familie spellen
Lifestyle tips

Familie spellen om op afstand te spelen

Dit jaar hebben wij kerst in Barcelona gevierd. Doordat we niet op twee plekken tegelijkertijd konden zijn, dus helaas niet met de familie in Nederland. Maar, we wilden wel graag wat tijd met elkaar doorbrengen. Dat kan gelukkig digitaal in onze moderne tijd. Om er iets bijzonders van te maken, stelde ik een online spel voor. Tijdens mijn zoektocht naar familie spellen om online tegen elkaar te spelen, kwam ik erachter dat er volop mogelijkheden zijn.

Wil jij ook een gezellige tijd hebben met vrienden of familieleden? En kun je elkaar niet in het echt zien? Bekijk dan de mogelijkheden voor familie spellen om op internet met elkaar te spelen. Ik zet de leukste familie spelletjes die ik tegenkwam op een rij. Een aanrader voor bijvoorbeeld Oudjaarsavond of een verjaardag. Je moet er alleen voor zorgen dat je telefoon, laptop of computer is opgeladen.

Familie spellen: online escape room

Misschien heb jij wel eens een escape room in het echt gespeeld. Je moet door het oplossen van allerlei puzzels en raadsels zo snel mogelijk uit een ruimte ontsnappen. Er worden tegenwoordig ook allerlei online varianten aangeboden. Hierbij speelt iedereen vanuit zijn eigen huis. Kijk bij het boeken van een online escape room even of het element van videobellen erbij zit inbegrepen. Anders kun je, net als wij hebben gedaan, op één apparaat het spel spelen en op een ander met elkaar videobellen.

Wij hebben de online Escape Room ‘De Vacature’ op Eerste kerstdag gespeeld. Hierbij ga je als ethische hacker aan de slag voor diverse musea in Nederland. Het spel steekt erg leuk in elkaar. En als je met verschillende teams speelt, kun je de opdrachten verdelen. Anders kan het namelijk een erg lang spel zijn. Je kunt het trouwens tussendoor pauzeren om op een later moment verder te spelen.

Klassieke bordspellen online

Als je in de Google Play store of de App store voor iOS kijkt, zul je allerlei varianten van klassieke bordspellen tegenkomen. Je kunt de App downloaden, vrienden of familie uitnodigen en tegen elkaar spelen. Wat dacht je van familie spellen zoals Rummikub, Cluedo, Monopoly en Catan? Je kunt het nu allemaal online spelen.

familie spellen

Familie spelletjes: Heads up!

Bij Heads Up! moet jij natuurlijk zo snel mogelijk achterhalen wie of wat je bent. Anderen zien dit wel en mogen jouw vragen alleen met ´ja´ of ´nee´ beantwoorden. Je kunt dit spel spelen met een App. Of als je thuis met meerdere personen bent, kunnen je briefjes voor elkaar maken. Deze plak je op je voorhoofd en tijdens het videobellen kun je aan de andere spelers vragen stellen.

Digitale pubquiz

Als je niet naar de pub kunt komen om een quiz te spelen, komt de quiz gewoon naar jou toe, hebben veel pubs bedacht. Je kunt online allerlei varianten vinden van pubquizzen om met je familie of vrienden te spelen. Wil je lokale ondernemers steunen? Kijk dan eens of een bar of café bij jou in de buurt een digitale pubquiz organiseert om aan mee te doen.

Pictionary: wie kan het beste tekenen?

Er zijn allerlei varianten van pictionary te vinden om digitaal te spelen. Je kunt bijvoorbeeld Draw Something downloaden om in teams te spelen. Of kies voor Skribbl, waarbij je ook een tekening moet maken van een woord. Samen met je medespelers moet je raden wat iemand uit jouw team tekent. Wie raadt de meeste woorden in de afgesproken tijd?

Familie spellen: speel Uno online

Het kaartspel Uno kun je ook online spelen, er is namelijk een App beschikbaar. Deze is eigenlijk gelijk aan het normale kaartspel met fysieke kaarten. Je kunt in het digitale spel met vrienden en familie spelen. Ook zijn er allerlei mogelijkheden om interactie met elkaar te hebben. Roep bijvoorbeeld ´Uno´ als je nog maar één kaart over hebt. Als je tegelijkertijd met elkaar videobelt, maak je de ervaring helemaal compleet.

Nodig je vrienden of familie uit en organiseer je leuke spelletjesavond. Online! Heb jij nog aanraders voor familie spellen die je op afstand met elkaar kunt spelen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *