super lekker in Barcelona
Barcelona life

Super Lekker in Barcelona

Sinds ik in Barcelona woon kan ik al jaren heerlijk smullen van alle lekkere lokale, regionale en nationale gerechten. Pan con tomate, patatas bravas en ingemaakte olijven om maar wat te noemen. Maar, vraag je je misschien af, mis je dan nooit een lekkere boterham met hagelslag of een patatje met een frikandel speciaal? Wie mij persoonlijk kent, weet het antwoord op deze vraag al. Ik hoef Nederlands lekkers namelijk niet te missen. En niet omdat als ik visite krijg ik ze vraag om etenswaren mee te nemen. Nee, omdat ik al dat lekkers gewoon hier kan krijgen. In onze eigen winkel Super Lekker! Hoe dat zit? Daar kom je in deze post alles over te weten.

Werken aan wilde plannen

Vriendlief en ik zijn samen de eigenaren van een internationale supermarkt in Barcelona. Super Lekker is de naam. Eind dit jaar vieren we alweer ons vijfjarig jubileum. Wat begon als een wild plan hebben we waar kunnen maken. We liepen ondertussen dus alweer heel wat jaartjes terug te grappen dat het zo vreemd was dat er, met zoveel Nederlanders die er in Barcelona en omstreken wonen, geen Nederlandse supermarkt in de buurt was. En waarom zouden wij die niet opzetten? Na onder andere het nodige marktonderzoek besloten we de stoute schoenen aan te trekken en het plan daadwerkelijk tot uitvoering te brengen. Het heeft de nodige tijd gekost, maar na maanden hard werken konden we onze eigen winkel openen!

klanten supermarkt

Internationale supermarkt Super Lekker

Waar we begonnen met een beperkt assortiment met een aantal Nederlandse en Engelse producten, bieden we nu een uitgebreide productrange. Goudse kaas, vers gebakken bruin brood, haring, hagelslag en natuurlijk diepvriesproducten als kroketten en frikandellen zijn in de winkel te vinden. Wat betreft de klanten krijgen we natuurlijk vooral Nederlanders die in Barcelona en omstreken wonen in de winkel. We mogen zelfs af en toe een bekend iemand in de winkel de hand schudden. Zelf nemen we ook regelmatig producten uit de winkel mee naar huis. Natuurlijk eet ik niet elke dag Nederlandse pot, maar een nasi met saté op zijn tijd staat bij ons zeker op tafel. Oh en de kleine man wil ´s morgens vaak ontbijten met een boterham met hagelslag en speculoos.

Combineren van taken

Hoe ik in mijn al volle programma ook nog het tijd vind voor het runnen van een supermarkt? Bij de dagelijkse gang van zaken ben ik niet betrokken. Zelf (bijna) fulltime werken, zorgen voor twee kindjes, me-time en tijd met vriendje is al genoeg om mijn dagen mee te vullen. Vriendlief is de manager van de store. Maar natuurlijk spreken we wel vaak over allerlei zaken, nemen we belangrijke beslissingen samen en verzorg ik een groot deel van de marketing. Evengoed genoeg te doen dus!

Benieuwd naar onze zaak? Neem vooral een kijkje op de website of op de Facebook pagina van Super Lekker! En mocht je in de buurt zijn, kom dan vooral even gedag zeggen.

Wat zijn Nederlandse producten die jij echt zou missen als je in het buitenland zou wonen?

super lekker barcelona

4 Comments

 • Wanda

  Leuk initiatief om op die manier een stukje Nederland naar Barcelona te brengen! Mooi dat het jullie ook is gelukt om het succesvol te maken!

 • Hilda Rosman

  Hallo, wat is jullie adres voor de winkel.
  Sorry ik kan het niet vinden.
  Met vriendelijke groet, Hilda

  • debby@barcelona

   Hoi Hilde, wij hebben de winkel verkocht. Deze heet nu ´A Taste of Home´ en je vindt er nog steeds een selectie met Nederlandse producten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *