blog promoten
Mompreneur

Blog promoten: 5 manieren om je blog te promoten

Leuk, ik ben een blog gestart, maar nu is het natuurlijk wel zo fijn als er ook mensen mijn website bezoeken en mijn belevenissen komen volgen. Dus ben ik op internet op zoek gegaan naar manieren om je blog te promoten. En natuurlijk deel ik graag wat ik ontdekt hebt. Mogelijk kan het ook jou helpen om je website onder de aandacht te brengen van je doelgroep. Tips voor een blog promoten: here goes…..

Zet social media in

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een profiel op een social media kanaal zoals Facebook, Twitter of Instagram. Zorg dat dus ook jouw blog gelinkt is aan één van deze kanalen om online gevonden te worden. Zo vind je Barcelonamom ook op Facebook. Door niet alleen je posts te delen, maar ook bijvoorbeeld inspirerende quotes, recepten of andere algemene berichten die op jouw doelgroep gericht zijn, bind je volgers aan je. Neem als voorbeeld mamablogs, die kunnen heel goed filmpjes delen over opvoeding, reisblogs kunnen een album aanmaken waar volgers foto´s van bijzondere plekken kunnen delen en marketingblogs kunnen bijvoorbeeld inspirerende werkquotes delen.

Denk bij het schrijven aan SEO

Search Engine Optimization (SEO) is een term die je tegenwoordig veel tegenkomt als het gaat om het positioneren van een website. In het kort komt het erop neer dat je zoekwoorden in je teksten verwerkt waar mensen in Google naar zoeken, in de hoop hoger in de zoekmachines te scoren. En dat mensen dan natuurlijk naar jouw website doorklikken; zo kun je meer verkeer naar je website trekken. Natuurlijk moet je op je website wel voor aantrekkelijke teksten zorgen die mensen ook willen lezen. Je kunt nog zoveel verkeer trekken, als deze mensen vervolgens niets interessants op je website vinden en gelijk weer wegklikken, draagt dit niet bij aan de promotie van je website. Ook afbeeldingen bij de posts zorgen voor aantrekkelijke inhoud.

Werk samen met andere blogs

Een andere manier om snel bij een breed publiek onder de aandacht te komen, is door samen te werken met andere blogs die zich op dezelfde doelgroep richten. Er zijn diverse manieren van collaboratie. Zo kun je vragen of een ander blog een post wil schrijven en daarin een link naar jouw website wil opnemen. Een vorm is taggen. Ook kun je zelf een reactie achter laten op een post van een weblog en daarin een (natuurlijk relevante) link vermelden naar een artikel op website. Op deze manier kun je jezelf ook als expert in een bepaald vakgebied gaan positioneren.

Verstuur regelmatig een emailing

Mogelijk is het versturen van een digitale nieuwsbrief niet het eerste waar je aan denkt om je blog te promoten. Het idee bestaat dat mensen verzadigd zijn met de grote hoeveelheid mails die verzonden worden. Maar, emails blijken nog steeds effectief te zijn. Je kunt volgers zich laten inschrijven op een e-melding die ze ontvangen elke keer als er een nieuwe post geplaatst wordt op je website. Een andere mogelijkheid is om een database met emailadressen op te bouwen en hier op regelmatige basis, bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks een nieuwsbrief met leuke nieuwtjes, de populairste posts van die maand en winacties naar te sturen. Dit zorgt gegarandeerd voor kliks naar je website en dus meer verkeer.

Promoot je blog offline

En vergeet natuurlijk offline communicatie niet. In dit digitale tijdperk is het logisch om aan online kanalen te denken om iets te promoten. Maar ook buiten het internet zijn er mogelijkheden om je blog te promoten. Zo kun je bijvoorbeeld visitekaartjes of promotie flyers maken en deze uitdelen aan vrienden, familie en bekenden. Mogelijk geven zij het kaartje weer door aan anderen, waardoor je met één businesscard meerdere mensen kunt bereiken. Ook kun je een visitekaartje heel goed gebruiken om tijdens netwerkevents uit te delen, zowel aan contacten die tot je potentiële doelgroep behoren als mogelijke samenwerkingspartners.

Hopelijk, door meerdere ideeën te combineren lukt het om binnen niet al te lange tijd (meer) verkeer naar je website te trekken. Heb jij nog tips voor een blog promoten? Ik hoor ze natuurlijk graag!

mamablogs

-Barcelonamom.com vind je in de ultieme mamablogs lijst –

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *