ramen vervangen
Lifestyle tips

Verbouwing van een flat: ramen vervangen

Als vriendlief en ik af en toe een weekend zonder kinderen hebben, geven we er de voorkeur aan om thuis te blijven slapen. We wonen in een leuke wijk in Barcelona met volop restaurantjes en terrassen in de buurt om iets te gaan drinken. En we hebben een relaxte flat met een heerlijk bed. Waarom zouden we voor een romantisch weekend dus een (duur) hotel boeken?

Dat we zo’n fijne flat hebben, heeft het nodige zweet, gescheld en hoofdpijn gekost. Wij zijn namelijk niet gelijk in onze gekochte flat getrokken. We hebben eerst een grondige verbouwing op poten gezet. Daarbij zijn niet alleen de muren onder handen genomen, we hebben ook een nieuwe keuken laten plaatsen en alle ramen in de flat vervangen. Ramen vervangen is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een verbouwing. Maar, ik weet uit ervaring dat het echt nuttig kan zijn. Waarom? Lees vooral verder en je komt het te weten!

Ramen vervangen? Waarom?

Voor de verbouwing was ik niet gelijk overtuigd toen vriendlief over nieuwe ramen begon. Alles was al duur genoeg, en er zat toch glas in alle ramen? Ramen zijn ramen denk je misschien, net als ik. Maar het ene raam is het andere raam niet. Heb je er aan gedacht dat enkel glas bijvoorbeeld minder isolerend werkt dan dubbel glas? En dat als je kinderen hebt, veiligheidsglas een aanrader is om te voorkomen dat ze een keer door de glazen pui vallen? Voor de verbouwing van onze flat stond ik hier allemaal niet bij stil. Gelukkig heb ik een vriend die hier wel aan gedacht had.

ramen vervangen

Online glas bestellen

Wij zijn voor zowel de ramen in alle slaapkamers, als voor de schuifpui op zoek gegaan naar nieuwe glaswerk. Ben je ook op zoek naar nieuwe ramen? Online kun je eenvoudig glas bestellen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij GlasGigant. Hier betaal je groothandelsprijzen voor de hoogste kwaliteit glas, waardoor je vaak euro´s voordeliger uit bent. En je bestelling kan al vanaf 3 werkdagen geleverd worden. Je krijgt dan het glas op maat gemaakt, geleverd vanuit de glasfabriek. Het enige wat jij dus moet doen is de maten goed opmeten om te zorgen dat het glas past bij het ramen vervangen 🙂

Twee jaar na het ramen vervangen

We wonen nu ruim twee jaar in onze flat. Nog steeds met heel veel plezier. En ik geniet ook elke dag van de nieuwe ramen. Vooral als de kids een hardloopwedstrijd houden en de glazen pui de finish is. En in de winter wanneer ik achter mijn bureau bij het raam aan het werk ben. Dat het niet tocht en ik fijn naar buiten kan kijken is een grote plus. En ´s ochtends als ik de draai-kiep ramen openzet om alles even lekker door te luchten. Ramen blijken een groter onderdeel van de woning te zijn dan ik gedacht had.

Heb jij de ramen vervangen toen je in je flat of huis trok? En heb je overal de juiste ramen geplaatst?

logodisclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *