staycation
Reizen

Staycation: de ultieme tips voor een thuisvakantie

Lekker vakantie vieren in je eigen huis! Je hoeft namelijk helemaal niet ver te reizen om een heerlijk vakantiegevoel te krijgen. Alleen, hoe zorg je ervoor dat je thuisvakantie ook echt als vakantie aanvoelt? Graag deel ik tips voor de ultieme staycation! En die gaan verder dan niet werken en niet je hele huis een uitgebreide poetsbeurt geven. Dit doe je op vakantie tenslotte ook niet.

Een staycation: hierom!

Bij een staycation kun je lekker doen waar je zin in hebt, gewoon in en om je eigen huis. En mocht je er even uit willen, kun je natuurlijk een dagje uit plannen in de buurt. Je hoeft namelijk echt niet het vliegtuig te pakken of urenlang te rijden om een fijne tijd te hebben. Het kan verfrissend zijn om een keer niets te hoeven en te genieten van je huis en eigen omgeving. Plan de perfecte thuisvakantie in en om je huis met de tips uit deze post. Zo haal je het reisgevoel gewoon naar je eigen woning!

Bedenk een thema voor je staycation

Dat jij niet naar een ander land gaat, wil niet betekenen dat je een ander land niet in huis kunt halen. Bedenk een thema voor je thuisvakantie en haal een ver oord naar Nederland. Je kunt bijvoorbeeld foto´s ophangen van de door jouw gekozen bestemming. Ook een film over het land en lokale muziek kunnen je in de stemming brengen. Vergeet namelijk niet om eten te koken of te laten bezorgen dat de bewoners van jouw vakantieland op tafel zetten. De geuren en smaken van het gerecht zullen je snel wegvoeren naar een andere wereld. Een lekker drankje mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Kampeer in je eigen tuin of op je balkon

Als je een tuin hebt met ruimte om een tent op te zetten, kun je gaan kamperen in de buitenlucht. Plaats naast je tent een opblaasbaar zwembad. En je kunt ´s avonds een barbeque houden om daarna nog een drankje te drinken bij kaarslicht. Trek een lekker warm vest aan en speel bijvoorbeeld een kaartspel voor de tent. Voor mannen is een vest van Hugo Boss een aanrader. Ook als je een balkon hebt, kun je hier genieten de buitenlucht. Zowel in de tuin als op je balkon kun je een vuurkorf plaatsen om de hele avond warm buiten te kunnen zitten. En dit is een uitgelezen moment om marshmallows boven het vuur te roosteren.

Relaxen in een hangmat

Een manier om te relaxen en in vakantiestemming te komen is door een hangmat in je tuin of op je balkon te plaatsen. Terwijl je in je hangmat ligt, kun je heerlijk wegdromen of ontspannen een boek lezen. Zet een zomers muziekje op, staar naar de blauwe hemel en dat zomerse gevoel zal niet lang op zich laten wachten. Afhankelijk van de plek die je hebt, kun je kiezen voor een hangmat die je bijvoorbeeld aan bomen bevestigt, of een model met een standaard. En om het vakantiegevoel helemaal af te maken, kun je tijdens een zwoele zomeravond ook een nachtje in je hangmat onder de sterrenhemel slapen.

staycation

Droom weg met muziek of een boek

Om in de vakantiestemming te komen, kun je een muzieklijst samenstellen. in je vakantielijst zet je bijvoorbeeld muziek die je aan een reis doet denken. Of laat je inspireren door een land en ontdek een lokale artiest. Ook kun je een boek over reizen lezen en even wegdromen. Leef mee met het reisverhaal van iemand anders of ontdek nieuwe plekken om op een ander moment te bezoeken.

Creëer een spa in je eigen woning

Als je op zoek bent naar een moment van ultieme ontspanning, tover je je badkamer om in een spa. Invloeden uit bijvoorbeeld Marokko of Bali kunnen je inspireren om een rustgevende sfeer te verzorgen. Steek geurstokjes aan, gebruik kaarsen voor de verlichting in plaats van een felle lamp en luister naar ontspannen muziek. Geniet vervolgens met bijvoorbeeld hammam producten van een uitgebreide scrubbeurt of het warme water op je lichaam. Hierna voel je je als herboren. Trek daarna fijne loungekleding aan en geniet van het niets hoeven doen in je eigen huis.

Maak je slaapkamer vakantieproof

Als je op vakantie gaat naar een hotel, geniet je normaal gesproken van zachte lakens op het bed. Al slaap ik eerlijk gezegd niet snel ergens zo lekker als in mijn eigen bed. Voor een staycation kun je voor je eigen slaapkamer op zoek gaan naar beddengoed van hotelkwaliteit. Zo geef je jouw slaapkamer de uitstraling van een luxe hotel. En geniet je van een heerlijke nachtrust tussen zijdezachte lakens. Ook kun je natuurlijk een siësta plannen. Een beetje luieren tijdens je staycation is tenslotte helemaal niet verkeerd.

thuisvakantie

Geniet van een hotelontbijt tijdens een thuisvakantie

Eén van de zaken waar ik altijd naar uitkijk als ik een nachtje in een hotel slaap, is het ontbijt. Tijdens een staycation kun je heel goed ´s morgens een hotelwaardig ontbijt maken. Serveer de ingrediënten in mooie bakjes en kommetjes. En maak een minibuffet. Ook kun je speciale ontbijtgerechten zoals american pancakes met vers fruit of scrambled eggs maken. Zo begin je de dag echt goed!

Organiseer je eigen filmfestival tijdens een staycation

Is het een dagje minder weer? Of heb je gewoon zin om languit op de bank te liggen? Organiseer dan je eigen filmfestival. Kies een film, zet de popcorn en snacks klaar en start de film! En wie zegt dat je er na één moet stoppen? Je kunt heel goed een filmmarathon houden. Het is tenslotte vakantie.

Heb jij nog tips die kunnen helpen om van je staycation een echt ontspannen thuisvakantie te maken? Deel ze dan natuurlijk!

logodisclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *