spelletjes voor volwassenen
Leven als mama

Spelletjes voor volwassenen

Tips voor een spelletjesavond

Het is weekend. En in plaats van op de bank een film te kijken, gaan we gezellig bij vrienden op bezoek voor een avondje Karaoke. Met een vriendengroep organiseren we van tijd tot tijd een spelletjesavond. Dat staat meestal garant voor een avond waarbij iedereen zijn fanatieke kant naar boven komt. En lachen en plezier maken natuurlijk voorop staan. Daarnaast is het fijn om weer eens spelletjes voor volwassenen te spelen. En geen memory of domino met de kids bijvoorbeeld. Wat natuurlijk ook heel gezellig is 🙂

Wat zijn leuke spelletjes voor volwassenen om te spelen? Graag deel ik een aantal aanraders voor je op een rij. Spelletjes voor gegarandeerd plezier. Je ontdekt spellen die je met een koppel kunt spelen of juist met een grotere groep.

Spelletjes voor volwassenen

1. De kolonisten van Catan

Ik ben een enorme fan van de Kolonisten van Catan. De combinatie van geluk hebben, strategisch denken en de strijdlust die er tijdens het spelen ontstaat, zorgen ervoor dat dit spel erg leuk is om te spelen. Je vindt verschillende versies van het spel – van het kaartspel voor twee personen, tot uitbreidingssets om het spel langer te laten duren. Of juist met meer mensen te spelen.

2. Weerwolven

Dit spel is bedoeld om met grotere groepen te spelen (vanaf 8 spelers). Hierbij ontdek je echt wie je kunt vertrouwen en wie de weerwolf is die niet ontdekt wil worden. Een beetje liegen, manipuleren en mensen overtuigen zijn kwaliteiten die je hierbij nodig hebt.

spelletjes voor volwassenen

3. Singstar voor karaoke-fun

Ondanks dat ik echt niet zuiver kan zingen, ben ik een groot liefhebber van Singstar. En gelukkig hoef je bij dit spel ook niet goed kunnen te zingen. Zolang je maar de balkjes volgt en daarmee punten behaalt. Als je veel liedjes kent is dit natuurlijk een grote plus. Wij spelen eigenlijk altijd jongens tegen meiden in de competitie modus. En ik kan je vertellen dat de meiden meestal winnen 🙂

4. Pokeren

Of we nu op de camping zijn of een spelletjesavond met vrienden hebben, pokeren is één van onze favoriete spellen om te spelen. En daarbij is het echt ieder voor zich. Je hebt in principe alleen een kaartspel en fiches nodig om te kunnen spelen. Daarnaast leer je het snel, zodat ook beginnelingen eigenlijk gelijk mee kunnen doen.

5. Party & Co

Het leuke van Party & Co is dat het eigenlijk allerlei spellen combineert. Pictionary, hints, triviant – het zijn gewoon 5 spellen in één. En dat belooft dus een avond vol plezier. Het leuke van dit spel is dat je in teams speelt, niet individueel. Zo kun je elkaar aanmoedigen en helpen!

Bij bol.com vind je trouwens een uitgebreide selectie spelletjes voor volwassenen. Of je nu met z’n tweeën of een groep een spel wilt spelen, je hebt er volop keuze.
Wat is jouw favoriete bord- of kaartspel om te spelen?

GamesGames

Deze post bevat affiliate links. Als je hier meer over wilt weten, kun je de disclaimer lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *