Barcelona life

Zomerhits Part I

De zon schijnt fel en je zit op een terras, je balkon of op het strand met een lekker verfrissend drankje. Het enige wat nog ontbreekt is één van die fijne zomerhits. En wat klinkt er nu fijner dan de romantische Spaanse taal op een bewegelijk ritme? Vandaag mijn tips met Spaanse zomerhits voor de zomer van 2018. Oh, het is trouwens niet opzettelijk dat er alleen maar mannen in het lijstje staan. De top 40 hier wordt op dit moment beheerst door Spaanse mannelijke artiesten :-).

 

Álvaro Soler – La cintura

Deze jonge zanger (1991) is geboren in Barcelona en stond in de zomer van 2015 voor het eerst in de hitlijsten met zijn zomerhit met Jennifer Lopez ´El mismo Sol´. Dit lied stond op nummer één in de hitlijsten in meer dan 25 landen in Europa en Latijns-Amerika. En deze zomer is Álvaro terug met de hit ´La cintura´ over iemand leuk vinden. Ook in de Nederland is deze zomerhit trouwens vaak op de radio te luisteren, ik zie dat deze song in de Nederlandse Top 40 staat.

 

David Bisbal met Sebastián Yatra – A partir de hoy

David Bisbal werd in 2001 tweede bij een Spaanse talentenjacht op de televisie. Dat hij niet won heeft niet afgedaan aan zijn succes en hij is sindsdien niet uit de hitlijsten weg te denken. Hij is onder andere jaren jurylid van de Spaanse versie van ´The Voz´ geweest. En in Nederland is zijn hit Silencio bekend geworden door de Nederlandse vertaling ´Jij bent zo´ van Jeroen van der Boom. Samen met de Colombiaanse zanger Sebastián Yatra staat hij deze zomer hoog in de Spaanse hitlijsten. De hit gaat over hoe moeilijk het is om iemand te vergeten na het verbreken van een relatie.

 

Dani Martin – Dieciocho

De in Madrid geboren Dani Martin was in de jaren ´90 de zanger van een Spaanse popband ´El Canto del Loco´. In 2009 ging de groep uit elkaar, waarna Dani op de solotour ging. Na verschillende hits te hebben gehad, is hij dit jaar terug met de zomerhit Dieciocho (letterlijk vertaald ´18´). Het lied gaat over een liefde die aan het uitbranden is.

Pablo Alborán – La Llave

Deze uit Málaga afkomstige zanger mocht gelijk al vanaf het moment dat hij bekend werd rekenen op nominaties voor Latin Grammy Awards. Ik zal eerlijk bekennen dat deze zanger, die misschien vooral fame heeft onder tienermeisjes, is één van mijn favorieten is. Het lied ´La llave´ is een grote hit in Spanje en gaat over een liefde die nooit goed zat en waarvoor het tijd is om deze te beëindigen.

 

Spaanse zomerhits

Als je dit jaar op vakantie komt naar Spanje zul je zeker van de bovenstaande zomerhits kunnen genieten. Of zet ze nu alvast op een usb-stick of op je telefoon. Zo geniet je dagelijks onderweg of thuis van de Spaanse klanken. Ondanks dat het ontwerp van een lied soms droevig is, zul je merken dat de muziek vaak toch een vrolijke beat bevat. Binnenkort kun je trouwens Part II met Spaanse zomerhits verwachten. Er is namelijk zoveel Spaans talent, dat het niet allemaal in één post past. Ken jij Spaanse artiesten? Of heb je een favoriet lied dat in het Spaans wordt gezongen? Ik ben benieuwd!

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *