druk druk druk
Leven als mama

Druk druk druk

De afgelopen weken heb ik wat minder op mijn blog gepubliceerd dan normaal gesproken. Waarom? Ik ben ontzettend druk druk druk geweest. Waarmee dan? De combinatie van een 2 lieve kids waar ik graag tijd voor wil vrijmaken, een winkel runnen met een onverwachte inspectie, een eigen bedrijf opzetten, een huishouden organiseren en tijd alleen met manlief hebben, maakten de afgelopen weken extra druk. En dan heb ik nog niets eens het afspreken en bijpraten met vrienden genoemd.

Planning in de war geschop

Na de lange schoolvakantie van de kids kwamen we net weer wat in het dagelijkse ritme. De kids overdag naar school en ik alle tijd om te werken. Alleen kun je dingen nog zo goed proberen te plannen, als er onverwachte zaken tussendoor komen, wordt alles in de war geschopt. Zo kregen wij in onze Nederlandse supermarkt in Barcelona onverwachts een controle. Van de overheid wel te verstaan. En moesten wij op stel en sprong alle productbeschrijvingen gaan vertalen naar het Spaans. Daarnaast loopt ook mijn freelance bestaan goed. Dit is natuurlijk positief, maar vraagt ook wat extra aandacht om alles goed te combineren. Korte nachten, lange werkdagen en weinig tijd voor de kids waren het gevolg.

Tips tegen te druk zijn

Nu ben ik niet de enige in Nederland, of Spanje, die erg druk is. Als ik aan familie, vrienden en bekenden vraag hoe het gaat, is in veel gevallen het eerste antwoord “druk druk druk”. En dit wordt ook door cijfers ondersteund. Volgens onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau hebben steeds meer mensen moeite om de dagelijkse activiteiten te combineren. Tijd dus om op zoek te gaan naar tips om het minder druk te hebben. Deel je jouw tip met me? Bij voldoende tips komt er natuurlijk een vervolg artikel 🙂

druk druk druk

Druk druk druk

Maar wat is nu te druk? En wanneer wordt het te veel stress? Het magazine Happinez zet een aantal situaties op een rijtje. Als je je hierin herkent moet je misschien bij jezelf nagaan of je te druk druk druk bent.

  • Je kunt om niets uit je slof schieten. En oh, je bent erg prikkelbaar.
  • Je maakt continue to do-lijstjes.
  • Voel je dat je op alle vlakken tekort schiet?
  • Je voelt je vaak leeg en uitgeput aan het eind van een werkdag.
  • Je voelt je moe als je ´s morgens bij het opstaan aan je lange to do-lijst denkt.
  • En ´s avonds kom je moeilijk in slaap. Doordat je moe bent kun je overdag nog minder hebben.
  • Negatieve gedachten kun je moeilijk uitschakelen.
  • Mensen die je lief hebt snauw je af, maar op je werk knik je ja als je gevraagd wordt om extra werk op je te nemen.
  • Op willekeurige moment wil je het liefst in huilen uitbarsten.

Ik herken me op bepaalde momenten in het eerste punt. Vooral met de kids kan ik als ik moe ben sneller uit mijn slof schieten. Een paar nachten slecht slapen doordat bijvoorbeeld het werk maar door mijn hoofd blijft spoken, maken me geen blijere mama. Gelukkig herken ik dit snel. En anders wijst manlief me er wel op 😉 Wat ik er tegen probeer te doen? Dingen die geen haast hebben, moeten maar even wachten. En een avond al lekker om 9 uur naar bed wil ook wel eens helpen.

Wat doe jij om te voorkomen dat je te druk druk druk bent?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *