taxistaking barcelona
Barcelona life

Taxi staking Barcelona

Met al het nieuws over vliegtuig stakingen deze zomer is er in Nederland eigenlijk geen aandacht voor een andere staking. Eén waarvan onder andere in Barcelona vele mensen de effecten merken. Ik heb het over de taxi staking Barcelona. Al 5 dagen (vanaf vrijdag 27 juli 2018) wordt in Barcelona onder andere de Gran Via geblokkeerd door stilstaande taxi´s. Gran Via (voluit Gran Via de les Corts Catalanes genaamd) doorkruist de stad van het noordoosten tot het zuidwesten en is ruim 8 kilometer lang. Dat deze laan geblokkeerd wordt, heeft dus diverse gevolgen voor het stadsleven. Ik werk in een kantoor dat uitkijkt op de Gran Via en zie nu al dagenlang taxi´s stil staan en hoe het verkeer omgeleid moet worden.

Zowel inwoners van de stad als toeristen merken de gevolgen van de staking. Als je bijvoorbeeld voor een stedentrip naar de stad komt, kun je vanaf het vliegveld geen taxi nemen om naar het centrum te gaan. Of als je juist een vliegtuig moet halen om weer naar huis te gaan, is een ritje met de taxi geen optie. RetailCat, de vereniging van retailbedrijven in Catalonië geeft aan dat getroffen winkels door de staking 25% minder verkeer van klanten hebben en de Gilde Raad gaat zelfs zo ver als te zeggen dat de staking van invloed is op het toerisme en de handel. De staking zou voor een gevoel van onveiligheid onder toeristen en burgers zorgen. Nu denk ik zelf dat dit wel meevalt. Ook merk je dat er over het algemeen weinig solidariteit is met de taxichauffeurs. Zij hebben altijd een monopolie positie gehad, terwijl het eigenlijk logisch is dat er in elke branche concurrentie is. De concurrentie van bedrijven zoals Uber en Cabify is trouwens de reden van de staking.

taxi staking

Waarom is de taxi staking Barcelona?

Taxichauffeurs vinden dat er oneerlijke concurrentie wordt veroorzaakt door multinationals als Uber. Door de staking willen ze gesprekken tussen de regering, de taxibedrijven en de organisaties die gebruik maken van een speciale vergunning voor ´Transportvoertuig met chauffeur` op scherp zetten. Hun einddoel is om het aantal van deze ´urban vergunningen´ te beperken. Een verhouding van één op 30 is het voorstel. Op dit moment is de verhouding op nationaal niveau eerder 1/7 en in steden als Madrid zelfs één op drie. Een verhouding van 1/30 zal dus moeilijk te realiseren zijn voor de regering. Want hoe ga je dat bewerkstelligen? Ga je mensen hun vergunning, waar ze voor betaald hebben, weer afpakken? Het is een complexe situatie die, naar het lijkt, niet 1, 2, 3 een oplossing heeft. Er is trouwens niet alleen een taxi staking Barcelona, ook in Madrid rijden er momenteel geen taxi´s rond. Zowel in Barcelona als Madrid hebben taxichauffeurs aangegeven om in ieder geval tot woensdag (morgen dus) te staken. Wel worden er momenteel (als resultaat van overleggen en om hun goede wil te tonen) minimum diensten verleend voor sociale noodsituaties en ziekenhuisbezoeken. Afhankelijk van de resultaten van de overleggen zal gekeken worden of de staking wordt doorgezet of niet. Ik ben benieuwd hoe lang mijn uitzicht nog stilstaande taxi´s zijn……..

Update 02/08: de staking is voor nu opgeheven. Er is besloten dat vanaf september de lokale gemeenten gesprekken met alle partijen aangaan om per gemeente een oplossing te zoeken. Hopelijk levert dat een bevredigend resultaat voor iedereen op. Ik kijk dus gewoon weer uit op een drukke doorgaande weg vol met auto´s, bussen en ja, taxi´s.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *