strong babies
Lifestyle tips

Doe mee met de Strong Babies kerstactie

Ik heb het geluk dat ik mama ben van twee gezonde kids. En dat deze tot op bijna de uitgebreide datum in mijn buik zijn blijven zitten. Alleen heeft niet iedereen dit geluk. Helaas…. Wist je dat er dagelijks meer dan 50 mama’s een kindje krijgen dat veel te vroeg geboren wordt? Mogelijk ken jij ook iemand in je omgeving die hiermee te maken heeft. Gelukkig zijn er initiatieven die dit aantal willen verlagen. Strong Babies is een organisatie die zich hiermee bezig houdt. En zij hebben een speciale kerstactie. Ik vertel je hier graag alles over.

Veel te vroeg geboorte

Strong Babies geeft aan dat uit onderzoek blijft dat er elke dag in Nederland maar liefst 2 baby’s overlijden omdat ze te vroeg geboren worden. Hiermee is dit de grootste doodsoorzaak onder kinderen. Ook houden per dag 10 baby’s blijvende gevolgen over aan hun vroeggeboorte. Dit kan een fysieke of geestelijke handicap zijn. Maar je kunt hierbij ook denken aan cognitieve problemen. Om dit percentage terug te brengen, zet Strong Babies zich in. Zij willen het aantal vroeggeboortes in 10 jaar met 30% verminderen. Dit is een ambitieuze doelstelling. En zij kunnen dit natuurlijk niet alleen.

Ambitie van Strong Babies

Als Strong Babies haar ambitie kan verwezenlijken krijgen duizenden baby’s extra een gezonde start. Hiervoor financiert zij onder meer wetenschappelijk onderzoek. Bij deze verloskundige en neonatologische onderzoeken gaat het om het beter opsporen en behandelen van ziekten en aangeboren afwijkingen. En natuurlijk de preventie hiervan. Niet alleen voor de geboorte, maar ook tijdens en vlak er na. Om deze onderzoeken te kunnen financieren, heeft Strong Babies dus geld nodig. En daarvoor hebben zij dit jaar een speciale kerstactie opgezet.

Strong Babies kerstactie

Strong Babies wil samen met jou een digitale kerstboom optuigen. Vol met kerstballen van Strong Babies. Je kunt hiervoor een kerstbal doneren. Kies zelf hoeveel kerstballen je in de boom gaat hangen. Vervolgens kun je natuurlijk veilig via iDEAL betalen. Jouw bijdrage wordt vervolgens gebruikt om het onderzoek naar vroeggeboorte te financiëren. En beetje bij beetje wordt de digitale kerstboom van Strong Babies steeds voller.

Hang jij ook een kerstbal op in de Strong Babies digitale kerstboom? Is de kerstactie voorbij of wil je liever aan een andere actie meedoen? Dat kan ook. Er zijn allerlei manieren om Strong Babies te steunen. Met zowel acties als door bijvoorbeeld een kraampakket voor een nieuwe mama te kopen. Neem vooral een kijkje op de website strongbabies.nl. En vergeet niet jouw digitale kerstbal in de boom op te hangen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *