duiven verjagen
Lifestyle tips

Duiven verjagen op een diervriendelijke manier

Ik weet niet waarom, maar ik ben geen fan van duiven. Ik vind het maar poepende, vliegende bacterie bronnen. Maar, dat betekent niet dat ik ze iets slechts toewens. Nu hebben wij alleen last van duiven bij onze woning. Bij ons slaapkamerraam zit een richel waar vaak duiven gaan zitten. En ja, dat vind ik storend. Want ik wil ‘s morgens niet wakker worden van twee roekoeënde duiven. Of als ik mijn raam open doe daar allemaal duivenpoep vinden. Tijd dus om op zoek te gaan naar tips voor duiven verjagen.

Duiven verjagen – hoe?

Als je op zoek gaat naar tips voor duiven verjagen is het eerste wat veel genoemd wordt duivenpinnen. Als een duif hierop landt, zal hij zich verwonden. Nu lijkt me dit een wat wrede manier om duiven te verjagen. Dus ga ik verder op zoek naar diervriendelijke manieren. Gelukkig zijn die er ook.

duiven verjagen

Top 6 diervriendelijke tips voor duiven verjagen

  1. Span een touwtje een aantal centimeter boven de balkonrand – Als de duif hierop landt, zal hij niet in evenwicht zitten en dus snel weer vertrekken. Duiven zoeken namelijk stabiliteit onder hun pootjes.
  2. Plaats gladde kunststof plankjes – Een andere manier om de plek waar de duiven gaan zitten onaantrekkelijk voor ze te maken, is door een glad kunststof plankje op het balkon te plaatsen. Plaats dit iets aflopen, zodat de duif eraf glijdt. Ze zullen snel een ander plekje zoeken.
  3. Hang iets reflecterend op – Duiven zijn schrikachtige dieren en zijn altijd op zoek naar een veilig plekje. Door jouw balkon ´gevaarlijk´ voor ze te maken, zullen ze liever ergens anders gaan zitten. Je kunt dit doen door (halve) cd’s aan touwtjes op te hangen, plastic tasjes of stroken aluminiumfolie. Als de zon hierop reflecteert, zal het licht naar de duif teruggekaatst worden en het zicht belemmeren.
  4. Plaats een nep roofvogel op het balkon – Duiven zijn bang voor roofdieren en zullen hierdoor dus afgeschrikt worden. Kies bijvoorbeeld een plastic nepkraai uit de als een soort vogelverschrikker werkt. Verplaats deze alleen wel regelmatig, zodat de duiven er niet aan wennen.
  5. Spuit duiven nat met water – Om op deze manier duiven te verjagen moet je zelf actief in de gaten houden wanneer de duiven op je balkon of raamrand landen. Spuit ze elke keer nat en je zult merken dat ze minder snel terugkeren.
  6. Strooi peper op je balkon – Wist je dat duiven een hekel hebben aan sterke en pittige kruiden? Strooi een ruime hoeveelheid peper op je balkon en je zult merken dat de duivenoverlast direct afneemt.

Ik ga nu gelijk peper op mijn raamrand strooien. Benieuwd of het helpt om de duiven te verjagen. Heb jij nog diervriendelijke tips die goed werken? Deel ze vooral in de reacties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *