leuke foto ideeën met wegwerpcamera
Lifestyle tips

Leuke foto ideeën met een wegwerpcamera

“Say cheese!” Hoe vaak per dag nemen we tegenwoordig foto’s? Of moeten we even lachend poseren voor een foto? In dit tijdperk waar het zeer makkelijk is geworden om foto’s te nemen met bijvoorbeeld je mobiele telefoon nemen we vaak ook diverse foto’s per dag. Of mogelijk gebruik je een (digitale) camera voor het schieten van foto’s. Ken jij de wegwerpcamera nog? Graag deel ik leuke foto ideeën met een wegwerpcamera! 

Fotorolletjes laten ontwikkelen

Ik kom uit het tijdperk van voor de digitale camera. Waar je filmrolletjes naar de fotozaak moest brengen om te laten ontwikkelen. Je ging heel zuinig om met het aantal foto’s dat je kon nemen, want je had maar een beperkt aantal foto’s per rolletje. En het laten ontwikkelen koste tenslotte ook geld. Tegenwoordig kun je met een smartphone of een digitale camera een groot aantal foto’s nemen. Je zoekt de leukste uit en de rest gooi je gewoon weg. Handig, alleen….. die foto’s blijven vaak op je telefoon staan. Terwijl het ook erg leuk kan zijn om afgedrukte foto’s te hebben.

Wegwerpcamera: nooit weggeweest!

Je kunt natuurlijk de foto’s die je op je mobiel hebt staan laten afdrukken. Maar er zijn ook allerlei andere camera’s waarmee je foto’s kunt maken om daarna te laten printen. Zoals een Kodak wegwerpcamera! Bestaan die nog denk je misschien? Ja zeker! En er zijn allerlei momenten waarop je grappige én originele foto`s met een wegwerpcamera kunt maken. Ontdek hier leuke foto ideeën met een wegwerpcamera!

Leuke foto ideeën: wegwerpcamera bruiloft

Ga je trouwen? Een wegwerpcamera bruiloft is een zeer leuke toevoeging aan je trouwerij. Je kunt aan je gasten een Fujifilm wegwerpcamera uitdelen en ze zelf los laten gaan met het nemen van foto’s. Aan het eind van het feest laat je iedereen de wegwerpcamera weer inleveren. En kun jij de foto’s laten ontwikkelen. Wat voor grappige foto’s zijn er allemaal genomen op jouw feest? Bewaar de foto’s in een mooi fotoalbum om ze op andere momenten terug te kunnen bekijken. Of misschien zitten er wel zulke leuke foto’s tussen dat je een fotocollage voor op de wand kunt maken! 

leuke foto ideeën met wegwerpcamera

Op vakantie met een wegwerpcamera

Ook voor op vakantie kun je met een wegwerpcamera leuke foto’s nemen. Hij is lichtgewicht waardoor je hem makkelijk mee kunt nemen. Zowel in je koffer als bijvoorbeeld je strandtas. Je neemt mogelijk wat bewuster foto’s en poseert speciaal als je met een wegwerpcamera je vakantiekiekjes neemt. En als je eenmaal thuis je foto’s laat ontwikkelen, heb je nog iets leuks om op terug te kijken. Dat vakantiegevoel komt mogelijk weer helemaal terug! 

Leuke foto ideeën met kids

Als je kinderen hebt of in verwachting bent, zijn er allerlei momenten waarop je met een wegwerpcamera foto’s kunt nemen. Wat dacht je van een babyshower? De eerste weken met je pasgeboren baby? Of tijdens kinderfeestjes? Met een wegwerpcamera leg je alle bijzondere momenten vast en kun je met de afgedrukte foto’s makkelijk je huis decoreren. Doordat een wegwerpcamera geen peperdure camera is, kun je hem ook aan bijvoorbeeld kinderen geven zodat die ook zelf foto’s kunnen maken tijdens een feestje. Wat voor resultaat zal daar uitkomen?

Feestjes 

Niet alleen op bruiloften ook op andere feesten kun je leuke foto ideeën delen met wegwerpcamera’s. Geef aan je feestende gasten wegwerpcamera’s en laat iedereen zelf aan de slag gaan met fotograferen. Het is een leuke manier om iedereen bij het feest te betrekken, of ze nu voor of achter de camera staan. Je kunt eventueel nog wat leuke accessoires klaar leggen waarmee je gasten zich kunnen verkleden of versieren om op de foto te gaan.  

Tot slot nog even dit….. 

Als je een wegwerpcamera kopen gaat, kom je verschillende modellen tegen: met flitser, voor onder water, zonder extra’s. Kijk waarvoor jij de wegwerpcamera gaat gebruiken en zoek een passend model uit. Heb je geen flitser nodig? Kies dan bijvoorbeeld een basic model waarvoor je ook minder zult betalen.

Wat zijn jouw leuke foto ideeën met een wegwerpcamera?

logodisclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *