cadeautjes voor meisje van 2 jaar
Leven als mama

Cadeautjes voor meisje van 2 jaar: 10 tips

Maart is de maand dat dochterlief jarig is, wat een feest! Dit jaar is ze alweer 2 geworden. En bij een verjaardag horen natuurlijk cadeautjes. Alleen wat geef je aan een meisje van 2 jaar die een echt meisje meisje is, maar poppen en My Little Pony´s links laat liggen? Er zijn gelukkig genoeg andere cadeautjes om te geven. Graag deel ik maar liefst 10 tips voor cadeautjes voor meisje van 2 jaar. Leuk voor een verjaardag of voor bijvoorbeeld Sinterklaas.

1. Cadeautjes meisje 2 jaar: grote meiden bed

Dochterlief was haar ledikantje echt zat en wilde graag, net als haar broer, in een grote meiden bed slapen. Ze heeft zelf een bed mogen uitkiezen: het is er één met prints van allerlei dieren geworden. Bij een nieuw bed horen ook alle bedbenodigheden zoals een groter dekbed en nieuwe dekbedovertrekken. In ons geval is het er één van Frozen geworden, de favoriete film van de kleine meid.

2. Plezier met kleuren en stickers

Wij hebben een klein tekenwonder in huis, die maar geen genoeg van kleuren krijgt. En dan het liefst met stiften, niet met in haar ogen saaie potloden. Als het kleurboek dan ook stickers bevat die ze overal op kan plakken, is dochterlief helemaal blij. Een kleurboek mocht dus niet ontbreken voor het verlanglijstje.

3. Een sieradenset voor de ijdeltuiten

Ben je op zoek naar een cadeautje voor een meisje van 2 jaar dat ook geen genoeg krijgt van in haar moeders kast duiken en haar kettingen omhangen? Dan is een eigen ketting en / of armbandje waarschijnlijk een cadeau dat in de smaak zal vallen. Er zijn allerlei sieradensets voor meisjes verkrijgbaar, onze dochter heeft een ketting van Nijntje gekregen.

cadeautjes meisje 2 jaar

4. Theetijd met een eigen servies

Iets wat dochter A. echt heel leuk vindt om te doen is om met kopjes, bordjes en lepeltjes te spelen. Zowel thuis waarbij ze zegt dat ze een sapje aan het maken is, als in het park waar ze koekjes van het zand gaat bakken. Een eigen theeservies, zoals eentje van Woezel en Pip, is voor de liefhebbers van een theeparty organiseren dus een echte aanrader.

5. Duplo om zelf te bouwen

Duplo blijft populair onder kinderen en dat is niet verwonderlijk. Je kunt er veel speelplezier aan beleven om zelf allerlei mooie bouwwerken te maken. En Duplo is niet alleen leuk voor jongens, ook meisjes (onze dochter inbegrepen) kunnen urenlang speelplezier beleven aan de bouwstenen. Als je Duplo cadeau geeft, kun je eigenlijk de plank niet mis slaan.

6. Kies een boek uit voor de kleine boekenwormen

Voorlezen en door boeken bladeren is iets waar de kleine meid geen genoeg van kan krijgen. Een nieuw boek is voor de leesliefhebbers dan ook altijd een passend cadeau. Nijntje, Woezel & Pip en Kikker zijn bij ons thuis grote favorieten.

7. Gezichtsstiften om jezelf te versieren

Tijdens de carnavalsweek op school wilde A. dat haar hele gezicht geschminkt werd. Waar andere kindjes het een beetje eng vonden en bijvoorbeeld alleen een bloementje op de wang wilden, bleef dochterlief maar naar de spiegel lopen en elk leeg plekje op haar gezicht aanwijzen aan de juf. Net zolang tot alles onder de kleurtjes zat. Wij wisten dus al snel dat één van haar verjaardagcadeautjes schminkstiften moesten worden. Ben je op zoek naar een passend cadeautje voor iemand die ook van verkleden en versieren houdt? Dan is dit cadeau zeer geschikt.

8. Voor de leergierigen: magneet letters en cijfers

Het klinkt misschien nog wat vroeg om aan een tweejarige magneet letters en cijfers cadeau te doen. Maar ik kan je uit ervaring zeggen dat dit niet zo hoeft te zijn. Dochterlief vindt het erg leuk om de letters en cijfers op het magneetbord te plakken. En ze herkent nu al de letter A en zegt dat die in haar naam zit.

cadeautjes meisje 2 jaar

9. Verstoppertje spelen: cadeautjes meisje 2 jaar

Regelmatig hoor ik in de kamer ´mama waar ben ik?´. Dochterlief heeft zich dan weer ergens achter een stoel verstopt. En vindt het erg leuk als we haar gaan zoeken. Voor de liefhebbers van verstoppertje spelen zijn er ook speciale kinderspellen om verstoppertje mee te spelen. Bijvoorbeeld met Nijntje of Dora The Exporadora.

10. Step om buiten mee rond te rijden

Onze kleine meid begint zich te groot te voelen voor haar wandelwagen en wil het liefst buiten zelf rondlopen. Of nog beter, op een step rond rijden om een wedstrijdje te kunnen doen met haar grote broer. Er zijn allerlei kindersteppen verkrijgbaar die geschikt zijn voor de kleintjes onder ons. Vergeet natuurlijk een helmpje niet, vallen hoort er op deze leeftijd namelijk bij!

Met de bovenstaande tips voor cadeautjes voor meisje van 2 jaar raak je hopelijk geïnspireerd om een leuk pakje uit te zoeken. Neem ook eens een kijkje bij Bol.com waar je vele tips vindt voor cadeautjes. Heb jij nog cadeau tips? Deel ze vooral in de reacties.

*Deze post bevat affiliatelinks

One Comment

  • Manon

    Leuke ideeën! Ik was als kind dollll op Duplo! Ik bouwde samen met mn moeder een huis en daar woonden dan Shelly’s (mini barbie’s) in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *