freelance online marketeer
Mompreneur

Nieuwe jobtitel: freelance online marketeer

De afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest met het opzetten van een nieuw project. Mijn eigen bedrijf als freelance online marketeer! Na ruim 7 jaar bij hetzelfde bedrijf gewerkt te hebben, was het tijd voor iets nieuws. Iets met meer vrijheid en de mogelijkheid om vanaf huis te werken. Na veel dubben heb ik de grote stap genomen. Mijn vaste baan heb ik opgezegd en ik heb me in het freelancen gestort. Erg spannend allemaal, maar ik krijg ook veel energie van de nieuwe uitdaging!

Freelancen vanuit Spanje

De eerste stap van mijn freelance bestaan was om me in te schrijven als zelfstandige. In Spanje betaal je een vast bedrag per maand, waar bijvoorbeeld pensioenopbouw en ziektekostendekking bij inbegrepen zit. Je hoeft dus niet los allerlei verzekeringen af te sluiten. Vervolgens moest ik mijn diensten natuurlijk bekend gaan maken. Wat mijn specialiteiten zijn? Als content marketeer schrijf ik teksten voor websites, blogs als ook bijvoorbeeld persberichten. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in zogenoemde website zoekmachine optimalisatie. Ik zorg ervoor dat websites een hoge positie in de zoekmachines behalen. Erg belangrijk in deze digitale tijd, waarin de meesten onder ons als eerst in bijvoorbeeld Google zoeken als je iets nodig hebben.

Que?! Communicatie

Mijn bedrijf heet trouwens Que?! Communicatie, met dank aan mijn schoonzusje voor het bedenken van de naam. En natuurlijk hoort bij een eigen bedrijf ook een gepersonaliseerde website. Dus ben ik de afgelopen tijd ook druk geweest met het opzetten van een nieuwe site. Neem vooral eens een kijkje op www.quecommunicatie.nl. De site is gewoon in het Nederlands. Ik woon dan wel in Spanje, maar teksten schrijven doe ik in het Nederlands (of Engels). Al bied ik mijn SEO diensten ook in het Spaans aan. Na al die jaren dat ik hier woon, spreek ik ondertussen wel een aardig woordje Spaans 😉

freelance online marketeer

Waarom aan de slag als freelance online marketeer?

Er zijn allerlei redenen waarom ik besloot mijn vaste baan op te zeggen. Het grote voordeel is natuurlijk dat ik nu zelf mijn tijd kan indelen. Zodat ik tijd heb om mijn kids wat vaker te zien. Dat kan ook een nadeel zijn, want je hebt geen 9-tot-6 werktijden waarbij je ´s middags de kantoordeur achter je dicht trekt. En het werk gewoon tot de volgende dag wacht. Het is verleidelijk om veel werk aan te nemen, want werk betekent inkomsten. Alleen, betekent veel werk ook talrijke uren maken. En als één van de redenen waarom je bent gaan freelancen is om minder uren te maken, is het dus belangrijk om de werktijden te bewaken. Dat is soms nog best lastig kan ik je zeggen. En het komt dan ook wel eens voor dat ik toch ´s avonds zit te werken. Maar dan heb ik wel ´s middag gezellig met mijn kinderen kunnen spelen. Of eindelijk een keer op school bij een activiteit kunnen helpen.

Ik vind het natuurlijk altijd leuk om te horen wat je van mijn website vindt. En mocht je hulp kunnen gebruiken bij het positioneren van je website in de zoekmachines of zoek je iemand die teksten voor je kan schrijven, dan hoor ik graag van je!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *