spaanse series
Lifestyle tips

Spaanse series op Netflix part II

Op Netflix vind je echt niet alleen meer Engelse of Nederlandstalige series. Ook Spaanse series zijn er volop te vinden. Waarschijnlijk kent iedereen ´La Casa del papel´ wel. Maar er zijn nog veel meer aanraders. Een aantal van deze series is eerder op de Spaanse televisie uitgezonden en kun je nu via Netflix kijken. Anderen zijn speciaal voor en door Netflix gemaakt. Je kunt ze gewoon allemaal kijken, natuurlijk met ondertiteling in bijvoorbeeld het Nederlands of Engels. Ontdek hier meer aanraders voor Spaanse series om te bingwatchen!

Spaanse series aanraders

Vis a Vis

De Spaanse serie Vis a Vis is een soort ´Orange is the new black´, maar dan minder lief en wat harder. Het gaat over het leven in een Spaanse vrouwengevangenis waar de naïeve hoofdpersoon in terecht komt. Maar waar ze naar verloop van tijd steeds meer in het leven wordt meegezogen en in de koningin van de gevangenis verandert. Vis a Vis is trouwens het Spaanse woord voor het moment dat gevangen een privé-uurtje krijgen met een bezoeker. Je vindt meerdere seizoenen van deze serie op Netflix, dus je kunt even vooruit.  

Spaanse series: Narcos

Deze serie gaat over het Colombiaanse drugsoorlog. En de jacht die er door de politie op de leden van de verschillende drugsbendes wordt gemaakt. Eén van de hoofdpersonen is Pablo Escobar die van eind jaren ‘70 tot begin jaren ‘90 het Medellínkartel leidde. De serie belicht de kant van de politie door de ogen van twee hoofdpersonen. En nadat ze Pablo Escobar hebben omgebracht, gaat de jacht door tegen het Calikartel. Dit was de concurrent van het Medellínkartel. Als je op zoek bent naar een spannende serie over de drugshandel in Zuid-Amerika, is Narcos een aanrader. Een Europese tegenhanger is Fariña. Deze Spaanse serie gaat over de drugshandel in de Spaanse provincie Galicia.  

Valeria

Valeria vertelt het leven van een romanschrijfsters die in een crisis zit. Deze Spaanse serie speelt zich af in Madrid en is een echte romcom. Hij wordt ook wel de Spaanse ´Sex and the City´ genoemd. Als Valeria niet weet wat ze met haar leven aanmoet, kan ze altijd terecht bij haar 3 beste vriendinnen. De serie vertelt alle belevenissen van deze 4 vriendinnen. En toont hun emoties over werk, vriendschap, liefde, geheimen en dromen over de toekomst. Een aanrader voor de liefhebbers van feel-good series. Het verhaal van deze serie is trouwens gebaseerd op de boeken van de Spaanse schrijfster Elisabet Benavent. 

Mar de Plástico

In deze spannende serie draait het om agenten die de dood van een jonge vrouw onderzoeken. Zij blijkt de dochter van de burgemeester te zijn. De agenten gaan op zoek naar de bewijzen voor en de feiten over de dood van haar. Maar met vele verdachten is dat makkelijker gezegd dan gedaan. De misdaadserie speelt zich af in de Zuid-Spaanse provincie Almería. En vertaald betekent de titel ‘Zee van plastic’. Dit verwijst naar de vele broeikassen die er in dit gebied te vinden zijn.

spaanse series

Reina del Sur

Dat niet alleen mannen een belangrijke rol kunne spelen in een drugskartel, bewijst deze serie. Hij gaat over de Mexicaanse Teresa Mendoza die in de wereld van de internationale drugshandel haar weg weet te vinden om haar dochter te redden. Deze serie toont een kat-en-muis spel waarin niet duidelijk is wie er wel en niet te vertrouwen is. En je beschikt over genoeg kijkuren, een seizoen bestaat namelijk uit maar liefst 60 afleveringen!

Paquita Salas

Paquita Salas is een comedy over PS Management en haar eigenaresse Paquita salas. In de jaren negentig leidde zij één van de beste bureaus voor artiestenmanagement, maar nu raakt ze steeds meer klanten kwijt. En dus gaat ze op zoek naar nieuw talent. Alleen is dit nog niet zo makkelijk. De serie bevat redelijk wat grappen over Spaanse bekendheden. Als je niet bekend bent met deze persoonlijkheden, kunnen sommige grappen dus lastig te snappen zijn. Maar evengoed is deze serie lekker weg te kijken. 

Alta Mar

Deze serie wordt bestempeld als thrillerserie, maar misschien is dat niet helemaal de juiste benaming. Alta Mar (High Sea) is geen hoogdravende serie, maar als je even niet wilt nadenken is het een aanrader. De combinatie van spanning en romantiek zorgen dat deze serie lekker wegkijkt. Centraal staan 2 zussen die in de jaren ‘40 per cruiseboot een reis tussen Spanje en Rio de Janeiro maken. Gedurende de reis gebeurd er van alles op het schip. Zo worden er onder andere mysterieuze moorden gepleegd. En ontdekken de zussen duistere familiegeheimen.

La casa de las flores

Deze drama-comedy serie vertelt het verhaal van een familie die een bloemenzaak runt. De serie start als de eigenaar van de succesvolle zaak ontdekt dat zijn minnares is overleden. Zijn huidige vrouw en kinderen weten niets van de buitenechtelijke affaire. Het is dus ook een verrassing als de man de kinderen die hij kreeg met zijn minnares mee naar huis neemt. Dit levert een verhaal op waar allerlei geheimen aan het licht komen. En de familie samen probeert te vergeten en vergeven. Er zijn verschillende seizoenen van deze Mexicaanse serie te kijken.

Geniet weer van volop van Spaanse series met urenlang kijkplezier! Heb jij nog aanraders? Deel ze vooral, ik vind het altijd leuk om nieuwe series te ontdekken! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *