kamperen in spanje
Barcelona life

Waarom kamperen (in Spanje) zo fijn is!

Het mooie weer in Barcelona zorgt ervoor dat wij al echt in de stemming komen om te gaan kamperen! Het duurt dan ook niet lang meer voordat we de caravan pakken en er weer op uit trekken. Maar wat maakt kamperen nou zo fijn? En dan natuurlijk voor ons speciaal kamperen in Spanje? De tijd dat je met een wc rol onder je arm naar de wc ging is bij de meeste campings verleden tijd. Kamperen is hip. Tenminste als je de juiste camping uitzoekt natuurlijk. Ik weet dat er vaak gezegd wordt over kamperen ´you love it or you hate it´, nou, we love it. En onze kids ook. En wel hierom……

Kamperen in Spanje: de hele dag buiten

In Barcelona komen wij regelmatig in het park en in speeltuinen met de kids. Maar toch zit je ook een groot deel van de dag binnen. Als je gaat kamperen in Spanje in het juiste seizoen heb je eigenlijk gegarandeerd zon. En kun je dus lekker de hele dag buiten zijn. Genieten van de frisse lucht, de zon op je gezicht en ´s avonds naar de maan en de sterren kijken. Ook hoef je je echt niet te vervelen. De kids vinden het fantastisch om van het zwembad naar de ballenbak te rennen om vervolgens een potje te gaan voetballen. En eten doe je ook lekker in de natuur. Nog een voordeel van de hele dag buiten zijn: iedereen is ´s avonds vaak helemaal af en slaapt dus extra goed. En extra lang 🙂

Koken? Wij gebruiken de barbecue

Aangezien we in een flat wonen en het in de stad eigenlijk altijd verboden is om op terrassen te barbecueën, doen we dit dus graag op de camping. De kids vinden het erg leuk om te zien hoe papa het vuur aansteekt en het vlees op de barbecue bereidt. Ja, hier geldt bij ons de traditionele rolverdeling. Een barbecue kopen kun je thuis alvast te doen, aangezien je nooit weet wat er in de campingwinkel wordt aangeboden. Mijn vader en broertje hebben een Weber barbecue en sinds we die gezien hebben, zijn we hier erg fan van. Onze barbecue van vorig seizoen houdt het waarschijnlijk niet dit heel campingseizoen vol – een Weber barbecue staat dus op onze verlanglijstje.

kamperen in spanje

Ontstressen op de camping

Oke, met kids kamperen in Spanje is natuurlijk een hele onderneming. Je hebt de lange autoreis heen en ook op de camping zelf moet je natuurlijk altijd een oogje in de gaten houden. Maar gelukkig zijn er ook voldoende momenten om heerlijk te ontspannen. Terwijl de kids een wedstrijdje met hun fietsen houden, zitten vriendlief en ik lekker met een biertje in ons hand, op onze relaxte stoelen toe te kijken. En terwijl de kids een siësta houden, duik ik even in mijn boek, heerlijk in de schaduw. Ook vind ik het prettig dat je je niet tip top hoeft aan te kleden en mijn make-up blijft vaak thuis. Makkelijke kleren doen het goed op de camping. En je krijgt even rust van tv en de hele dag met je mobiel in je hand zitten. Ik zal eerlijk zeggen dat wij wel altijd wat films op de laptop zetten, mochten de kids even willen relaxen. En ook wij vinden het fijn om ´s avonds af en toe een serie te kijken. Maar om de hele tijd je social media kanalen te checken of het nieuws te volgen heb je gewoon niet genoeg tijd. En trouwens, minder schermtijd zorgt er ook voor dat je beter kunt slapen.

Gezelligheid op de camping

En leven op de camping is erg gezellig. Iedereen die langs loopt begroet elkaar, de kids spelen snel met andere kinderen, ´s ochtends halen we vaak verse broodjes bij het bakkertje op de camping. Het is eigenlijk elke dag een feestje als je gaat kamperen in Spanje. En als je een leuke camping uitzoekt, zal er ´s avonds vaak entertainment geboden worden. Ook kunnen de kids knutselen bij de miniclub en kun je soms genieten van een miniboerderij, gewoon op de camping. Wij zijn zelfs wel eens bij een camping geweest waar een heel fruitgaard was en de kids zelf fruit konden plukken uit de bomen. Het met de hand afwassen vind ik denk ik het minst leuk van kamperen. Maar doordat je ook daar een praatje maakt met de mede-afwassers wordt het minder saai.

En wat vind jij het fijnst aan kamperen?

disclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *