mei plastic vrij
Duurzaam leven,  Lifestyle tips

Mei plastic vrij: de leukste herbruikbare waterfles, broodtrommels en koffiebekers to go!

Ken jij ´Mei Plastic Vrij´ al? In deze maand staan initiatieven om minder plastic te verbruiken centraal. Natuurlijk kan plastic gerecycled worden, maar minder plastic verbruiken is nog veel beter. Hoe jij ook mee kunt doen? Eerder deelde ik al tips hoe je zelf minder plastic kunt verbruiken. En als je verder leest, ontdek je tips voor de leukste herbruikbare waterflessen, broodtrommels en koffiebekers to go!

Mei plastic vrij!

Een eenvoudige manier om minder plastic te verbruiken is door je lunch in een broodtrommel mee te nemen in plaats van in plastic zakjes. Ook koffie en thee drink je uit je eigen leuke koffie beker to go in plaats van uit een plastic wegwerpbekertje. En om te voorkomen dat je steeds een nieuw plastic flesje water moet kopen, kun je een waterfles meenemen. Je vult deze handig met kraanwater. Niet alleen in de maand Mei Plastic Vrij, maar het hele jaar door draag jij zo een steentje bij aan het verminderen van plastic gebruik. En om leuk voor de dag te komen, zet ik graag de leukste producten voor je op een rijtje. Zoek jouw favoriet uit!

Top 3 koffiebekers to go

Met een koffiebeker to go neem je een kop koffie of thee makkelijk mee. En hoef je geen plastic wegwerpbeker te gebruiken. Er zijn allerlei leuke designs verkrijgbaar die jouw drankje warm houden.

 1. Tastea Theebeker met zeef – Deze theebeker zorgt ervoor dat je handig een kruidenthee kunt meenemen. En doordat hij dubbelwandig is, brand je je vingers niet.
 2. Tefal Travel Mug Thermos beker – Deze thermos houdt je koffie of thee tot 4 uur warm! Hij heeft een hippe coffee sleeve van rubber voor een goede grip.
 3. Blond Amsterdam Therapy Coffee to Go Beker – Met het typische ontwerp van Blond val je zeker op met deze porseleinen beker, met deksel van siliconen.
mei plastic vrij

Top 3 lunchboxen

Of je nu brood mee wilt nemen, een salade of een restje eten van de avond ervoor, een lunchbox zorgt ervoor dat jouw lunch goed blijft. Zo kun je tussen de middag genieten van je eigen hapje.

 1. Mepal Lunchpot Ellipse – Deze lunchpot bestaat uit twee compartimenten zodat ingrediënten gescheiden blijven. Handig voor bijvoorbeeld yogurt en cruesli.
 2. Mepal Take a Break bento lunchbox – Deze lunchbox is in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar. Hij bestaat uit verschillende vakken, inclusief een vak met vorkje.
 3. Sistema To Go Kom Voor Slaatjes – Speciaal voor salades is deze lunchbox ontworpen. Hij bestaat uit verschillende compartimenten, inclusief één voor je dressing. Zo mix je alles op het laatste moment door elkaar, waardoor je salade vers blijft. Inclusief bestek.

Top 3 herbruikbare waterfles

In Nederland is het kraanwater gelukkig prima te drinken. Kies voor een herbruikbare waterfles, vul deze met kraanwater en heb altijd water bij de hand. Zo hoef je niet als je dorst hebt een plastic flesje te kopen dat je daarna weer weggooid.

 1. Dopper drinkfles – Deze waterfles is ondertussen niet meer uit het Nederlandse straatbeeld weg te denken. Zelfs wij in Spanje hebben er één 🙂 Kies je favoriete kleur en zorg dat je hem altijd bij je hebt!
 2. TIGR Thermosfles Drinkfles Waterfles – Deze roestvrij stalen drinkfles heeft het formaat van een waterflesje van 0,5l en is daardoor makkelijk mee te nemen.
 3. Camelbak Eddy Bidon/drinkfles – Deze drinkfles komt met een drinktuit die verbonden is met een rietje. In dit geval zuig je het water omhoog en hoef je de fles niet te kantelen. Handig als je je ogen op iets gericht moet houden.

Wat doe jij om minder plastic te verbruiken? Deel je tips vooral in de opmerkingen. En laat vooral ook weten wat jouw favoriete lunchbox, koffiebeker to go en herbruikbare waterfles is! Oh, en vergeet niet een kijkje te nemen om het blog Een goed verhaal waar je ook heel veel tips vindt tegen plastic.

*Deze post bevat affiliatelinks

One Comment

 • Andrea

  We hebben twee waterflessen van de Lidl die we vullen als we weg gaan. Verder vul ik een thermoskan met thee en nemen we onze eigen theeglazen mee. Zo besparen we ook gelijk veel geld uit als we naar de grote stad gaan om de biobolts (soort reform winkels) te bezoeken of een bouwmarkt.
  Verder krijgen de kinderen geen plastic speelgoed, heb ik wasbare groente en fruit zakjes en probeer ik erop te letten dat mijn man niet te veel plastic zakjes mee neemt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *