muurdecoratie voor de woonkamer
Lifestyle tips

Inspiratie: muurdecoratie voor de woonkamer

Wij wonen ondertussen alweer bijna 2 jaar in onze fijne flat in Barcelona. We zitten op een hele gunstige plek in het centrum – op loopafstand van het strand, het centrum en dichtbij het park en allerlei leuke barretjes en restaurantjes. We hebben toen we de flat kochten gelijk een grote verbouwing gedaan, zodat alles nu geheel naar onze smaak is. Alleen, er mist toch nog een muurdecoratie voor de woonkamer. En wel op de wand waar de bank staat.

De muren in de gang en woonkamer hangen bij ons vol met foto´s. Zowel met fotolijsten als foto op canvas in verschillende formaten. Ik vind het erg leuk om onze flat een persoonlijke aankleding te geven. Maar op de muur boven de bank is nu alleen een groot vlak zichtbaar. Nu zie ik die wand natuurlijk niet als ik op de bank bijvoorbeeld series op Netflix aan het kijken ben. Maar ik weet gewoon dat die muur nog zo kaal is. Tijd dus om op zoek te gaan naar een muurdecoratie voor de woonkamer. En tijdens mijn zoektocht deed in gelijk inspiratie op die ik hier natuurlijk graag deel.

Wereldkaart thema voor boven de bank

In onze zoektocht naar een nieuwe muurdecoratie voor de woonkamer kwamen we al snel uit bij een canvas doek. Die hebben we in ons huis namelijk al op verschillende plekken hangen. Voor de woonkamer spreekt een model met een wereldkaart ons erg aan. We houden van reizen en nieuwe avonturen beleven, dus een wereldkaart past hier perfect bij. Verder is het leuk om aan de kids uit te leggen en aan te wijzen waar wij wonen en waar bijvoorbeeld opa & oma wonen. Of klasgenootjes die uit Rusland en China komen. Doordat er zoveel opties voor een canvas doek met wereldkaarten zijn, is er eigenlijk voor elke stijl inrichting wel een passende optie te vinden. Wij hebben een lichte inrichting in de woonkamer en zoeken dus iets met kleur. En gelukkig zijn ook grote maten met een canvas doek mogelijk, zodat we niet een klein schilderij op een grote muur krijgen. De perfecte muurdecoratie voor de woonkamer dus in ons geval!

muurdecoratie voor de woonkamer

Muurdecoratie voor de woonkamer

Past een canvas doek niet echt in jouw interieur? Er is natuurlijk nog veel meer mogelijk om een muur in de woonkamer een nieuwe look te geven. Graag zet ik nog wat opties voor je op een rijtje.

  • Behang – kies een origineel behang in een pakkende kleur of met een opvallende print om van de muur achter de bank een echte aandachtstrekker te maken.
  • Verf – natuurlijk kun je de muur ook met een likje verf een nieuw uiterlijk geven. Misschien ken je wel iemand die een gepersonaliseerde print voor je op de wand kan schilderen.
  • Muurstickers – plak een aparte muursticker op de muur voor een metamorfose van de gehele kamer.
  • Planken – met een plank of een vakkenkast geef je de muur niet alleen een nieuwe look, je creëert gelijk extra opbergruimte en kunt leuke accessoires tegen de muur tentoonstellen.
  • Decoratieve items – er zijn ook allerlei andere decoratieve items als muurdecoratie voor de woonkamer mogelijk. Hang bijvoorbeeld fotolijstjes, spiegeltjes, planten, grote letters of een linnen poster op de muur.

En neem ook eens een kijkje op Pinterest om meer inspiratie op te doen! Wat zijn jouw tips voor de muurdecoratie voor de woonkamer?

disclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *