tips voor citytrip Barcelona
Barcelona,  Reizen

Tips voor citytrip Barcelona

Barcelona is perfecte bestemming als je een citytrip wilt maken. Waarom? Het biedt namelijk zoveel verschillende dingen dat er voor iedere wens iets passends te doen is. Wil je de kunstwerken die Gaudí door de hele stad heeft gecreëerd bekijken? Heb je zin in een relaxed weekendje vol met lekkere tapas en drankjes? Ben je op zoek naar clubs voor een nacht vol met dansen? Wil je van de zon genieten op het strand of een terras? In Barcelona kan het allemaal! En met deze tips voor citytrip Barcelona ga je goed voorbereid op reis.

Je kunt een citytrip naar Barcelona al ver van te voren boeken. Heb je onverwachts zin gekregen om er een weekendje tussenuit te gaan? Je kunt natuurlijk ook een last minute citytrip maken. Bekijk dan vooral online welke aanbiedingen je kunt vinden om tegen een aantrekkelijk tarief Barcelona te bezoeken! En lees verder voor tips voor citytrip Barcelona!

Tips voor citytrip Barcelona

Bij de tips voor citytrip Barcelona ontdek je niet de plekken om te bezoeken (die kun je namelijk in een ander artikel vinden), hier vind je vooral praktische informatie. Tips die je helpen om het meeste uit je verblijf in Barcelona te halen.

tips voor citytrip barcelona

  • Je kunt Barcelona met haar mediterrane klimaat in principe gedurende het hele jaar goed bezoeken. In de winter zijn de temperaturen in vergelijking met Noordelijkere landen aangenamer, al is het hier dan natuurlijk ook frisjes. Ben je echt op zoek naar een fel zonnetje? Dan kun je het beste vanaf april komen. In de zomermaanden juli en augustus moet je rekening houden met hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid.
  • De vliegtijd vanuit Nederland is normaal gesproken een kleine twee uur. Dat is dus prima te doen, ook bijvoorbeeld als je Barcelona met kids komt bezoeken. Wil je liever met de auto komen? Natuurlijk kun je dan ook een leuke roadtrip maken van de reis.
  • In Barcelona kun je in principe de afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden heel goed lopend afleggen. Of maak gebruik van het netwerk van openbaar vervoer. Handig om te weten: met hetzelfde kaartje voor de metro kun je ook gebruik maken van de bussen en trams.
  • Als je rijen bij musea en andere toeristische attracties wilt voorkomen, kun je vooraf je entreekaartje kopen. Of kies voor een Barcelona Card. Hiermee kun je niet alleen gratis gebruik maken van het openbaar vervoer, maar krijg je ook korting op allerlei bezienswaardigheden. En bij meer dan 25 musea en attracties mag je zelfs gratis naar binnen.
  • Het dag- en nachtritme in Barcelona wijkt af van het ritme in Nederland. Zo gaan winkels ´s morgens pas vanaf 10.00 uur open, zijn restaurants tussen 17.00 – 20.00 uur vaak gesloten en komt het nachtleven later op gang. Houd hier rekening mee als je uit eten wilt gaan of van het uitgaansaanbod wilt genieten.
  • Denk je een beetje Spaans te kennen en kom je toch woorden tegen die je niet herkent? Dat kan kloppen, want in Barcelona is Catalaans een belangrijke taal. In winkels kan het zijn dat je borden in het Catalaans ziet. Ook op straat kom je trouwens veelvuldig Catalaans, vaak naast Spaans, tegen.

Barcelona biedt veel bijzonders en nodigt je uit om zeker vaker te komen! Wat vind jij van een citytrip naar Barcelona?

disclaimer

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *