ik hou van jou in het spaans
Barcelona life

Ik hou van jou in het Spaans

“Het moet wel echte liefde zijn als je voor je vriend naar Spanje bent verhuisd.” Dit is toch wel de meest gehoorde opmerking als ik vertel dat ik een relatie heb met een Spanjaard. Maar nee, we zijn geen vakantieliefden en hij is niet de reden waarom ik verhuisd ben. Waarom ik wel in Barcelona ben gaan wonen, kun je in mijn post over het bereiken van de Big 3-0 lezen. Vriendlief S en ik zijn sinds eind februari 2011 samen en ondertussen papa en mama van twee schatjes (of uitbundige monsters, afhankelijk van de dag). Te quiero (ik hou van jou in het Spaans) is iets wat ik nu dagelijks zeg. Hoe zijn we op dit punt beland?

Oppikken van het vliegveld

Als ik niet voor mijn vriend verhuisd ben, betekent het dus dat ik hem hier in Barcelona heb leren kennen. Benieuwd hoe? Ons verhaal is heel eenvoudig. Toen ik aankwam op het vliegveld zag ik een leuke jongen staan die mij ook opmerkte. En toen ben ik maar gewoon gelijk met hem mee naar huis gegaan. “Wat????” hoor ik je denken. Ha ha, nee hoor. Dit is een onderling grapje dat we vertellen als mensen vragen hoe we elkaar hebben leren kennen. Ik was namelijk pas twee weken in Barcelona toen ik vriendlief leerde kennen. Het kon dus bijna zijn alsof hij me op het vliegveld is komen ophalen. Hoe onze lovestory wel is begonnen?

Nieuwe vrienden maken

Eerder heb ik al verteld dat één van de eerste dingen op mijn lijstje na verhuizing naar Barcelona nieuwe vrienden maken was. En twee weken na mijn aankomst in BCN stond een meet-up in de oudste cocktailbar van Barcelona op mijn programma. Onder het mom van een taaluitwisseling Engels – Spaans, ging ik op zoek naar ´nieuwe vrienden´. Die avond leerde ik vriendin Z kennen, die nu trouwens nog steeds mijn vriendinnetje is. Toen ik aan de andere kant van de bar stond, zag ik dat zij met een erg leuke jongen aan het praten was. Die moest ik leren kennen! En gelukkig, die erg leuke jongen vond mij ook een leuk meisje. Aan het eind van de avond had ik een uitnodiging op zak voor een houseparty bij die leuke jongen thuis.

Liefde op het eerste gezicht

Voor het feest een week later moest ik mezelf de nodige moed in praten om hier alleen naartoe te gaan. Thuis bij iemand die ik eigenlijk niet kende. Van mijn kant was het wel een beetje liefde op het eerste gezicht. En S en ik hadden de hele week via sms contact gehad. (Ja sms, dit was namelijk nog voor de tijd dat WhatsApp bekend werd.) Maar goed, betekende dit dat hij mij ook leuk vond? Ik trok de stoute schoenen aan en bepakt met een sixpack bier drukte ik op de deurbel. Een stap die mijn hele leven veranderde, want sinds die avond zijn we bijna onafscheidelijk.

Ik hou van jou in het Spaans

In het begin spraken vriendlief en ik Engels met elkaar, mijn Spaans was echt nog van onvoldoende kwaliteit om goed met elkaar te communiceren. Maar na de nodige Spaanse lessen, zijn we geswitched naar Spaans. En gingen we dus ik hou van jou in het Spaans tegen elkaar zeggen. Nu is het iets wat we dagelijks tegen elkaar, en tegen de kids, zeggen. Te quiero vind ik trouwens stiekem ook mooier klinken dan ik hou van jou.

Piglet: “How do you spell love?”
Pooh: “You don´t spell it, you feel it.”

winnie the pooh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *