Leven als mama

Romantisch weekend voor twee

Met twee kids en drukke banen wil tijd voor romantiek er nog wel eens bij inschieten. Doordeweeks zit bijvoorbeeld uitgebreid eten met een lekker wijntje er echt niet in en in de weekenden zijn we ook vaak druk met andere dingen. Boodschappen doen, met de kids naar het park gaan en de was van de hele week bijwerken om maar wat te noemen. Maar zo af en toe doet zich een kans voor die we natuurlijk niet laten schieten.

 

Papa en mama `uit logeren`

Afgelopen week waren opa en oma uit Nederland over en besloten we hier zeker gebruik van te maken. Onder het mom van ´het is voor jullie zo leuk om even alleen met de kids te zijn´ gingen wij een nachtje weg. Waarheen was eigenlijk niet zo belangrijk, zolang we maar lekker uit eten konden gaan. En vooral rustig konden slapen zonder ´s morgens gewekt te worden door voetstapjes van een klein ventje die bij ons in bed wil kruipen. We vonden een goedkoop pension in Tossa de Mar, een pittoresk kustplaatsje aan de Costa Brava op ongeveer een uurtje rijden van Barcelona. Tossa is een echte aanrader, daarover kun je binnenkort meer lezen op mijn blog! Vooraf bedenk je wat je allemaal gaat doen als je tijd hebt zonder kids. Tenminste, ik wel. Lekker naar de strand en rustig een boek lezen om maar een voorbeeld te geven. Alleen, in de praktijk blijken dingen toch altijd anders te lopen. Vaak plan je veel te veel dingen in te weinig tijd. De tijd vliegt en voor je het weet zit de quality time er op en moet je weer naar huis.

biertjes drinken
Romantiek bij kaarslicht

Gelukkig konden vriendlief en ik tijdens ons uitje voldoende tijd vinden om samen weer echt bij te kletsen. Natuurlijk op een terrasje onder het genot van een lekker biertje. En ´s avonds trokken we allebei ons mooie kleren aan voor een uitgebreid diner bij kaarslicht. Nou ja, de kaarsen waren nog niet aangestoken, want het was buiten nog gewoon licht toen wij uit eten gingen. Wij zijn namelijk gewend om samen met de kids te eten, wat voor Spaanse maatstaven erg vroeg is. En ja, als je dat eenmaal gewend bent, maakt het voor je buik niet uit of je nu thuis bent of niet. Om 19.00 uur gingen wij dus al op zoek naar een restaurant om te eten. Enkwamen we ook niet al te laat in het pension om een lekkere lange nacht te kunnen maken.

 

Wat een heerlijkheid was het om er even uit te zijn zonder kids. Het had van mij zelfs nog wel iets langer mogen duren 🙂 Begrijp me niet verkeerd, ik vind mijn kids hartstikke lief en vind het ook echt gezellig om tijd met ze door te brengen. Maar af en toe ben je ook gewoon toe aan even een break van ze. Om weer tijd samen te hebben. Om even op te laden en nieuwe energie op te doen. Om ´s avonds lekker uit eten te gaan en wijntjes te drinken, zonder dat je kinderen aan tafel hebt zitten die je moet helpen. Gewoon, even lekker samen. Herkenbaar?

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *