werkende moeder
Mompreneur

Wat doe ik als werkende moeder?

Ik mag dan gelukkig mama zijn, maar dat betekent niet dat ik de hele dag alleen maar aan het moederen ben. Ik ben namelijk een werkende moeder die van maandag tot en met vrijdag op een kantoor zit. In Spanje is part-time werken niet gebruikelijk, dus werkt eigenlijk iedereen full time. Ik heb het geluk 35 uur per week te werken, zodat ik een middag vrij ben om de kleintjes te zijn.

Wat ik doe als ik op mijn werk ben? Waar ik vroeger eenvoudig zei dat ik communicatiespecialist ben, is mijn functietitel tegenwoordig niet meer in één woord te omvatten. SEO-specialist, Social Media expert, accountmanager, communicatieadviseur, ik ben het allemaal. In mijn huidige baan werk ik voor verschillende internationale klanten waarbij ik advies geef over bijvoorbeeld het verbeteren van de vindbaarheid van een website in zoekmachines. Naast een adviserende functie, heb ik ook een uitvoerende rol waarbij ik me daadwerkelijk bezighoud met search engine optimalisatie (SEO) voor deze klanten. Ook op het gebied van social media geef ik niet alleen advies over het inrichten van een pagina en adverteren, maar breng ik het advies ook gelijk in de praktijk. Mogelijk kan ik binnenkort wat van mijn tips en trucs met jullie delen, mocht je ook interesse hebben in dit ontwerp.

Carrière als werkende moeder

Ik zal wel eerlijk toegeven dat mijn carrière doelstellingen gewijzigd zijn sinds ik kinderen heb. Ik vind het leuk om te werken en zou ook zeker niet helemaal willen stoppen, maar alles doen om hogerop te komen heb ik van mijn lijstje geschrapt. Vroeger, als in mijn single-tijdperk, was carrière maken belangrijk en iets wat ik een natuurlijk gegeven vond. Dat glazen plafond zou gebroken worden. Maar nu vind ik andere, persoonlijke zaken belangrijker en werk ik om te leven. Niet andersom. En ja, iets minder werken en meer me-time en tijd met mijn kids zou fijn zijn. Maar ik ben niet van de groep die geloofd dat het slecht is voor je kinderen om te werken. De kids vinden het heel leuk op school en op de opvang. En mijn beide kinderen zijn sociaal en niet eenkennig omdat ze gewend zijn aan verschillende personen die voor ze zorgen.

Deze werkende moeder hoopt dus zeker nog flink wat jaren op de arbeidsmarkt te kunnen meedraaien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *