ik word 40 jaar
Barcelona life

OMG, ik word 40 jaar

Ik moet er echt aan geloven, ik word 40 jaar voordat de jaarwisseling plaats vindt! En hoewel ik vaak denk dat ik nog makkelijk kan doorgaan voor een twintiger, zijn er allerlei tekenen dat anderen mij niet meer zo jong zien. Waaraan merk ik dat ik 40 jaar word? Ontdek gebeurtenissen die echt hebben plaatsgevonden. Nee, in deze post geen fictie, maar de realiteit :-).

Ik word 40 jaar en ben dus een ´u´

Ik word tegenwoordig eerder met ´u´ dan met ´je´ aangesproken. In Spanje niet zozeer, want hier is het gebruikelijk om iedereen met je aan te spreken. Maar als ik bijvoorbeeld in onze Nederlandse supermarkt in Barcelona sta en met de stagiaires werk, ben ik een ´u´ voor ze. Hoe vaak ik ook zeg dat ze me met je mogen aanspreken. Ook op de camping door de Nederlandse animatrices word ik als mama en een ´u´ gezien. En niet als iemand die bij wijze van spreken nog met ze mee kan gaan stappen en drinken.

“Is dat je dochter?”

Zoals gezegd denk ik vaak dat ik er nog redelijk jong uit zie. Tot er in de winkel aan me word gevraagd of de stagiaire die daar aan het werk is mijn dochter is. Wat? Euh, ik zie er dus uit alsof ik een dochter van rond de 20 jaar kan hebben. In theorie kan dit natuurlijk ook. Alleen, doordat ik denk dat ik er nog als een twintiger uit zie, zou dit dus niet kunnen. Helaas word ik met mijn neus op de feiten gedrukt: ik word 40 jaar en zie er dus ook zo uit!

ik word 40 jaar

Na twee biertjes ben ik aangeschoten

Waar ik vroeger hele nachten kon doorhalen en lekker biertjes kon drinken, moet ik bekennen dat nu een paar biertjes al effect hebben. En een hele nacht stappen? Als ik 01.00 uur haal vind ik het al laat. De volgende ochtend staan er om 08.00 uur alweer twee kids aan mijn bed om me wakker te maken. Een kater is trouwens ook niet gelijk de volgende dag alweer voorbij. Nee, die duurt nu makkelijk minstens 3 dagen.

Ik word 40 jaar – is dit rokje niet te kort?

Waar ik ook aan merk dat ik ouder word, is aan mijn kledingstijl. Ik houd er rekening mee dat ik mama van twee kids ben en ja, tegen de 40 loop. Een minirokje waar mijn halve billen uithangen vind ik dus niet echt gepast. Kleding moet praktisch zijn zodat ik in het park makkelijk kan bukken. En me niet druk hoef te maken dat iedereen mijn makkelijk zittende boxershorts kan zien. Dat wil niet zeggen dat ik geen jurkjes en rokjes in mijn kast heb hangen. Ik let er gewoon op dat ze bijvoorbeeld tot net boven mijn knieën vallen.

Ik heb er trouwens geen moeite mee dat ik 40 jaar word. Laat maar komen. Het is tenslotte een goede reden om een leuk feest te geven!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *