thuiskomen na vakantie
Reistips,  Reizen

Thuiskomen na vakantie

Op vakantie zijn is (in de meeste gevallen) heerlijk. En als je lekker weg bent, moet je er niet aan denken om weer naar huis te gaan. Als je geniet van de Spaanse of Turkse zon, de lokale keuken aan het testen bent of aan het relaxen bent met een boek, is Nederland ver van je gedachten. Toch zijn er ook allerlei reden waarom thuiskomen na vakantie juist weer fijn is. Dingen die vaak weer terugkomen als je in de auto, trein of vliegtuig onderweg naar huis bent.

Om te zorgen dat de overgang van je vakantieverblijf naar huis gaan niet te groot is, zet ik alvast 10 redenen op een rijtje waarom thuiskomen na vakantie zo fijn is. En wat je vooraf kunt doen om het vakantiegevoel vast te houden!

Zorg dat je ergens naar uit kunt kijken

De terugreis is meestal niet het meest leuke onderdeel van de vakantie. Je kunt hem iets aangenamer maken door te zorgen dat je iets hebt om naar uit te kijken. Zo zit je niet de hele tijd te treuren om wat je achterlaat, maar geniet je bijvoorbeeld van een film waar je steeds maar geen tijd voor had om te kijken. Of kun je eindelijk aan dat ene boek beginnen dat je al zo lang wilt lezen.

Weer in je eigen bed slapen

Ook al heb je op je vakantieadres een fijn bed, meestal is je eigen bed thuis toch nog lekkerder. Niet alleen met je eigen kussen, ook dat matras waar je zo lekker op slaapt. Tijdens de terugreis kun je je al verheugen op een heerlijke nachtrust. Je kunt voor je op vakantie gaat het bed verschonen, zodat schone, frisse lakens op je wachten.

Thuiskomen na vakantie met volle kasten

Niets is zo vervelend als thuiskomen rond lunch- of etenstijd en niets in huis hebben. Vaak ben je moe na de reis en heb je geen zin om eerst naar de supermarkt te moeten gaan om eten te kopen. Je kunt dit voorkomen door voordat je weggaat alvast de kasten te vullen met houdbare producten. Of vries een maaltijd in die je alleen maar even hoeft op te warmen. Ook kun je online boodschappen doen en met bijvoorbeeld de buren afspreken dat zij de bezorger even binnen laten.

thuiskomen na vakantie

Houd het luxe gevoel van de vakantie vast

Op vakantie geniet je misschien wel van een spabehandeling of een massage. En waarom zou je dit luxe gevoel niet kunnen vasthouden? Koop een aantal fijne verzorgingsproducten voordat je op vakantie gaat die op je wachten bij thuiskomst. Of nog beter, neem ze mee vanaf je vakantieadres zodat de geur je terugbrengt naar je reisbestemming.

Thuiskomen na vakantie: het gemak van je eigen spullen

Eenmaal thuis heb je alle spullen weer bij de hand. Stap heerlijk onder je eigen douche en ga gewoon naar je eigen wc! Heb je zin in een kopje koffie of thee? Je hoeft niet naar de hotelbar, op zoek naar een koffietentje of naar de supermarkt op de lokale koffie of theezakjes te proberen. Je kunt gewoon thuis je eigen vertrouwde kopje koffie of thee zetten. Natuurlijk uit je favoriete beker.

Je hoeft niet meer uit je koffer te leven

Thuiskomen na vakantie betekent ook dat je eigen kledingkast weer op je wacht. Je hoeft niet meer uit een koffer of rugzak te leven. Met de kans dat je iets aan wilt trekken wat je toch vergeten bent. Je hebt weer alle keuze, netjes georganiseerd in je kast.

Gezellig afspreken met vrienden

Na je vakantie kun je weer leuk afspreken met vrienden en natuurlijk vakantieverhalen uitwisselen. Plan een gezellig etentje, ga met z’n allen brunchen of organiseer een wijnavondje om de vakantiefoto´s te bekijken.

De tv kan weer aan

Meestal beschik je op vakantie niet over Nederlandse tv om je favoriete programma’s te kijken. En dat is ook helemaal niet erg, want je geniet van andere dingen. Op campings is vaak een uitgebreid animatieprogramma en ook in hotels vind je dit steeds vaker. Maar, eenmaal thuis is een avondje op de bank met die leuke serie of romantische film toch ook erg lekker.

Plan je volgende vakantie

Na thuiskomen na vakantie en het gemak van je eigen huis, heb je meestal toch ook gelijk weer zin om een nieuwe reis te maken. Dus pak de laptop of tablet erbij en zoek je volgende bestemming alvast uit! Zo blijf je lekker in de vakantiestemming.

Wat is voor jou het fijnst aan thuiskomen na vakantie?

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *