spaanse mannen
Barcelona life

Spaanse mannen

Baan opgezegd, huur stopgezet, spullen verkocht of in de opslag gedaan, familie en vrienden gedag gezegd en op het vliegtuig gestapt. Voor een sprong in het diepe onbekende. In februari 2011 ben ik naar Barcelona verhuisd en in die periode heb ik een blog bijgehouden met mijn ervaringen. Op mijn website deel ik een selectie van artikelen die laten zien hoe ik van Barcelona mijn thuis heb gemaakt. Vandaag vertel ik alles over mijn eerste ervaringen met Spaanse mannen.

Ik heb al over veel zaken die mij opvallen in Spanje geschreven, maar één tot nu toe ontweken: de Spaanse mannen. Na twee maanden tussen ´dit soort´ te leven, denk ik dat het tijd wordt om er een post aan te wijden. Ik hou het trouwens wel netjes, want ik weet dat mijn oma´s mijn website ook volgen.

Spaanse alpha mannen

Laat ik beginnen met de belangrijkste conclusie: Spaanse mannen zijn heel anders dan Nederlandse mannen. Niet alleen qua uiterlijk (zo zijn de mannen hier kleiner dan bijvoorbeeld in Nederland), maar ook qua gedrag. Het zijn echte macho mannen. Of zoals ze zelf zeggen: “Wij zijn allemaal alpha mannetjes.” Tijdens het uitgaan hoef je als meisje echt niets te doen om een jongen te versieren, ze komen vanzelf op jou af. Je kunt hier als (blond) meisje beter niet alleen op de dansvloer staan. Voor je het weet zwermen er allemaal mannen om je heen. Al doet mij dat dan weer aan de goede oude tijd in ´De Kosten Koper´ in Utrecht denken…… 😉 Daarnaast zijn de mannen hier erg galant. Tenminste, diegenen die ik ontmoet heb. Misschien ken ik ze nog niet lang genoeg om te kijken of dat ook zo blijft, maar voor nu is het erg verfrissend.

Vriendschap tussen jongens en meiden

Wat ook anders is voor mij is dat Spaanse meiden eigenlijk geen jongens als vrienden hebben. Dat ik dat wel gewend ben en dus niet alleen meiden, maar ook jongens aan mijn vriendengroep probeer toe te voegen, wordt soms met rare ogen bekeken. Hier heerst namelijk de gedachte dat mannen altijd meer willen. Ze zeggen dat het daarom niet mogelijk is om gewoon vrienden te zijn. Ik moet zeggen dat ik er nog weinig van gemerkt heb.  En ik ga dus ook gewoon met jongens koffie (of in mijn geval thee) drinken.

koffie drinken

Zoenen op straat

Waar ik in het begin echt van opkeek is dat mensen hier overal zoenen en maar niet van elkaar af kunnen blijven. Ondertussen ben ik volledig geïntegreerd, maar dit was wel even wennen. In de metro, in de rij bij de supermarkt, in het restaurant, op straat. Het maakt niet uit waar, overal zie je mensen die het leuk met elkaar hebben. Dat dat in Nederlands anders is, vinden ze hier maar een vreemd cultuurverschil.

Al deze wijsheden heb ik natuurlijk niet zomaar verkregen. Het komt alleen maar door me onder te dompelen in de Spaanse guapos (aantrekkelijke mannen). En door er met één speciale machoman veel over te praten en ervaringen uit te wisselen. Mocht er iets aan mijn ervaringen veranderen, laat ik het jullie natuurlijk gelijk weten. Voor nu geniet ik gewoon van hoe de Spaanse mannen zijn.

-Oorspronkelijk gepubliceerd op 11 april 2011 –

Ps. Mocht je er nieuwsgierig naar zijn: de Spaanse man waarmee ik ervaringen uitwisselde mag ik nu al jarenlang mijn vriendje noemen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *