drogist in spanje
Barcelona life

Drogist in Spanje

Op zoek naar een nieuwe shampoo en tegelijkertijd ook naar paracetamol en bijvoorbeeld een andere mascara? In Nederland is het heel normaal om voor drogisterij-artikelen een Etos, DA of Kruidvat binnen te stappen. Waar je alles kunt vinden dat je nodig hebt. In Barcelona werkt dit alleen anders. Het concept drogist Spanje is hier niet erg bekend. Waar moeten wij dus heen voor deze artikelen?

In Barcelona heb je niet één winkel waar je alles kunt kopen op het gebied van drogisterij-artikelen. Je zult verschillende plekken langs moeten om je complete uitzet bij elkaar te verzamelen. In welke winkel die valt onder het concept drogist Spanje kun je wat kopen?

Optie drogist Spanje = apotheek

Voor een simpel paracetamolletje moet je in Barcelona bij de apotheek zijn. Ook als je op zoek bent naar bijvoorbeeld een neusspray ben je bij de apotheek aan het juiste adres. Deze producten vallen hier onder de noemer ´medicijnen´ en kun je dus niet in een andere winkel kopen. Je herkent de apotheken (die je trouwens op bijna elke straathoek vindt) aan een groen verlicht kruis aan de gevel. De apotheek is in Spanje ook de plek als je op zoek bent naar bijvoorbeeld zonnebrandcrème, tandpasta en melkpoeder om de fles voor baby´s te maken. Natuurlijk ga je ook met recepten van de dokter naar de apotheek. Tegenwoordig zijn er wel steeds meer opties om je verzorgingsproducten op een andere plek dan de apotheek te kopen.

Parafarmacia is een vorm van een drogist Spanje

In Barcelona zie je de laatste jaren veel parafarmacias verschijnen. Dit lijkt meer op de drogisterij zoals we die in Nederland kennen, al komt het niet helemaal overeen. Meestal kun je hier namelijk geen shampoo en dergelijke kopen. Ook mogen ze in deze winkels geen medicijnen verkopen, dus een ibrupofeen kunnen ze je niet aanbieden. Wat ze dan wel verkopen dat valt onder het idee van drogist Spanje? Hier vind je bijvoorbeeld de babyverzorgingsproducten zoals spenen en babyflessen en basic eerste hulp kits. Ook voor producten zoals afval-shakes en etherische oliën kun je de parafarmacia binnen stappen.

drogist spanje

Supermarkt voor je verzorgingsproducten

Supermarkten verkopen, net als in Nederland, je dagelijkse verzorgingsproducten zoals tandpasta, shampoo, luiers en dames verzorgingsproducten (bijvoorbeeld maandverband). Steeds vaker zie je in supermarkten ook een parafarmacia gedeelte als een soort shop-in-shop verschijnen. Hier kun je dus terecht voor bijvoorbeeld babymelkpoeder en verbandgaasjes. Ook goedkopere luchtjes zoals Axe en eigen huismerken vind je in supermarkten, samen met wat basis make-up items. Waar je terecht kunt voor parfum en make-up van ´bekende´ merken? In de grotere warenhuizen zoals ´El Corte Ingles´ vind je shop-in-shops van allerlei merken waar je terecht kunt. Ook kun je af en toe een Clarel-drogisterij tegenkomen waar je verzorgingsproducten zoals shampoo en bodylotion vindt samen met make-up en luchtjes.

Je moet even wat tijd uittrekken om al je verschillende benodigdheden voor je badkamer ritueel en verbanddoos bij elkaar te verzamelen in Spanje. Gelukkig dat de meeste vrouwen houden van shoppen. Toch?! En zoals Yves Saint Laurent zegt: “The most beautiful makeup for a woman is passion. But cosmetics are easier to buy.”

4 Comments

  • Silkeblogs

    Ja, dat had ik dus gemerkt toen ik op reis was in Spanje. Een drogist zoals wij ze kennen, hebben ze daar helemaal niet, dus ik was kei lang op zoek naar een zonnecrème!
    Dankjewel voor dit artikel, want ik snapte er helemaal niks van!

  • Nilis sonia

    Je kan ook in de meeste grootwarenhuizen schoonheidsproduten kopen, zoals Consums, Mercadonna’s Carrefour ‘s etc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *