zomerhits
Barcelona life

Zomerhits Part II

In het eerste deel met Spaanse Zomerhits kun je al verschillende tips vinden voor bekende hits van Spaanse artiesten die je zeker in een zomerse mood brengen. In dit tweede deel geef ik meer suggesties voor songs die het beluisteren zeker waard zijn en die nu hoog in de Spaanse hitlijsten staan. Geniet van deze combinatie van latin beats met de romantische Spaanse taal.

Dani Fernandez – Te esperaré toda la vida

Deze zanger maakte deel uit van de Spaanse boyband Auryn. Een boyband die bekend werd omdat ze vijfstemmige versies van bekende hits maakten. Nadat de band uit elkaar ging, is Dani als solo zanger verder gegaan. En dat blijkt niet onsuccesvol. Deze zomer staat hij hoog in de hitlijsten met een lied over een leven lang wachten op iemand.

Juan Magán met Mala Rodriquez – Usted

De uit Badalona afkomstige zanger en producer Juan Magán staat bekend om de uitdrukking ´Elektro Latino´. Een uitspraak die je in de meeste van zijn hits tegen komt. Deze zanger heeft al met verschillende bekende internationale artiesten samengewerkt, zoals Pitbull en Enrique Iglesias. En dit jaar is hij terug met een grote zomerhit, in het Nederlands vertaald ´u´. In Zuid-Amerika is het gebruikelijk om in de ´u´ vorm te spreken, zelfs tussen vrienden. De song gaat over iemand waarvan iedereen zegt dat zijn partner vreemd gaat, maar die persoon wil het zelf niet geloven.

Melendi met Alejandro Sanz – Déjala que baila

Melendi is een Spaanse zanger in het genre rock en pop. Hij is, net als David Bisbal die in de eerste tips voor zomerhits staat, coach geweest in de Spaanse versie van The Voz. Dit jaar heeft hij voor de hit ´Déjala que baila´ samengewerkt met Alejandro Sanz. Dit is trouwens een andere coach uit The Voz in Spanje. Alejandro Sanz is al vele jaren een bekende zanger in Spanje en Zuid-Amerika. Hij heeft wereldwijd meer dan 25 miljoen platen verkocht en onder andere 20 Latin Grammy´s gewonnen. De samenwerking tussen de twee mannen heeft geleid tot een pakkend lied over een partygirl die zich vrij wil voelen om te dansen.

Luis Fonsi met Demi Lovato – Échame la culpa

Ik weet zeker dat je deze zomerhit al veelvuldig op de Nederlandse radio voorbij hebt horen komen. En oké, ik smokkel hier een beetje, want Luis Fonsi is van origine een Portoricaan en geen Spanjaard. Maar deze man zit achter het succes van de zomerhit van 2017 ´Despacito´. Een hit die zelfs een eigen pagina op Wikipedia heeft. En dus mag hij met zijn nieuwe zomerhit wat mij betreft natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. Dit keer heeft hij samengewerkt met Demi Lovato. Voor de tekst van deze song heeft de welbekende zin “Het ligt niet aan jou, het ligt aan mij” waarschijnlijk als inspiratie gediend.

Online muziek luisteren

Waar je ter wereld je je ook bevindt, je kunt tegenwoordig heel makkelijk muziek luisteren. Wat is jouw favoriete radiostation? Ik moet eerlijk bekennen dat ik weinig meer ´echt´ naar de radio luister, maar voornamelijk online zomerhits afspeel. Wil je ook online muziek luisteren? Dat kan bijvoorbeeld met 538 online radio.

Zomerhits voor het hele jaar

De zomerhits van dit moment zijn natuurlijk niet alleen heerlijk om nu naar te luisteren als het zonnetje volop schijnt. Nee, juist als het een wat druilerige dag is, kom je snel in een zomers humeur als je de vaak swingende Spaanse beats hoort. Zorg dus dat je voorbereid bent. Maak een playlist met zomerhits en zet deze gereed voor een regenachtig moment waarop je juist wel wat zonnestralen kunt gebruiken. Laat me vooral weten wat je van de tips vindt die ik als zomerhits geef. En als er nog aanvullingen zijn, vind ik het altijd leuk om die van je te horen.

logodisclaimer

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *