wel of geen uitvaartverzekering
Leven als mama

Wel of geen uitvaartverzekering: hoe heb jij dit geregeld?

In deze post een serieus onderwerp. Een onderwerp waar soms nog te weinig over gesproken wordt heb ik het idee. Het is ook iets waar je vaak gewoon niet bij stil wilt staan. Want, als je volop in het leven staat, wil je er natuurlijk niet aan denken hoe jouw afscheid moet worden. En alles wat daarbij komt kijken. Dat is tenslotte iets voor later. Alleen, als je niet bespreekt wat jouw wensen zijn, hoe moeten je geliefden dit dan weten? En daarbij, heb je voor jouw wensen een verzekering nodig? Deze keer ga ik dus verder in op de vraag: wel of geen uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekering in Spanje

In Spanje liggen de kosten voor een uitvaart een stuk lager dan in Nederland. Met een paar duizend euro ben je er hier in veel gevallen al. Dat komt onder andere doordat er geen rouwkaarten worden verzonden. Hier is simpelweg geen tijd voor, omdat de meeste uitvaarten binnen 24 uur plaatsvinden. Ook andere kosten rondom een uitvaart liggen vaak lager dan in Nederland. Het is daarom makkelijk om te denken dat het antwoord op de vraag wel of geen uitvaartverzekering hier met nee beantwoord kan worden.

In mijn geval hebben mijn ouders een verzekering voor me afgesloten en hoef ik dus deze vraag niet aan mezelf te stellen. Het is namelijk, gelukkig, al goed voor me geregeld. En dat vind ik eigenlijk wel fijn, want ik krijg een ongemakkelijk gevoel als ik met bijvoorbeeld manlief over de wensen voor een uitvaart praat. Terwijl ik weet dat het heel belangrijk is om mijn wensen kenbaar te maken. En te weten wat zijn wensen zijn. En die van de mensen om ons heen.

Waarom wel of geen uitvaartverzekering

Als je nog wel over deze vraag moet nadenken, wat zijn dan redenen of wel of geen uitvaartverzekering af te sluiten.

wel of geen uitvaartverzekering

Niet: want zelf sparen

Je kunt maandelijks zelf geld opzij zetten, dat later gebruikt kan worden om jouw uitvaart te betalen. Doordat je het zelf organiseert zit je niet vast aan een bepaalde uitvaartverzorger. Je hebt zo volledige vrijheid over waar en hoe jouw uitvaart plaatsvindt. Want sommige verzekeringen werken alleen met bepaalde partijen samen.

Wel: geld gegarandeerd voor uitvaart

Als je kiest voor een verzekering weet je zeker dat je niet aan het geld kunt komen. Of het bijvoorbeeld aan iets anders gaat besteden. En je voorkomt dat de nabestaanden jouw uitvaart moeten betalen.

Door te kiezen voor het afsluiten van een uitvaartverzekering, weet je eigenlijk zeker dat je voldoende geld hebt voor de uitvaart. Als je zelf maandelijks geld opzij zet, kan het zijn dat je onbewust te weinig geld opzij zet. En je nabestaanden alsnog met een deel van de kosten blijven zitten.

Wel: relatief lage maandelijkse lasten

Een begrafenisverzekering is relatief goedkoop. Waar andere verzekeringen in de cijfers kunnen lopen, betaal je voor een uitvaartverzekering vaak maar een paar euro per maand. Hierbij geldt wel dat hoe ouder je bent, hoe meer premie je zult moeten betalen.

Wel: zorg uit handen

Bij een uitvaartverzekering worden niet alleen de kosten vergoed, maar ook (een deel van) de zorg uit handen genomen. Zo kunnen jouw geliefden zich concentreren op een mooi afscheid. Je kunt jouw wensen laten vastleggen, zodat jouw geliefden niet hoeven na te denken over bepaalde, moeilijke, keuzes.

Er zijn verschillende redenen of wel of geen uitvaartverzekering af te sluiten. Dit is natuurlijk een persoonlijke keuze die ook van jouw situatie afhangt. En natuurlijk kun je ook altijd, mocht je situatie veranderen, op dat moment een andere keuze maken.

Wat vind jij: wel of geen uitvaartverzekering? En wat zijn jouw redenen daarvoor?

logodisclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *