdig item als we het over handige festival gadgets hebben. Je kunt er namelijk lekker op zitten en als het frisjes wordt, sla je de doek gewoon om je heen. Makkelijk voor bij de tent en op het festivalterrein zelf. Stop dus zeker een kleedje in je tas, die komt altijd wel van pas.

 4. Vergeet de bescherming tegen de zon niet

  Je hoopt natuurlijk dat je tijdens een festivalbezoek mooi weer hebt. En om je ogen tegen de zon te beschermen is een zonnebril dan wel zo handig. Denk ook eens aan zonnebrillen bedrukken, bijvoorbeeld samen met je vriendengroep. Zo vallen jullie gegarandeerd op! Kies zelf het soort montuur uit, bijvoorbeeld met een houtlook of een piloten montuur, laat er een pakkende tekst op drukken en nu maar hopen dat je mooi weer hebt tijdens het festival. En vergeet ook de zonnebrandcrème niet. Met het zonnetje op je bol verbrand je sneller dan je misschien denkt. En je wilt ´s avonds tenslotte niet als een kreeft op het festival rondlopen.

 5. Een powerbank over je mobiel

  Tijdens een festival raakt de batterij van je mobiel vaak extra snel leeg. Je maakt foto´s en filmpjes en misschien ben je aan het WhatsAppen met je vrienden om te kijken waar iedereen is. Aangezien je nooit weet of er oplaadpunten zijn of stopcontacten, is een powerbank een handige gadget. Zo kun je zelf je batterij opladen terwijl je je mobiel gewoon kunt blijven gebruiken. Kies een klein model uit dat je makkelijk mee kunt nemen, zodat je niet zonder batterij komt te zitten. En om hem makkelijk te herkennen en niet kwijt te raken, kun je ook kiezen voor een powerbank bedrukken.

Wat mag er wat jou betreft echt niet ontbreken bij het bezoeken van een festival?

handige festival gadgets

disclaimer

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *