Hoe kun je Facebook zakelijk gebruiken voor je blog?

facebook zakelijk

Tegenwoordig kun je niet meer om social media heen en een veel gebruikt kanaal is nog steeds Facebook. Volgens cijfers van marketingfacts.nl maken zo´n 10,8 miljoen mensen in Nederland alleen al gebruik van Facebook waarvan 7,6 miljoen dagelijks. Hier ligt dus een groot potentieel om je doelgroep te bereiken. In de tips om je blog te promoten gaf ik al aan dat je social media hier heel goed voor kunt gebruiken. Maar, hoe zit je Facebook zakelijk dan precies in? Lees er alles over in deze post.

 

Maak een Facebook pagina

Facebook is in Nederland nog steeds het meest gebruikte social media kanaal, al switchen jongeren vaker naar bijvoorbeeld Instagram en Snapchat. Het is dus zeer waarschijnlijk dat jouw doelgroep zich ook op Facebook bevindt. Om jouw blog te promoten, kun je een Facebook pagina aanmaken waar het door jouw beoogde publiek je kan liken en volgen. Alleen, wat plaats je hier vervolgens? Natuurlijk kun je de posts die je op je website plaatst hier delen. Ook foto´s met bijvoorbeeld quotes krijgen vaak veel likes. En denk eens aan filmpjes over gerelateerde onderwerpen waarover je schrijft die je op de Facebook pagina kunt delen. Zo heb ik bijvoorbeeld de videoclip van het lied ´Barcelona´ van Freddie Mercury en Montserrat Caballé op de Facebookpagina van Barcelonamom gedeeld. Probeer in de Facebook posts die je deelt interactie met je publiek tot stand te brengen, door bijvoorbeeld een vraag aan ze te stellen.

facebookgroepen

Facebookgroepen voor bloggers

Zodra je je in de wereld van Facebook gaat verdiepen zul je ontdekken dat er diverse groepen zijn waarin bloggers samenkomen. Deze groepen kunnen je helpen om meer verkeer naar je website te brengen. De groepen kun je grofweg onderverdelen in:

 • Facebook groepen waar je jouw laatst gepubliceerde artikelen kunt delen. Er zijn diverse groepen waar je jouw blog en de door jouw geschreven artikelen kunt ´spammen´. Deze groepen groeien elke dag met nieuwe leden en kunnen bijdragen aan het vergroten van de naamsbekendheid van jouw blog.
 • Groepen die gericht zijn op interactie. Diverse groepen bieden de mogelijkheid voor het plaatsen van een oproep om reacties op elkaars artikelen op de website te geven. Je plaatst of reageert op een oproep waarin bijvoorbeeld 10 bloggers een reactie op een artikel op jouw website geven en in ruil daarvoor schrijf jij ook een reactie op een post op de website van de collega-blogger.
 • Groepen die relevant zijn voor het thema waarover je schrijft. Afhankelijk van het onderwerp waarover je schrijft, kun je relevante groepen zoeken. Schrijf je bijvoorbeeld over mama zijn? Zoek dan naar Facebook groepen met zwangere vrouwen en deel jouw kennis daar. In mijn geval deel ik regelmatig posts over vakantie en wonen in Barcelona in groepen met mensen die interesse hebben in vakanties of emigreren naar Spanje. Mijn posts kunnen inspiratie en informatie geven aan de leden van deze groepen.

 

Facebook is als social media kanaal zeer geschikt om in te zetten om je blog te promoten en kan zeker helpen om meer verkeer naar je website te brengen. Hoe zet jij Facebook zakelijk in?

Wat je ook leuk zult vinden

13 Reacties

 • Bianca Schrijft 06/06/2018 at 09:55

  De Facebook groepen voor bloggers vind ik echt ideaal. Ik volg er een aantal en doe van tijd tot tijd ook mee aan blogcomment en blogbezoek “treintjes”, al krijg je dan soms de meest slappe commentaren op je artikel.

  Reply
 • Lodi 06/06/2018 at 09:58

  Handig artikel, ik vind het nog lastig hoor om Facebook goed te gebruiken

  Reply
 • Chicamoms 06/06/2018 at 11:46

  Goed geschreven. Zo gebruik ik FB ook!

  Reply
 • Ineke | Live Like a Nomad 06/06/2018 at 11:59

  Dit is precies hoe ik Facebook gebruik om mijn blog te promoten!

  Reply
 • Nicole Orriëns 06/06/2018 at 14:22

  Ik heb een facebookpagina voor mijn blogs, maar doe daar denk ik te weinig mee.

  Reply
 • Blog & Beauty 06/06/2018 at 19:46

  Ik denk zelf dat ik Facebook nog te weinig gebruik voor mijn blog en Twitter ook. Anders zou ik er denk ik nog veel meer uit kunnen halen.

  Reply
 • Melissa 06/06/2018 at 20:07

  Zelf gebruik ik facebook veel. Vind het heerlijk om door te bladeren als ik mij vervele

  Reply
 • Saar 06/06/2018 at 21:30

  Ik heb een pagina, maar die wordt vooral gebruikt als portfolio. Ik deel er ook blogs die ik voor anderen schreef.
  De groepen vind ik het interessantst. Daar heb ik al best wat geleerd.

  Reply
 • Dhini 06/06/2018 at 21:33

  Sinds vorig jaar geloof ik, ontdekt FB groepen. Zo handig om blogpost te promoten

  Reply
 • Julie 07/06/2018 at 10:35

  Wat een leuke tips! Wij hebben inderdaad een Facebookpagina en ik maak gebruik van verschillende groepen! 🙂

  Reply
 • Custodia Chineva 07/06/2018 at 14:42

  Super handig artikel, Facebook is toch wel het meest gebruik app / social medial kanal handige hoor Thanks

  Reply
 • Gabrielle 08/06/2018 at 11:50

  Zo gebruik ik Facebook inderdaad, eigenlijk niet echt privé meer de laatste tijd 😉

  Reply
 • Kristina 10/06/2018 at 13:13

  Ik deel mijn blogs zeker op Facebook in verschillende groepen. Scroll zelf ook al eens door die groep op zoek naar leuke verhalen…. en idd krijg soms zelfs abonnees door mijn verhaal te delen

  Reply

Laat een reactie achter

CommentLuv badge